Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

ZANZIBAR

Spændende spice tour og historiske Stone Town

Spice tour - få alle sanserne i spil

Zanzibar ligger på den gamle handelsrute til det eksotiske Østen. Op igennem historien har handelsskibe lagt til ved den fredlige smukke ø for at proviantere. Det tropiske klima har været perfekt til at dyrke krydderierne, som de havde om bord.

Kolonisterne fra Oman, Portugal og England samt tilflytterne fra Østen har efterfølgende sat sit præg på Zanzibars spændende køkken og brugen af de mange krydderier, der var tilgængelige.

I får lov til at besøge et af de store krydderiplantager. De viser stolt deres marker og produktion frem. I får lov til at røre, dufte og smage de forskellige krydderier - med et glimt i øjet udfordrer de jer til at gætte, hvilket krydderi der vises. De fleste krydderier kender vi kun fra supermarkeds hylder, så det kan overraske, hvordan de friske planter ser ud.

Plantagen dyrker blandt andet friske grønne peber, muskat, vanilje, gurkemeje, chili, citrongræs, kanel, kardemomme. Guiden fortæller passioneret om krydderierne, hvor de kommer fra og hvad de bruges til.

I slutter besøget med en lækker traditionel zanzibariansk frokost.

Stone Town - en del af UNESCOs verdensarv

Det bedste sted, hvor man kan fordybe sig i Zanzibars mørke og spændende historie, er i Stone Town. De små snoede gader, de smukke træudskæringer og historiske bygninger fortæller alle en del af historien.

Gennem slavehandlens højtid var Stone Town et af Afrikas største handelscentre for slaver. På det store slavemarked blev kvinder, børn og mænd solgt og udskibet. Kolonisterne tjente styrtende og byggede store smukke huse i byen. I dag ligger der en katedral på fundamentet af slavemarkedet - men overalt ses sporerne af slavehandlen.

Den dramatiske fortid er ikke glemt - guiden fortæller brændende om den tragiske del af historien. 

I kølvandet på perioden med slavehandlen og kolonisterne er der dannet et skattekammer af gamle bygninger, kulturel mangfoldighed og farverig lokal atmosfære. I kan handle på myldrende markeder, spise på øens bedste restauranter og besøge moskéer, templer og paladser. Det er en interessant smeltedigel af traditionel swahili-kultur og mennesker med alle hudfarver og farverige påklædninger - indiske turbaner, farvestrålende kjortler, sarier, stramme kjoler og sorte niqab'er.

I de smalle atmosfærefyldte gader smelter det hele sammen og giver jer følelsen af at være dumpet ned i en magisk fortælling fyldt med fremmede dufte, arabiske sultaner, og flyvende tæpper.

Vi begynder turen i parken Forodhani. Her kan i opleve havnefronten og tre af byens mest betydningsfulde historiske bygninger 'Palace Museum', 'House of Wonders' og 'Det Gamle Fort'. Herefter bevæger vi os ind i byens pulserende hjerte.

Brug tid på at studere de smukt udskårne trædøre i de gamle huse. De originale døre fortæller en historie om husejernes økonomiske status, hjemegn og beskæftigelse - ornamenterne er en kombination af ord, symboler og smukke detaljer. Der er cirka 500 originale døre tilbage i byen - den ældste dør er på det gamle fort, så husk at tjekken den, når I er på fortet.

Afslutningsvis vil I få tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Fordyb jer i de mange butikker og basarer, hvor I kan købe alt fra eksotiske frugter, sandaler, haremsbukser og lokal musik til traditionelt håndværk og smukke smykker.

Om eftermiddagen vil I blive kørt tilbage til jeres hotel.

 

 

 

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.