Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SRI LANKA

Sri Lanka rundrejse inkl. ikoniske Adams Peak

Fantastisk rundrejse kombineret med turen til toppen af det helligste bjerg på Sri Lanka, prægtige Adams Peak.

Adams Peak besøges årligt af tusinder af pilgrimme, der forcerer de 5.200 trin mod toppen i 2.000 meters højde. På toppen kan Buddhas fodaftryk, ifølge buddhisterne ses i klippen, mens hinduer mener, at det er Shiva's fodaftryk. Kristne er overbeviste om, at det er apostlen Thomas' fodaftryk, mens muslimer er sikre på, at fodaftrykket tilhører Adam, Islams første profet. Trods den mangfoldige historie vandrer folk side om side på vej mod toppen og et fælles mål. Og nu er det din tur!

Udforsk også historiske seværdigheder som Sigiriya Lion Rock og Temple of the Tooth i Kandy. Nyd spændende dyreoplevelser, vilde naturscenerier og de smukke strande på sydkysten.

 

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1: Afrejse

Afrejse fra København til Sri Lanka

DAG 2: Negombo

Efter ankomst til Colombo i Sri Lanka, bliver du budt velkommen af din chauffør og kørt til dit hotel i Negombo. Du får lidt tid til at vænne dig til varmen, de nye dufte og forberede dig til de mange oplevelser der ligger foran dig.

DAG 3: Løveklippen Sigiriya

På vejen til Sigiriya besøger du Dambulla Cave og får et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem huler af områdets i alt 80 huler. Her finder du 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

På turen op til templet får du lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister. Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiriya. Turen går gennem gamle tempelhaver med små søer, inden du atter starter en opstigning – denne gang 1.200 trin op mod Sigiria Rock Fortress, ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

Gør stop  på vejen op og betragt de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er også på Unesco's Verdensarvliste. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen får du en 360 grader mageløs udsigt, og selvom det stiller krav til konditionen er det hele oplevelsen værd.

Overnatning på Sigiriya Jungles.

DAG 4: Maleriske landsbyer, templer og kongelig botanisk have

Efter morgenmaden på hotellet starter dagen med et par timers køretur videre mod Kandy. Du kan læne dig tilbage og nyde synet af imponerende bjerglandskaber, sirligt beplantede te plantager og maleriske landsbyer. Undervejs gør du stop i en lokal landsby, Habarana, med besøg på en skole, der hedder Moragaswewa Vidyalaya*. Du kommer også forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

Kandy er en UNESCO-by, og er Sri Lankas spirituelle centrum. Her får du mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Et besøg på Gem Bureau, viser en film om Sri Lankas minedrift på ædelstene. Her kan også købes forskellige smykker.

I Kandy ligger en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth. Et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn. Nemlig en tand fra selveste Buddha. Den opbevares sikkert i et overdådigt juvelbesat skrin.

Efter besøget i Temple of the Tooth, har du rigelig med tid til at shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder.

Resten af eftermiddagen er der god tid til besøg i den berømte Royal Botanical Gardens. Haven startede i året 1374 som en besøgshave kun for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Om aftenen kan der, hvis du ønsker det, blive arrangeret et danseshow med indblik i den srilankanske befolknings kultur, musik og dansetraditioner.

Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen til fri afbenyttelse.

DAG 5: Naturscenerier og riverrafting

Turen fortsætter mod Adam's Peak. På vejen dertil har du, mod tillæg, mulighed for white water rafting i Kithulgala. Sejladsen er en unik oplevelse og der er styr på sikkerheden med både hjelme, redningsveste og solide gummibåde. Riverrafting tager ca. halvanden time. Der er syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vanvittig smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan du bade og lade dig flyde med strømmen.

Efter riverrafting-turen køres der tilbage mod Adams Peak, hvor du indlogeres på Slightly Chilled Hotel (betinget af plads).

DAG 6: Adams Peak og lille England 

Turen mod Adams Peak starter allerede mellem midnat og klokken 02. På grund af tidspunktet er vejen/trinene mod toppen godt oplyst.

Adams Peak besøges årligt af tusinder af pilgrimme, der forcerer de 5.200 trin mod toppen i 2.000 meters højde. På toppen kan Buddhas fodaftryk, ifølge buddhisterne ses i klippen, mens hinduer mener, at det er Shiva's fodaftryk. Kristne er overbeviste om, at det er apostlen Thomas' fodaftryk, mens muslimer er sikre på, at fodaftrykket tilhører Adam, Islams første profet. Trods den forvirrende historie vandrer folk side om side på vej mod toppen og et fælles mål.

At nå til toppen af Adams Peak er fantastisk men sørg at få godt med kulhydrater og vand. Der kan provianteres undervejs i de små boder. I starten er trappetrinene brede og behagelige, men længere oppe bliver passagen smallere og stejlere. Med pulsen i top og måske rystende knæ, bliver du så rigeligt belønnet for anstrengelserne til toppen. Synet af solen der står op gennem skyerne i øst er magisk. Husk at ringe med den store klokke!

Når du er vel nede igen, fortsætter turen mod Nuwara Eliya, som også kaldes Sri Lankas lille England. Temperaturen her højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager. Du besøger også en te fabrik undervejs. Her viser de hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

Efter check-in på hotellet, Galway Heights (betinget af plads), er resten af aftenen til fri disposition

DAG 7: Togtur og vandring i imponerende landskaber 

Allerede tidligt om morgenen fortsætter turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Den dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så man vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

Du skal ud på en ni kilometer lang vandrerute og opleve spektakulære udsigtspunkter. Vandreturen tager ca. 3 timer så medbring gerne drikkevand og lidt snacks, da det ikke er muligt at købe undervejs.

På vandreturen må du på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer du blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og forbløffes over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

Når du kommer tilbage til udgangspunktet, er der mulighed for at købe vand, te, kaffe eller lignende, inden du køres til den lokale banegård. Med det lokale tog går turen mod Ella, og her kan du gennem de åbne vinduer og døre suge oplevelserne til dig, mens toget i de næste par timer bevæger sig gennem landskabet med grønne søer, bjerge og floder som en maleriske kulisse. Bedste udsigtssted i toget er til højre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet.**

Vel fremme i Ella venter en bil med chauffør og kører dig direkte til hotellet, The Morning Dew hotel Ella (betinget af plads).

DAG 8: Smukke Ella

Hele dagen er til fri disposition i vidunderligt smukke Ella. En lille søvnig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan du også prøve en af mange forskellige ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af Ella som er vanvittig smuk.

Overnatning hotel The Morning Dew.

DAG 9: Udawalawe National Park safari 

Tidligt denne morgen er der udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk. Herefter bliver du kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer du forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert også fortjener et foto stop.

I nationalparken vil en to-timers safari forhåbentlig byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på. Efter safarien kører du til Yala. Om aftenen kan du udforske Kataragama by og de fantastiske templer.

Overnatning på hotel Blue Turtle.

DAG 10: Yala National Park safari

Morgenen starter med en privat tretimers safaritur – denne gang i Yala Nationalpark. Nationalparken er det sted i verden, hvor der er den største koncentration af leoparder, og de har da også hele 978.807 kvadratkilometer at boltre sig på. Det kræver et trænet øje at se dem, da de er mestre i kamuflage. Chaufførerne/guiderne taler dog sammen på walkie-talkie hele tiden, så de kan fordele oplevelserne til alle gæsterne.

Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører du i safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom du bliver kastet lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Du føler dig et øjeblik hensat til den afrikanske savanne.

Efter endt safaritur er det tid til at tage videre til de skønneste strand destinationer.

DAG 11 - 13: Tangalle

Tangalle er kendt for sine lange strækninger med tropiske og palmeklædte sandstrande. Og her er det stadig muligt at opleve autentisk kultur og stemning. Der er masser af gode lokale spisesteder og det er billigt. Og er der behov for at strække ud efter dage med vandreture og rumlen rundt i safaribiler, er der flere muligheder for yoga klasser.

Dag 14 - 16: Unawatuna

I Unawatuna finder du små lækre strande. Bølgerne brydes af revet længere ud og giver derfor gode snorkelmuligheder. Er du vild med dykning kan du også komme på vragdyk eller udforske undervandshuler. Vragdykkere kan blandt andet gå på opdagelse på "Lord Nelson", et fragtskib som forliste for mere end 20 år siden. 

Er du mere til landaktiviteter findes der flere gode vandrestier der inviterer til at gå på opdagelse. Du kan også besøge nærliggende Galle by med et af de ældste kystfyrtårne og det historiske Galle Fort. Det blev oprindeligt bygget af portugiserne tilbage i 1600-tallet. Se også Fredspagoden der ligger på bjergsiden. Den er placeret så det ser ud som om den vokser ud af junglen. Mahayana sekten byggede den som et initiativ til at etablere fred i den srilankanske konfliktzone.

DAG 17: Hjemrejse

Det er tid til at tage afsked med Sri Lanka og rejse tilbage til Danmark.

DAG 18: Ankomst København

Ankomst til København med mange dejlige oplevelser i bagagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere forslag til Sri Lanka

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.