Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

MALAYSIA

Heldagstur i Cameron Highlands

Cameron Highlands er beliggende 1542 meter oppe i det smukke højland. Her er jorden ekstra frugtbar, og det udnyttes i stor stil til dyrkning af jordbær, roser, vilde orkideer og ikke mindst te i plantager så langt øjet rækker. Den største produktion af te i Malaysia foregår her.

Cameron Highlands blev først rigtigt opdaget omkring år 1895 af den britiske landmåler  Cameron, som rejste rundt og kortlagde området. Højlandet blev en yndet oase briterne tog op til, når det blev for varmt nede i storbyen Kuala Lumpur. Man forstår dem godt, for klimaet er særdeles behageligt. Nærmest som en god dansk sommer det meste af året. 

Sammen med jeres engelsktalende guide kører I gennem det smukke bakkede landskab. I gør kort stop ved Sungai Palas Plantation, en af de største teplantager i sydøst Asien. Dernæst  videre mod den højeste bjergtop i højlandet, Gunung Brinchang. Nyd den enestående udsigt heroppe fra. 

I skal også på tur igennem ”The Mossy Forest”, en mosdækket 200.000 år gammel skov. Højden, temperaturen, fordampningen og tætheden af skoven gør, at der gror mos næsten over det hele - på træerne, på træstammerne og i jordbunden, der virker porøs og skrøbelig. Luften er fantastisk, og mossets tilstedeværelse giver det hele en magisk og eventyrlig stemning. Kødædende planter vokser rundt omkring. Men bare rolig, de er heldigvis ikke ret store!

Briternes indflydelse er meget synlig. På turen til og fra teplantagerne ses den ene smukke bygning i kolonistil efter den anden. Nogle er i dag omdannet til hoteller.

En kort køretur ned fra bjerget bringer jer til den ældste te fabrik i Malaysia. Her foregår hele processen fra teen bliver bragt ind og til det færdige produkt. Tidligere var det muligt at komme ind og opleve selve produktionen men efter Corona er der lukket. Det er til gengæld stadig muligt at nyde en ægte kop te i "Ummph" Tea Cafe og det fascinerende syn fra bakken. Udsigten er formidabel. Intet mindre!

Efter frokost på egen hånd, skal vi se nærmere det lokale frugt- og grøntsagsmarked. Måske også købe lidt fra nogle af de mange boder. De lokale områders høst samles her og bliver fordelt videre rundt om i landet. 

I skal også besøge en af jordbær plantagerne, som er en af hovedattraktionerne i Cameron Highlands. Her ser I, hvordan hverdagen er på plantagen, og hvordan de planter jordbær efter hydrokulturelle metoder, hvor bærerne bliver plantet i enten sand, grus eller vand. Flere af planterne hænger også oppe under taget – ikke et syn vi er vant til at se, når man tænker på jordbær plantagerne i Danmark!

Lige i nærheden ligger sommerfugleparken. Et imponerende og kalajdoskopisk syn af de mange farverige insekter, der flyver omkring én! Udover mange forskellige insekter og planter, byder parken også på et par andre dyr som skildpadde, slanger, skorpioner og andet. Et rigtig spændende sted!

Turen slutter af med et besøg i det buddhistiske tempel Sam Poh der ligger på en bakketop, og herefter det lokale museum, som giver et indblik i områdets fortid. Museet er startet af See Kok Shan, en samler der tror på, at alt gammelt er guld. Et virkelig interessant besøg, hvor mange spændende fund er samlet!

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.