Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

BORNEO

Sandakan Wildlife Safari

På denne Safaritur får I lidt af det hele… I kommer helt tæt på junglen, da I skal bo midt i den på et Eco-Lodge!

I skal ud at sejle på floden og se den prægtighed, som Borneos jungle byder på af både dyre- og planteliv. I skal ud på flere forskellige bevaringscentre og få et indblik i det kæmpe arbejde, som bliver gjort her. På denne Safaritur får I lidt af det hele.

Der bliver også tid til fordybelse og ro – med middag i stearinlysets skær til en smuk symfoni af junglens lyde. Der er mulighed for at bade og snorkle, når I er på den smukke Turtle Island, hvor I også bliver tilskuere til udsættelse af små nye skildpaddeunger.

I skal ud at finde skovmennesket – Orangutangen – og se, hvordan de kommer tæt på jer ved fodringtid…

Dagsprogram

Dag 1:
I bliver hentet af en guide på jeres hotel og kørt ned til et mindre havneområde ved Sandakan. Herfra er det cirka en time i speedbåd ud til en mindre øgruppe. Turen går til den største af de små øer, bedre kendt som Selingan.

På vejen ud passerer I et stort boligområde ude i vandet. Hundredvis af træhuse på pæle udgør en hel forstad for sig selv. I passerer et par enkelte meget små eksotiske øer med sandstrand hele vejen rundt, og så er I også ganske tæt på Turtle Island (skildpaddeøen).

Efter ankomst vil der være fri leg, hvor der er mulighed for at udforske øen, svømme og snorkle. Ovenpå anstrengelserne på stranden er det tid til en velfortjent buffet. Nyd friskfanget makrel eller velsmagende kyllingeretter sammen med forskellige variationer af grøntsager.

Efter middagen venter I på, at park-rangeren giver signal til, at turen går mod stranden for at se den grønne skildpadde lægge æg, hvorefter de små skildpadder forsøger at finde vejen ud til det sikre hav.

En lille ø på en kvadratkilometer skal være vært for jer i knap et døgn. Og sikke en vært. Det er paradisstrand af højeste klasse hele vejen rundt om øen. Der kan bades og snorkles på cirka en tredjedel af stranden, som er hegnet ind ude i vandet. Det anbefales, at man ikke bader andre steder på øen, da der er en del havslanger i vandet, og de er giftige.

Stranden er næsten uvirkeligt smuk, hvilket kun gør oplevelsen endnu mere intens og eventyrlig!

Herefter vil der være overnatning på øen i et deleværelse. Overnatningen er simpel og pænt. Der er, hvad der skal være, i træhusene. Aircondition, vifte og rent sengetøj.

Det er næsten kun en fordel, at skildpadderne kun kommer på land om aftenen, når temperaturen er lavere. Så har man hele dagen på stranden til at bade og snorkle og fundere lidt over, hvad der gemmer sig på øerne få kilometer væk, som udgør den geografiske start på det enorme ørige Philippinerne. Vi er langt ude.

I løbet af dagen må I spændt vente på at opleve det, I er kommet for - den famøse æglægning og/eller udklækning.

Ricko udtaler:
”Fænomenet foregår fra solnedgang til daggry, og allerede klokken halv syv lyder meldingen, at vi kan komme ud og se en skildpadde, der er gået på land og skal til at lægge æg. Det er først, når de er i gang med æglægningen, at vi må overvære det.”

Forstyrres skildpadderne af mennesker, mens de går op på land, risikerer man, at de vender om.

“Vi ser den mægtige padde lægge 26 æg, og så er seancen slut. Vi bliver ført væk fra stranden, så padden igen kan få ro. Æggene tages op og føres til et sikkert område, hvor vi er med, når de graves ned på ny.”

Efter 7-8 uger brydes skallen og skildpaddeungerne kan starte deres barske start på livet. Ricko oplevede denne aften 42 skildpaddeunger blive sat fri i vandkanten, hvoraf 0,01% overlever det første år.

Turtle Island er en once in a lifetime-oplevelse, og det er næsten overflødigt at skrive, at det er en fantastisk oplevelse både for børn og voksne at overvære.

Er I mætte af de mange fantastiske indtryk, er der rig mulighed for afslapning med både moderne og traditionelle spa-behandlinger.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 2:
Næste morgen går turen væk fra øen via speedbåd, og kursen sættes mod Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre. Overalt på turen eksponeres I for den smukke, vilde natur og dens dyreliv - og I kan være heldig at få nogle helt enestående oplevelser undervejs!

Sepilok er det største af de omkring 10 rehabiliteringscentre, der ligger på Borneo og Sumatra. Orangutang, der ganske enkelt betyder "skovmenneske", har som menneskets slægtning både symbolsk og reelt haft stor betydning i de områder, hvor den lever. Dette, og meget mere, kan I blive klogere på, når I ved ankomst ser en video, der blandt andet beretter om orangutangernes trange kår som en truet dyreart.

Forældreløse orangutanger, der enten er blevet konfiskeret af myndighederne eller opsamlet af tømmerarbejdere, bliver nu afleveret steder som Sepilok, hvor uddannet personale overtager abemoderens rolle med at oplære unge orangutanger til at klare sig i regnskoven.

Herefter følger en kort gåtur på 10 minutter ind i junglen, hvor man fra hævede udsigtsplatforme kan se, hvordan centrets personale fodrer de dyr, der endnu ikke har lært at skaffe sig føden ved egen hjælp, og ofte kommer nogle af disse aber helt tæt på de besøgende. Indimellem lidt for tæt. Således har en af orangutangerne mindst 14 stjålne kameraer… på sin samvittighed!

For de, der er specielt interesserede i orangutanger, tilbydes ture, hvor fokus primært er på at spotte orangutanger i junglen.

Herefter kan turen også gå til Borneo Sun Bear Conservation Centre, hvor man kan blive klogere på bevaringen af verdens mindste bjørn.

Efterfølgende vil der blive serveret en frokost, hvorefter eventyret fortsætter ca. 3 timer i bil mod jeres Lodge. 

Herefter ankommer I til Sukau Rainforest Lodge / Kibatan Wetland Lodge (afhængigt af hvilken lodge I booker). Stederne er begge prisbelønnet mange gange for deres grønne politik, som eco-venlige resorts.

Her kan I nyde en middag i skæret fra levende lys, tage et varmt bad med vand opvarmet af solceller, tage på et cruise på floden (i en elektrisk dreven båd) i jagten på eksotisk dyreliv, samt opleve den interessante jungle helt tæt på!

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 3:
Denne dag starter nok mest for de morgenfriske, men det kan godt betale sig at komme tidligt ud af fjerene! Kl. 06.00 om morgenen stævner båden nemlig ud og sejler op af Kinabatangan-floden mod Kelenanap Oxbow-søen, hvor der vil være mulighed for at opleve det vilde dyreliv på tæt hold. Her er der rig mulighed for at se en del forskellige fuglearter.

Efter den oplevelsesrige bådtur er der morgenmad. Herefter fortsætter eventyret med en meget lærerig tur langt Hornbill Boardwalk (hvis man bor på Sukau Rainforest), som ligger bagved lodgen. Turen udføres af husets egen naturforsker.

Om eftermiddagen bydes der på endnu en bådtur langs floden, hvor der igen vil være mulighed for at opleve dyrelivet fra en afstand, hvor man er helt tæt på - men stadig langt fra.

Mætte af oplevelser venter endnu en overnatning på jeres Lodge. Her kan I samle kræfter og pleje de mange indtryk, før der om lidt venter nye eventyr.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 4:
Efter morgenmad er det desværre tid til at sige tak for denne gang. Afhængig af afgangstidspunktet* vil det være muligt at besøge Rainforest Discovery Centre. Her er et område af junglen, hvor man har lavet "Canopy Walk". Det vil sige gangbroer højt oppe i luften, så man ganske enkelt ser junglen i fugleperspektiv oppefra – en helt igennem storslået oplevelse!

Det er en fantastisk mulighed for at spotte fugle og aber, men også en fin mulighed for at komme tæt på træer og planter. Det er heller ikke usædvanligt at spotte en slange eller to oppe i højderne. Har I mulighed for at tage aftenflyet til Kuala Lumpur, vil vi anbefale at runde junglen af med denne trætop oplevelse!

Herefter vil der, for de som tager aftenflyet, være mulighed for et kort visit til Sandakan Memorial Park, som er en park til minde om de krigsfanger, der døde under 2. verdenskrig.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.