TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

LAOS

Rejser til Laos

  • Sejl på den mægtige Mekongflod

  • Bad i smukke vandfald og nyd naturen

  • Besøg backpackerbyen Vang Vieng

  • Smag på Beer Lao, den er billig og GOD!

 

"En rejse tilbage i tid, til et land med gamle templer, en historisk Buddah-park og barfodede munke i safrangule kåber..."

POPULÆRE REJSEFORSLAG

Se alle rejser til Laos

TURE OG UDFLUGTER

Se alle  

Laos - Asiens "glemte land" 

Det er ikke alle der har hørt om Laos, til trods for sin størrelse. Det er lidt Asiens "glemte land". Landet ligger klemt inde imellem Thailand og Vietnam, og da vi for mange år siden skulle planlægge vores jordomrejse, så var det først her vi selv blev opmærksomme på landet. Uden forventninger ankom vi dertil - og selvom vi rejste ad den samme rute som alle de andre der var på rejse igennem landet, så husker vi tydeligt oplevelserne herfra!

Laos har indtil for ca. 15-20 år siden, været mere eller mindre lukket for rejsende udefra. og selvom 15-20 år kan lyde af meget, så er samfundsudviklingen i Laos ikke den samme som vi kender den. Det er stadig et asiatisk land, der ligger klar til at blive udforsket, klar til at blive oplevet.

Ca. 4 mio. turister besøger hvert år landet (sammenlignet med Thailand hvor der kommer ca. 40 mio. turister om året), men alligevel er den turistmæssige infrastruktur ikke særlig udviklet. Mange veje er både lange, bumpede og hullede, og det er derfor heller ikke uden grund, at mange turister stadig rejser ad den samme rute, som man også gjorde for 10 år siden. Ikke at det gør noget - slet ikke. Der findes ingen jernbaner i Laos, og kun nogle dele af vejnettet er tilgængeligt hele året. Det gør Mekong-floden og dens bifloder til landets vigtigste transportveje, og en rejse på Mekong er derfor oplagt og med garanti en oplevelse man vil huske! Uanset om man vælger vandvejen eller landevejen, så skal man væbne sig med en god portion tålmodighed og et åbent sind.  

Laos er det eneste land på den indokinesiske halvø uden adgang til havet. Til gengæld er det et fantastisk landskab omringet af bjerge, floder, store skovområder og charmerende landsbyer. Tempoet er roligt og afslappet og følger solens rytme. Alle byerne - selv hovedstaden Vientiane - føles som små søvnige byer. 
En stor del af Laos bjerge er ligeledes kun beboet af stammefolk, der lever her som var de en del af en anden verden. 

I særdeleshed husker vi de smukke vandfald, og flere af dem med mulighed for at bade i, svinge sig ud fra klipperne i reb og i det hele taget lade sig omslutte af de smukke omgivelser. 

Landet er fyldt med gamle templer, og vi husker særligt en fantastisk Buddah-park som ikke umiddelbart var en stor seværdighed - selvom den burde være det. Hver morgen så vi barfodede munke i safrangule kåber, der gik rundt i byerne med deres skåle for at modtage donationer i form af mad og penge fra befolkningen. I særdeleshed husker vi Laos 

Klimaet er tropisk og landets jord er frugtbar og anvendes især til produktionen af ris og grøntsager.