Vores rejsemål på Zanzibar

Zanzibar byder på en ufattelig smuk badeferie med fabelagtige strande, azurblåt vand og palmer. Men hvis bevæger sig lidt ind på øen, så er det muligt at komme helt tæt på swahili-kulturen. 

Autentiske landsbyer hvor farverige kvinder sidder udenfor de primitive huse og sysler med dagens gøremål, mens børnene løber leende rundt og leger. Mændene sejler ud i deres små både for at fiske eller arbejder i deres plantager med krydderier og eksotiske frugter.

På landjorden er det interessant at spotte de kæmpe skildpadder, der dovent slæber sig afsted. De sjældne aber Red Colobus deler trætoppene med eksotiske fugle og store sommerfugle, der elegant flyver rundt og samler nektar fra blomsterne. Ude i det varme og klare hav rundt om øen, kan man dykke med farvestrålende fisk, skildpadder og delfiner.

De skønneste bountystrande

Zanzibar er mest kendt for sine smukke hvide strande med azurblåt vand og palmer, der går helt ned til vandkanten. I Nungwi i den nordlige del ligger paradiset, som alle kender. Strandbarerne og restauranterne serverer deres drinks helt nede ved vandkanten. Her er der ikke så stor forskel på høj- og lavvande.

Nyd den perfekte badeferie og slap af ved standkanten.

Bo på den autentiske østkyst

På østkysten ligger de familieejede boutiquehoteller i private tropiske haver i. Her får du et spændende indblik i det daglige liv. 

Det er hyggeligt, autentisk og lokalt. Besøg de små boder og markeder med bananklaser, eksotiske frugter, grøntsager og krydderier. Sæt jer på stranden og nyd synet af de små både, der kommer ind med dagens fangst. 

Her er der større afstand mellem høj- og lavvande - men når det er højvande, så er havet til gengæld ufatteligt smukt.

Stone Town - charmerende og historisk

Den gamle bydel Stone Town har en mørk og spændende historie med imperier, kolonister og et af de mest kendte slavemarkeder, hvor slaver fra hele Afrika blev solgt og udskibet. I dag er der bygget en stor katedral på fundamentet af slavemarkedet.

Stone town er virkelig hyggelig og fyldt med atmosfære. Stenhuse, smalle gader, der snor sig gennem byen og imponerende huse fra kolonitiden. Byen bærer præg af de mange forskellige imperier, der har regeret her. Farverigt tøj, forskellige hudfarver, fremmedartede dufte af krydderier, markeder hvor grøntsager og frugter bugner ud over kanten, lokale butikker og små hyggelige restauranter, der serverer lækkert mad fra alle verdenshjørner.

Book en lokal guide, der passioneret kan fortælle om øens historie og vise jer alle de små hemmelige kroge og genveje i byen.

Spice Tour - lær krydderierne at kende

Zanzibar har store plantager med forskellige krydderier. På en guidet 'spice tour' smager I de forskellige krydderier og lærer, hvordan de bruges i madlavningen og til parfume, kosmetik eller naturmedicin. Vidste I, at vaniljestangen er en form for en bønne, der vokser på en slyngplante. Når bønnen bliver kogt og soltørret, så får man den automatiske vanilje. En virkelig spændende og lærerig tur.

Nationalparken 

Den lille nationalpark Jozani ligger inde midt på øen. Oprindeligt var hele øen dækket af denne jungle. I trætoppene lever en af Afrikas mest sjældne aber, Red Colobus, side om side med smukke eksotiske fugle. Der er omkring 1000 aber i trætoppene. I skovenbunden kan I møde kæmpeskildpadder, der dovent kravler afsted og krybdyr. Sommerfugle på størrelse med en hånd svæver rundt og drikker blomsternes nektar.

Dykning og snorkling

Vandet omkring øen er meget klart og sigtbarheden er høj. Vandtemperaturen er dejlig behagelig og det er fantastisk at svømme rundt og studere de farvestrålende fisk, store skildpadder og delfiner. De professionelle dykkerorganisationer tilbyder ture og undervisning. Tag jeres dykkercertifikat 'Open Water' eller 'Advanced', mens i holder ferie på Zanzibar.