Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

MALAYSIA

Vores rejsemål i Malaysia

Vi har samlet lidt vigtige informationer, gode råd og historier om de forskellige destinationer, byer og områder, vi benytter os af i Malaysia. Læs mere om hvilke områder der er gode at kombinere med andre, hvor det er bedst at holde jeres badeferie, hvor finder I det klareste vand til snorkleturen, og meget mere. Vi har samlet det hele ét sted, så du kan læse om din destinationer, eller læse mere om de destinationer der måske allerede er på din rejseplan!

Vores beskrivelser kan give dig en idé om mulighederne for en rejse til Malaysia, måske i kombination med Borneo. 
Malaysia består primært af "fastlandet" og den østlige del af øen Borneo - foruden flere små øer som blandt andet øgruppen Langkawi, Pangkor Laut, Sibu Island Lankayan Island og selvfølgelig de mere kendte, Perhentian Islands - og mange flere!

Blandt fastland og øer kan I finde alt, hvad drømmerejse kan indeholde - Malaysia byder på fantastisk og utrolig natur, blandt andet med verdens ældste regnskov på fastlandet, men også den spændende og dyrerige jungle på Borneo. Det rige dyreliv på Borneo byder blandt andet på det såkaldte "Skovmenneske" orangutangen! Det kan I læse meget mere om lige her

På fastlandet finder vi også Malaysia hovedstad, Kuala Lumpur, fyldt med historie, kultur og byliv i ægte asiatisk storbys-stil, flere utrolige nationalparker - fastlandet er i det hele taget et godt udgangspunkt for videre rundrejse til de mange skønne øer.
 

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er Malaysias hovedstad og huser knapt 7 millioner indbyggere. Det er tydeligt, at Kuala Lumpur er stedet, hvor øst møder vest. Du kan både tage på lokalt marked i China Town, der oser at østens charme, og du kan tage til ét af de store shoppingcentre (med det højteknologiske skytrain), hvor butikker som Prada, Gucci og Burberry venter på at tage imod dit kreditkort. Snyd ikke dig selv for at se solnedgangen fra KL Tower, eller udsigten over byen fra de berømte tvillingetårne Patronas Towers. Det er nemt at komme rundt, både til fods, med taxa eller det velfungerende skytrain. Kuala Lumpur har rigtig meget at byde på!

Rejser til eller fra Malaysia, vil næsten altid give mulighed for et stop i Kuala Lumpur, da dette er udgangspunktet for både tog og fly. Flyv f.eks. til en by i nærheden af Perhentian Islands eller tag toget dertil. Eller hvad med at flyve til Borneo - som også er en del af Malaysia.

Perhentian Islands

Vil du opleve ægte badeferie i Malaysia - så skal du opleve Perhentian Islands. Perhentian Islands består af to små eksotiske tropeøer, som ligger ud for Malaysias østkyst, som 2 uspolerede perler i Det Sydkinesiske Hav. Øerne kan nås på kun 1 times tid med speedbåd fra en lille fiskerihavn på fastlandet, men vi kender turen og ved præcis hvordan man kommer frem til øerne.

Vi fandt stedet at bo på Perhentian, helt tilfældigt på vores jordomrejse, og er siden vendt tilbage dertil mange gange, når vi ønskede ren badeferie i Malaysia. Resortet der startede med små, meget sparsomt indrettede bungalows, har de seneste år fået renoveret dem til flotte bungalows med både aircondition og køleskab. Desuden har netop dette sted, én af de bedste strande på øerne - og det er et perfekt sted at nyde sin badeferie i Malaysia!

Det specielle ved dette sted er, at tiden får lov at stå stille. Der er ikke andet at tage sig til, end det man selv finder på... når man altså ikke lige snorkler med havskildpadder, revhajer og korallernes tusindvis af farverige fisk. Man bor i en bungalow direkte på stranden, således at man træder direkte i sandet fra sin veranda. Morgenmaden nydes i restauranten, med sand under fødderne, og det gør man også, når aftenens BBQ-buffet indtages. Her skal man i øvrigt prøve grillet haj, der smager helt fantastisk!

Perhentian er stedet, hvor man ikke kigger på uret, nyder en kop kaffe eller en is-kakao på verandaen, udforsker de omkringliggende strande eller læser en god bog i hængekøjen. Et lille stykke vaskeægte paradis!

Sibu Island

Uspoleret paradis med hvide sandstrande, palmer, bungalows på stranden og ægte øde-ø-stemning! Sibu ligger på Malaysias østkyst, og er en lille ø uden veje, uden biler og med kun ganske få resorts. Ét af disse resorts har formået at bevare den lidt primitive, men hyggelige og ægte stemning der er på (næsten) øde øer. "Flash-packere" (=tidligere backpackere, der nu har fået børn og stadig godt kan lide den rolige backpacker-stil, men godt lige vil have... lidt ekstra...) vil ELSKE dette sted - og det vil alle andre der ønsker at kombinere god underholdning for børnene, med kvalitetstid for forældrene - i Malaysias skønne omgivelser! På resortet kan man - ud over at slappe af på den smukke strand, eller nyde en kølig drink i baren - nyde godt af både snorkling, dykning, fisketure, legeplads, børneaktiviteter og børnelounge, beachvolley og gåture gennem øens jungle.

Øen er relativ nem at komme til. Fra Singapore er der kun 3,5 times kørsel og sejlads, indtil man kan nyde de smukke strande på Sibu.

Tioman Island

Østkystens største og nok også mest kendte ø, der ligger i den sydlige del af Malaysia. Her er havet turkisblåt, strandende kridhvide og dykningen fantastisk. Øen er noget for enhver smag, uanset om man er til ro og afslapning, snorkling og dykning, aktiviteter og jungleoplevelser, flora og fauna eller smukt kuperet landskab og vandfald. Tioman har lidt af det hele. Og for dem der elsker at dykke, er verdenen under havoverfladen også helt speciel - høj sigtbarhed og et farverigt marineliv.

Der er masser at tage sig til, hvilket selvfølgelig også gør at øen har relativt mange flere besøgende end nogle af de andre øer på østkysten.

Langkawi

Langkawi er navnet på en stor øgruppe på Malaysias nordvestkyst, men også navnet på den største af de 99 øer. Øerne ligger som perler på en snor i det krystalklare blå hav, men de fleste resorts ligger tættest på hovedøen. Til gengæld udgør havet omkring de ubeboede øer udemærkede steder at dykke. Her er noget for alle. For ud over sol, badeliv og strandliv er der også masser af udflugtsmuligheder og naturoplevelser til bl.a. vandfald og spændende grotter, samt et bjerg man kan tage op på. Ikke nok med det, er der et flot dyreliv både på lands og til vands. Der er specielt en stor interesse for de mange specielle sommerfugle.

Koh Lipe

Koh Lipe ligger på Thailands vestkyst, ikke langt fra Koh Lanta eller den Malaysiske grænse. Det betyder at et besøg på den fredelige tropiske ø, både kan kombineres med en badeferie i Thailand og en badeferie i Malaysia. På Koh Lipe kommer man helt ned i gear! Her er ingen store resorts, liggestole i lange baner eller strandsælgere! Her er der bl.a. mulighed for at bo i 2-etagers bungalows direkte på stranden, hvor øverste etager udgør soveværelset, således at man om morgenen kan slå glasdørene op og nyde solopgangen over havet DIREKTE FRA SENGEN. Så er man til romantik, afslapning, sol, dykning og snorkling er Koh Lipe et rigtig godt bud.