Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

MALAYSIA

Taman Negara Nationalpark

I Taman Negara får I storartet natur, og vil opleve naturfolk, som de fleste nok ikke troede eksisterede længere, samt mulighed for at opleve eksotiske dyrearter.

Midt i Malaysia ligger den 130 millioner år gamle regnskov.

Der er afgang fra Kuala Lumpur fra morgenstunden til regnskoven. Herfra sejler I i longtailbåd på floden, der snor sig gennem den tætte bevoksning. Inde midt i regnskoven bliver I indkvarteret på jeres værelse og om aftenen serveres middag i den flydende restaurant (husbåd) midt på floden, hvor alle måltider i øvrigt indtages.

Om aftenen, efter mørkets frembrud, er der "Night Jungle Walk". Det er forbundet med en vis spænding, at I følger efter guiden ud i junglen med jeres lommelygte. Både træer og dyr virker mere betagende i lommelygtens skær...

I skal på en jungletrekkingtur gennem den tætte jungle op til et smukt udsigtspunkt. Her får I virkelig en indsigt i, hvor smuk regnskoven kan være! I skal også være forberedt på at blive afkølet af flodens kølige vand, når den står på en smule riverrafting frem til den landsby, der ligger midt inde i regnskoven. De lokale i landsbyen minder en del om aboriginals. De flytter fra sted til sted, går på jagt og lever kun i og af junglen.
Om aftenen har man mulighed for at tilkøbe endnu en nat-safari for at spotte vilde dyr. Denne gang fra ladet af en firhjulstrækker.

Efter morgenmaden på 3. dagen går turen enten tilbage til Kuala Lumpur, videre til Perhentian Islands eller mod Cameron Highlands. Beliggenheden af Taman Negara gør, at den er et oplagt stop på vejen, uanset hvor i Malaysia man rejser.

Dagsprogram:

Dag 1:

I bliver hentet på jeres hotel i Kuala Lumpur kl. 08.00, hvorefter turen går med bus til byen Tembeling, hvor der bliver serveret en lokal frokost. Efter frokost kan I læne jer tilbage og nyde en af turens højdepunkter. I stiger ombord i en longtailbåd og de næste par timer sejler I ned ad floden, med regnskoven tæt på begge sider. Indimellem vil I måske se et par fisk springe op ad vandet, og I kan hilse på lokale fiskere, alt imens I kommer længere og længere væk fra civilisationen. En smukkere indgang til Kuala Tahan, hvor der er ankomst ved 16-17.00-tiden, får man næppe.

I skal bo på Mutiara resort, der er det eneste sted, der ligger i selve junglen. Man bor i egne hyggelige bungalows i en junglehave lige ned til floden, og I får serveret en lækker buffet på resortet. Alle transfers til og fra resortet er inkluderet, og køreturen til regnskoven er ikke lang. 

Efter check in og lidt tid til afslapning, serveres aftensmaden på "floating restaurant", hvor der også bliver vist en lille film om Taman Negara.

Kl. 20.00 er det tid til "Night Jungle Walk" med en af de meget erfarne guider (husk lommelygte). Denne tur er ikke for jer, der er bange for kryb. I er jo i junglen, så man kan forvente lidt af hvert, men frygt ej – næsten hele turen går på afmærkede anlagte stier konstrueret af træ, så I er en anelse hævet over selve skovbunden. Der er vilde elefanter i området, men det er ikke sandsynligt, at man ser dem. Der er endda tigre og pantere, men det er meget usandsynligt, at de skulle være i nærheden, da de undgår områder med menneskelig aktivitet. Og så er det jo godt, at mindre også kan gøre det.

Der er god mulighed for at spotte slanger, og der er garanti for, at guiden indimellem lyser ned i en træstamme og frem dukker eksempelvis skorpioner på størrelse med menneskehænder. I vil se edderkopper og måske en fredfyldt fugl, der sidder og sover i et træ foran jer. Junglen er fyldt med spændende lyde og er med til at sætte en original kulisse. Fra udsigtstårnet Tahan Hide er det muligt, med en lommelygte, at skimte de vilde rådyr eller andre lignende flokke.

Måltider: Frokost og aftensmad.

Dag 2:

Ingen jungle uden en vandretur, så efter turen i luften er det tid til noget "light trekking". På vandreturen op til Bukit Teresek er det vigtigt at have vand med, for selvom junglen i sig selv har høj luftfugtighed, så giver turen også lidt sved på panden. Belønningen kommer lige på det tidspunkt, hvor de fleste tænker, at nu gider de egentlig ikke at gå længere - udsigten til Mount Tahan er storslået, hvis vejret er klart, og det er det heldigvis tit. Nedturen er selvsagt lettere og humøret højt hos specielt de mindre børn, som sagtens kan klare det, men alligevel føler, at de har sejret endnu engang.

Efter frokost og lidt afslapning byder eftermiddagen på et mere roligt besøg i Orang Asli landsbyen. I bliver gennemblødt på turen dertil, der varer ca. 20 minutter, da der er bølgegang på netop denne del af floden. Det er ikke farligt, og det kolde vand kan blot være forfriskende. Desuden giver det kun en ekstra dimension på det hele.

Orang Asli landsbyen består af et par hundrede mennesker. I vil blive lidt forundret over, at det faktisk er jægere, der bor her. Jægerne jager stadig med bue og pil og bytter sig frem til de fornødenheder, de har brug for. Ingen elektricitet, generatorer, træk og slip, og derfor heller ingen Tv-antenner som stikker op, hvilket ellers er helt naturligt i selv de fattigste områder i Asien. De indfødte bor ganske enkelt i træ/siv hytter, og det eneste der egentlig adskiller dem fra jægere og samlere i datiden, er kontakten til omverdenen. Landsbyen er som et levende frilands museum, blot med den forskel, at stedet her ikke er et museum. I landsbyen kan I som eneste "aktivitet" lære at præcisionsskyde med landsbybeboernes fornemmeste våben, pusterøret. De vil også vise jer, hvordan de udvinder gift til pilene, så de kan nedlægge deres bytte.

Aftenen byder på afslapning og endnu en overnatning på Mutiara Resort.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 3:

Efter morgenmaden - mæt i maven og mæt af oplevelser - går turen enten tilbage til hovedstaden Kuala Lumpur, eller videre mod næste planlagte destination. Det kunne f.eks. være charmerende Cameron Highlands eller en skøn badeferie på Perhentian Island.

Måltider: Morgenmad

 

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.