Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

BORNEO

Semenggoh Orangutang Rehabiliteringscenter

I får på denne tur en unique mulighed for at opleve Semenggoh Rehabiliteringscenters spændende arbejde med Borneos udsatte og truede dyrearter. I får lov at komme helt tæt på, når orangutangerne skal fodres og lærer samtidig meget mere om centrets arbejde med beskyttelsen af Borneos dyreliv.

24 kilometer udenfor Kuching by, omgivet af frodig tropisk regnskov, finder I Semenggoh Rehabiliteringscenter. Dette center blev etableret med et ønske om et fristed for hele Sarawaks truede dyreliv, og har i dag et særligt fokus på orangutangen.

Tag med på denne fascinerende en-dags-udflugt og oplev det spændende arbejde, der gøres for at beskytte dyrelivet i Borneo. Kom samtidig helt tæt på de truede dyr, når orangutangerne fodres lige for dine øjne og lær samtidig mere om beskyttelsen af truede dyrearter i denne del af verden.

Dagsprogram:

Centret for orangutanger dækker et område på knap 3 kvadratkilometer, der er det eneste tilbageværende grønne bælte, der findes nær byen. Dette rehabiliteringscenter fungerer som et midlertidigt hjem for unge forældreløse primater eller aber, som reddes fra fangenskab.

Målet i begge tilfælde er på sigt at kunne sætte orangutangerne tilbage ud i vildmarken, når de igen er kommet på fode og kan finde mad til dem selv. Hovedformålet, som udtrykt af Semenggoh Orangutans Centre, er at rehabilitere udsatte dyr, der ikke længere har mulighed for at klare sig selv i naturen, fordi de har været sat i fangenskab i længere tid af mennesker.

Denne 1-dags-tur starter ud med en scenisk køretur til orangutang-centret fra Kuching by, hvorfra I får et overblik over den bjergtagende natur i området. Ved ankomsten får I chancen for en vandretur på en halv kilometer, der slutter ved en fodre-platform. Fodringerne er planlagte hver dag, og i løbet af disse tidspunkter bliver I vidne til orangutangerne og deres sjove narrestreger - helt tæt på.

Under fodringen vil I være så heldige at stå på første række, når de unge og nuttede abeunger kommer ned fra træerne for at få mad. Fysisk kontakt er ikke tilladt her, men situationen er en oplagt og helt unik mulighed for at få taget et billede og forevige øjeblikket.

Når fodringen er ovre, kan I fortsætte til Informationscentret, hvor der er information og fotos i en udstilling, der giver et indblik i udfordringerne ved de truede arter i Semenggoh.

Eksempel på program til Semenggoh Orangutans Centre

  • 8.00: Afgang til Semenggoh Wildlife Centre cirka 24 km udenfor Kuching bycenter. 
  • Ved ankomst: Trekking til fodder-området for at opleve de nuttede orangutanger, når de får mad. 
  • 9.00: Tidspunkt for morgen-fodringen. Et syn, der bringer smil frem. 
  • Hjemtur: Gå forbi Informationscentret på tilbageturen og få et spændende indblik i arbejdet med truede dyrearter.

 

 

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.