TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

Praktisk info om Zanzibar

Transport 

Det er meget anvendt, at man bestiller en chauffør for en dag. Han kører jer derhen, I ønsker og venter på jer. Henvend jer i receptionen og aftal en pris.

Inden I stiger ind i en taxi, skal i aftale pris. De kører ikke med taxameter.

Det frarådes at køre selv. 

Gode råd

Myggespray
Som i de fleste tropiske lande, er der myg i Zanzibar. Det kan være begrænset hvor på øen man kan købe myggespray, så sørg derfor for at tage med hjemmefra.

Man har effektivt bekæmpet malariamyggen, men der forekommer stadig enkelte tilfælde. Kontakt jeres læge eller SSI Statens Serum Institut inden afrejse for at finde ud af, hvordan I skal forholde jer.

Solcreme
Hvis I ikke har plads i kufferten til at pakke solcreme, så er det muligt at købe solcreme i Stone Town. 

Vand
Drik rigeligt med vand - en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag - og gerne 5 liter vand hvis man også drikker øl. Drik IKKE vandet fra hanen. Vand kan købes billigt alle vegne.

Adapter
I de fleste tilfælde er det nødvendigt med en adapter i Tanzania – de kører normalt med stiktype D og G.

Drikkepenge

På Zanzibar er det almindeligt at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringspersonalet. Hvis I er utilfredse med servicen, så gives der ikke drikkepenge. En piccolo, der søger for at bagagen kommer op på værelset, vil sætte pris på 1 USD. Når I er ude at spise eller få en drink, lægges der typisk 5-10% oven på regningen.

Valuta

Hvis I gerne vil være forberedt hjemmefra, så kan I bestille lidt Dollars, som I kan veksle i Stone Town.

Det er kun i Stone Town, at der er hæveautomater, banker og vekselbureauer, hvor I kan hæve kontakter. Så sørg for at få hævet, inden I rejser videre til jeres hotel. 

Det er kun større hoteller og enkelte restauranter og butikker, der tager imod kreditkort. I bliver opkrævet et gebyr for at betale med kreditkort, så det er en god ide altid at have kontanter med jer.

Landets skikke

90% af befolkningen er muslimer. Når I ikke er på stranden, er det respektfuldt at have en t-shirt på eller en lille sommerkjole, der går ned over skulderen og under knæene. 

Skal vi søge visum?

Som europæisk statsborger skal jeres pas være gyldigt mindst seks måneder fra ankomst. I lufthavnen skal i betale for et tremåneders visum. Så husk kontanter. I kan med fordel også ansøge om visum online inden afrejse. I kan læse mere om Visa på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvilke vacciner skal jeg have?

Brug denne hjemmeside til at guide jer til, hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: www.sikkerrejse.dk 
Vi anbefaler desuden, at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.

Bedste tid at rejse på

De bedste måneder at rejse til Zanzibar er i vinterperioden december til februar og i sommerperioden juli til oktober.

Den store regntid er i foråret fra marts til juni. Den lille regntid falder i november måned. Zanzibar har et tropisk klima og er varmt hele året rundt. I regntiden kan I opleve kraftige og kortvarige regnskyl.