Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SRI LANKA

Sri Lanka rundrejse med familien

At rejse sammen som familie er fantastisk. Det at være på eventyr og sammen opleve verden derude – vi synes selv det er noget af det bedste.

Vi har på denne tur samlet nogle af de skønneste oplevelser på Sri Lanka specielt til jer. Og fra start til slut har I privat bil eller minibus samt en privat chauffør der samtidig fungerer som jeres guide undervejs. Det betyder stor fleksibilitet og I kan gøre stop når I har brug for det, tage billeder når I ønsker det, og stille jeres guide alle de spørgsmål I måtte have på hjerte - lige når I har lyst. På denne måde får I så meget mere ud af jeres eksklusive familie rundrejse til Sri Lanka. 

Glæd jer til alle de skønne oplevelser sammen.

DAG TIL DAG PROGRAM

DAG 1 Afrejse

Afrejse fra København til Sri Lanka.

DAG 2 - 3: Negombo

Efter ankomst til Colombo i Sri Lanka, bliver I budt velkommen af jeres chauffør og kørt til jeres hotel i Negombo. I har god tid til at vænne jer til varmen, nye dufte og forberede jer til de mange oplevelser der ligger foran jer den næste uges tid.

Overnatning på hotel Goldi Sands.

DAG 4: Kongelig palads og hellige templer  

I dag går turen til Kandy. Den tidligere hovedstad og stadig et helligt sted for buddhister. Her får I mulighed for at se Krydderihaven i Matale og den royale botaniske have.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, Temple of the Tooth, et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder man ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha, som opbevares sikkert i et juvelbesat skrin. Efter besøget i Temple of the Tooth, har I rigelig med tid hvis I vil shoppe i de farverige butikker samt se det spændende udvalg på de lokale markeder.

Om eftermiddagen besøger I den royale botaniske have Peradeniya. Haven var i begyndelsen af 1374 en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy og der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter. Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads) er aftenen til fri afbenyttelse.

Overnatning på Thilanka Hotel.

DAG 5

Hele dagen til fri disposition. 

DAG 6: Lille England og eventyrlig togtur

Turen fortsætter fra Kandy mod Ella via Nuwara Eliya, også kaldet lille England. Temperaturen her i højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager.

I besøger også en te fabrik undervejs. Her viser de hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker. Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te-eksportører.

Det lokale tog* venter på togstationen Nanu Oya hvorfra I skal køre til Ella. Det er en sjov og hyggelig oplevelse. Med åbne vinduer og døre kan I rigtig suge det hele til jer, mens toget de næste tre timer bevæger sig fremad gennem dalene, hvor grønne søer, bjerge og floder danner en eventyrlig kulisse. Bedste udkigspost i toget er til højre i kørselsretningen. Vel fremme i Ella venter en bil og kører jer direkte til hotellet, The Morning Dew hotel Ella (betinget af plads).

DAG 7: Ella

Hele dagen til fri disposition i vidunderligt smukke Ella. En lille søvnig backpacker by. Langs hovedgaden ligger et par små spændende butikker, hyggelige caféer og restauranter. Afhængig af hvor store jeres børn er kan hele familien prøve en af de mange forskellige Ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet.

Bagefter kan I tage på en mini vandring på mini Adams Peak i den sydlige del af Ella. Her er en fabelagtig udsigt og det opleves lidt som at stå på toppen af et kæmpe bjerg I lige selv har besteget.

DAG 8: Vandfald og spændende dyreliv

Tidligt denne morgen er der udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen for at se den storslåede udsigt eller alternativt, mod ekstra betaling, en sjov lille køretur med tuk tuk. Herefter bliver I kørt fra Ella til Udawalawe Nationalpark, og undervejs kommer I forbi et smukt og brusende vandfald, som helt sikkert også fortjener et foto stop.

I nationalparken vil en to-timers safari forhåbentlig byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse for hele familien at se dyrelivet så tæt på.

Overnatning på hotel Nildiya Mankadan Safari Lodge.

DAG 9: Elefant børnehjem

I dag er det tid til et spændende besøg på et Elefant børnehjem, enten formiddag eller eftermiddag. Udawalawe elefantbørnehjem, har det primære formål at rehabilitere og frigive isolerede babyelefanter til naturen. Siden 1995 har mere end 200 forældreløse elefantunger været passet der og bragt tilbage til deres naturlige levesteder igen.

Den første forældreløse elefantunge var en etårig hunelefant. Den fik navnet "Komali". Hun blev fundet vandrende alene i skoven og blev derfra bragt til elefantbørnehjemmet. Elefantungerne kan frit strejfe omkring hvor de vil, men de skal fodres med mælk hver tredje time, 365 dage året rundt. Det er et tilbagevendende og møjsommeligt arbejde som kræver stor tålmodighed. Elefanterne får individuelt tilpasset modermælkserstatning. De er nemlig nogle sarte skabninger. De har risiko for at blive syge med fordøjelsesproblemer og mælkeintolerance, nøjagtig som os.

DAG 10 -15: Sandslotte og skildpadder

Efter morgenmaden er det tid til afgang mod sidste ferie etape og de vidunderlige strande på halvøen Bentota. Glæd jer til at have en dejlig base med skøn pool og se frem til afslapningsdage uden planer. Bare nyd hinanden og nogle af de mange hyggelige aktiviteter for hele familien. Tag på bådudflugt til den fascinerende mangroveskov, byg sandslotte på de lange gyldne sandstrande eller tag på besøg i et havskildpaddecenter og lær hvordan de passer på dem og øger bestanden. Og så er det den fineste oplevelse for både børn og voksne at få lov at nusse de små babyskildpadder. I Benota by kan I også finde små butikker og hyggelige markeder, hvis I skulle få behov for lidt variation i strandferien.

DAG 16: Hjemrejse

Al ting har en ende og det tid til at tage afsked med Sri Lanka og rejse tilbage til Danmark.

DAG 17

Ankomst til København med mange dejlige oplevelser i bagagen.

Kontakt en af vores Sri Lanka eksperter hvis du er blevet nysgerrig på mere om mulighederne for den skønneste familieferie på Sri Lanka. 

 

 

 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere forslag til Sri Lanka

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.