Hvordan er vejret på Zanzibar?

Vi vil alle gerne have godt vejr, ikke mindst når vi er på ferie!

De gode rejsemåneder er sommermånederne juni til oktober og igen i vintermånederne december til februar.

Regnperioderne falder i forårsmånederne marts til maj - og igen til november. Her er temperaturen stadig høj, men der falder kraftige og kortvarige regnskyl.

Hvornår er det bedst at rejse til Zanzibar?

Man kan rejse til Zanzibar hele året, og temperaturen vil altid være relativt høj.

Se klima og rejsevejret længere nede på siden

Herunder har vi samlet gennemsnitstemperaturer og nedbørsmængder for en række af vores mest populære destinationer i Zanzibar. Har du spørgsmål til rejsevejret, eller ønsker vejledning til, hvornår på året du bør lægge din rejse til Zanzibar, så sidder vi altid klar til at hjælpe dig på både mail og telefon. 

Tørvejr på Zanzibar

Langt de fleste måneder på Zanzibar falder ind under tørperioden. Den varmeste periode ligger fra december til februar, og her er det sjældent at der kommer regnbyger. Hvis der endelig skulle falde lidt regn, vil det oftest være korte regnskyl, der hurtigt er overstået igen.

Fra juni til oktober er der også tørperiode på Zanzibar. Her ligger temepraturen omkring de 25 grader, men det kan selvfølgelig variere lidt, hvis det blæser lidt, eller hvis der lige er faldet en lille regnbyge. I denne periode regner det også sjældent, og vejret vil det meste af tiden være lunt, klart og solrigt.

Regnvejr på Zanzibar

Regnsæsonen på Zanzibar falder over to perioder - det er dog sjældent, at det regner hele dagen. Regnen vil oftest falde i kraftige byger, som varer maks et par timer, og helt ned til et kvarter ad gangen. 

Der, hvor der falder mest regn på Zanzibar, er i april og maj. Det er også i denne periode at luftfugtigheden er højst, men der vil stadig være mange dejlige solskinstimer om dagen, og en temperatur på omkring 30 grader.

Den anden regnsæson ligger i november. Der vil dog ikke være helt så mange, og heller ikke helt så lange regnskyl i disse måneder, som fra marts til maj - og nogle år, kommer der næsten ingenting.

Vejret Zanzibar

 
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29 29 28 27 27 26 26 26 27 27 28 28
25 26 24 24 24 23 22 21 22 23 24 25
89 56 153 401 255 68 48 47 50 97 226 194