Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SRI LANKA

Sri Lanka rundrejse med god tid

Vi har samlet nogle af de bedste oplevelser på Sri Lanka specielt til dig. Fra start til slut har du privat bil eller minibus samt en privat chauffør der samtidig fungerer som din engelsktalende guide undervejs. Det betyder stor fleksibilitet og du kan gøre stop når du har brug for det, tage billeder når du ønsker det, og stille din guide alle de spørgsmål du måtte have på hjerte - lige når når har lyst. På denne måde får du så meget mere ud af din rejse til Sri Lanka. Glæd dig til alle de skønne oplevelser i et afslappet tempo.

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1: Afrejse fra København

DAG 2: Negombo

Efter ankomst til Colombo i Sri Lanka, bliver du budt velkommen af din chauffør og kørt til dit hotel i Negombo. Du får lidt tid til at vænne dig til varmen, de nye dufte og forberede dig til de mange oplevelser der ligger foran dig.

DAG 3: Løveklippen

På vejen til Sigiriya besøger du Dambulla Cave og får et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem huler af områdets i alt 80 huler. Her finder du dybe 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

På turen op til templet får du lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister. Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiriya. Turen går gennem gamle tempelhaver med små søer, inden du atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

Gør stop på vejen op og betragt de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er også på Unesco's Verdensarvliste. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen får du en 360 grader mageløs udsigt, og selvom det stiller krav til konditionen er det hele oplevelsen værd.

Overnatning hotel Sigiriya Jungles.

DAG 4:

Dagen til fri disposition.

DAG 5: Kongelig palads og fascinerende templer

Efter morgenmaden på hotellet starter dagen med et par timers køretur videre mod Kandy. Du kan læne dig tilbage og nyde synet af imponerende bjerglandskaber, sirligt beplantede te plantager og maleriske landsbyer. Undervejs gør du stop i en lokal landsby, Habarana, med besøg på en skole, der hedder Moragaswewa Vidyalaya*. Du kommer også forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

Byen Kandy er på UNESCO-listen over verdens kulturelle arv. Og så der den Sri Lankas spirituelle centrum. Her får du mulighed for at se krydderihaven i Matale og royale botaniske have. Et besøg på Gem Bureau, viser en film om Sri Lankas minedrift på ædelstene. Her kan også købes forskellige smykker.

I Kandy ligger en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth. Et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn. Nemlig en tand fra selveste Buddha. Den opbevares sikkert i et overdådigt juvelbesat skrin.

Efter besøget i Temple of the Tooth, har du rigelig med tid til at shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder.

Om aftenen kan der, hvis du ønsker det, blive arrangeret et danseshow med indblik i den srilankanske befolknings kultur, musik og dansetraditioner.

Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen til fri afbenyttelse.

DAG 6: 

Dagen til fri disposition. Der er god tid til et besøg i den berømte Royal Botanical Gardens. Haven startede i året 1374 som en besøgshave kun for kongen af Gampola og Kandy. Den er imponerende med mere end 5.000 forskellige træsorter og planter. 

DAG 7: Lille England og eventyrlig togtur

Turen fortsætter fra Kandy mod Ella via Nuwara Eliya, også kaldet lille England. Temperaturen her i højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager.

Du besøger også en te fabrik undervejs. Her viser de hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

Det lokale tog *venter på togstationen Nanu Oya hvorfra du skal køre til Ella. Det er en hyggelig oplevelse. Med åbne vinduer og døre kan du rigtig suge det hele til dig, mens toget de næste tre timer bevæger sig fremad gennem bjergdale, hvor grønne søer og floder danner en eventyrlig kulisse. Bedste udkigspost i toget er til højre i kørselsretningen. Vel fremme i Ella venter en bil og kører dig direkte til hotellet, The Morning Dew hotel Ella (betinget af plads).

DAG 8: Ella

Hele dagen er til fri disposition i vidunderligt smukke Ella. En lille søvnig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan du også forkæle dig selv med en afslappende ayurvedisk behandling, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af ufattelig smukke Ella.

Overnatning hotel The Morning Dew.

DAG 9: Udawalawe

Tidligt denne morgen er der udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk. Herefter bliver du kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer du forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert også fortjener et foto stop. 

I nationalparken vil din private jeepsafari byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safari turene køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom du føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Du føler dig et øjeblik hensat til den afrikanske savanne. 

Nogle dyr kræver et trænet øje at se, da de er mestre i kamuflage. Chaufførerne/guiderne taler dog sammen på walkie-talkie hele tiden, så de kan fordele oplevelserne til alle gæsterne.

Overnatning hotel Nildiya Mankada Safari Lodge.

DAG 10-12: Tangalle

Efter morgenmaden er det tid til at køre ud til kysten og Tangalle. Området er kendt for sine lange strækninger med tropiske og palmeklædte sandstrande. Og her er det stadig muligt at opleve autentisk kultur og stemning. Der er masser af gode lokale spisesteder og det er billigt. Og er der behov for at strække ud efter dage med vandreture og rumlen rundt i safaribiler, er der et stort udvalg af steder, hvor du kan få en omgang wellness massage eller deltage i yoga klasser.

DAG 13-15: Unawatuna

I Unawatuna finder du små lækre strande. Bølgerne brydes af revet længere ude og giver derfor gode snorkelmuligheder. Er du vild med dykning kan du også komme på vragdyk eller udforske undervandshuler. Vragdykkere kan blandt andet gå på opdagelse på "Lord Nelson", et fragtskib som forliste for mere end 20 år siden. 

Er du mere til landaktiviteter findes der flere gode vandrestier der inviterer til at gå på opdagelse. Du kan også besøge nærliggende Galle by med et af de ældste kystfyrtårne og det historiske Galle Fort. Det blev oprindeligt bygget af portugiserne tilbage i 1600-tallet. Se også Fredspagoden der ligger på bjergsiden. Den er placeret så det ser ud som om den vokser ud af junglen! Mahayana sekten byggede den som et initiativ til at etablere fred i den srilankanske konfliktzone. 

DAG 16: Hjemrejse

Alt har en ende og det er blevet tid til at sige farvel til Sri Lanka, og rejse tilbage til Danmark.

DAG 17: 

Ankomst til København og bagagen fyldt med skønne oplevelser.

Kontakt en af vores kompetente rejsekonsulenter hvis du vil vide mere om rejsemuligheder til på Sri Lanka

 

 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere forslag til Sri Lanka

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.