Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

MALAYSIA

Praktisk info om Malaysia

Gode råd

Myggespray
Man kan med rette købe myggespray i landet. Gå ind på et apotek ("Pharma-cy") eller supermarked og spørg efter noget mod myg. Vær opmærksom på at DEED-stoffet i myggespray, er meget effektivt, men også at det kun skal bruges i begrænsede mængder i mindre perioder.

Solcreme
Solcreme købes også i et supermarked. Det er ikke lige så dyrt som herhjemme og de har mange af de kendte mærker.

Vand
Drik rigeligt med vand - en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag - og gerne 5 liter vand hvis man også drikker øl. Drik ikke vandet fra vandhanen, vand kan købes billigt de fleste steder på flaske. Undgå også isterninger.

Adapter
Adapter til strøm er nødvendigt i Malaysia.

Aircondition
De kan ikke finde ud af at styre aircondition i Malaysia! Specielt ikke på transportmidler som busser, minibusser og toge. Husk altid at medbringe en varm trøje eller sarong som tæppe!

Drikkepenge

I Malaysia giver man normalt ikke drikkepenge - mange hoteller og restauranter tilføjer selv 5-10% på regningen. 

  • Jeres chauffør, piccolo, rengøringsdame, tjener osv., vil dog sætte pris på 3-4 MYR, hvis I er tilfredse med deres service.
  • Drikkepenge til en lokalguide på udflugter er typisk mellem 10-20 MYR pr. person pr. dag.

Valuta

Valuta (MYR/Malaysiske Ringit) kan IKKE veksles hjemme fra Danmark af. Man kan i stedet veksle lidt kontanter når man lander i lufthavnen i Kuala Lumpur, eller hæve dem i en automat (ATM). Hvis man ankommer til landet fra Thailand med tog, kan man gøre én af følgende to ting:

1) Lige efter grænsen til Malaysia ligger der nogle små butikker på højre side. I den ene kan man veksle Thai Baht om til MYR.
2) Man beder sin taxachauffør om at holde ind ved en pengeautomat (ATM) i havnebyen Kuala Besut, lige inden I sejler over til Perhentian Islands. Der er stadig en maks. grænse på hvad der svarer til ca. 2000 kr. pr. dag i kontanthævninger pr. kort, men husk på, at I også kan betale med kort på øerne. Inden hjemrejse skal man huske at veksle evt. resterende MYR, da disse IKKE kan veksles tilbage i Danmark. Medbring altid to hævekort/kreditkort, og undersøg forbrugsgrænsen på begge. Når I betaler med kort på en betalingsautomat, skal I altid vælge at betale i lokal valuta – så sparer i en omveksling. Pas altid på jeres PIN-koder, og brug gerne kontaktløs betaling hvor I har mulighed for det.

Landets skikke

Når man besøger templer og helligdomme skal man udvise respekt: tildæk blottede arme og ben, og tag skoene af. Brug ikke pegefingeren til at pege med, brug i stedet tommelfingeren. Hvis du vil tilkalde en tjener, er det mest respektfuldt at bruge hele hånden, fremfor kun én finger.

Skal vi søge visum?

Nogle lande kræver at der søges visum. For rejser til Malaysia vil man som dansk statsborger med dansk pas, automatisk få op til 90 dages turistvisum ved indrejse i landet, hvorfor der ikke skal søges visum hjemmefra.
Er man bo siddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger med dansk pas, skal man undersøge visumreglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/

Hvilke vacciner skal jeg have?

Brug denne hjemmeside, til at guide jer til hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: www.sikkerrejse.dk
Vi anbefaler desuden, at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.