Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

BORNEO

Orangutang Search

På denne tur drager I ud for at finde og tilbringe tid med Borneos vilde orangutanger. Og når I nu alligevel er i junglen, kan I samtidig nyde tiden på den store Kinabatangan flod, hvorfra I kan spotte både næseaber, pygmæ elefanter, krokodiller, alverdens fugle, ildfluer og meget, meget mere. Med Borneos jungle som kulisse er dette én af de største naturoplevelser, man kan få!  

Orangutangen er én af de aber, der af udseende ligner mennesker mest. På malaysisk betyder "Orang" menneske, og "utan" betyder skov..., skovens menneske.

Turen er for både voksne og børn, men da man sejler rundt for at spotte dyrelivet, og det altid kræver både stilhed og tålmodighed at spotte vilde dyr, så anbefales det, at børn er minimum 6 år. I sejler i små både og med få mennesker ombord - det forbedrer jeres muligheder og ikke mindst den unikke stemning ved Kinabatangan floden. 

I skal bo midt i junglen. Lad jer betage af den utrolige flora, der vokser her, alt imens, at I kan nyde lodgets luksus og slappe af i de bedste rammer. Orangutanger er vilde, men man kan fra lodget sagtens spotte orangutanger i trætoppene.
 

Dagsprogram

Dag 1:

I bliver afhentet på hotellet i Sandakan om morgenen, og en køretur senere ankommer I ved Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre. Turen hedder Orangutang Search, og med rette begynder turen derfor også med, at I skal ud at lede efter de store smukke orangutanger, og se om der i dag er mulighed for at komme helt tæt på dem.

Med en introduktionsvideo og guidens informationer bliver I nøjsomligt vist rundt i centret og undervist i orangutangernes tilstand og situation. I vil med egne øjne se, hvad der bliver gjort for at bevare de truede dyr. 

De seneste årtier har skovfældninger og øget menneskelig aktivitet i junglen, indskrænket orangutangernes levesteder. Den intelligente menneskeabe er i dag stærkt udryddelsestruet og derfor totalfredet over alt.

Forældreløse orangutanger, der enten er blevet konfiskeret af myndighederne eller opsamlet af skovarbejdere, bliver nu afleveret på steder som Sepilok, hvor uddannet personale overtager abemoderens rolle med at oplære de unge orangutanger til at klare sig i regnskoven.

Fra hævede udsigtsplatforme i junglen kan I se, hvordan centrets personale fodrer de dyr, der endnu ikke har lært at skaffe sig føde ved egen hjælp - og hvis I er heldige, kommer nogle af aberne helt tæt på jer. Indimellem lidt for tæt! Faktisk har en af orangutangerne mindst 14 stjålne kameraer på sin samvittighed.

Ved centeret findes også et rehabiliteringscenter for den truede sol-bjørn, som I selvfølgelig også kan besøge. 

Efter frokost går turen til Sandakan Jetty. Herfra sejler I med speedbåd videre mod jeres junglelodge. Det er jeres første møde med Kinabatangan floden, og jungle-safarien er allerede i gang. Hold udkig efter orangutangerne, næseaberne, og måske er I heldige nok til at få et glimt af Borneo's pygmæelefanter. I regntiden er floden farvet af jordens farver, så det føles som at sejle i en flod af kakaomælk. 

Ved ankomst til jeres lodge - oftest enten Sukau Rainforest Lodge eller Kinabatangan Wetlands Resort – bliver I taget godt imod og indlogeret på jeres værelser/villaer. Begge lodges er, efter vores mening, de mest suveræne steder at bo i dette jungleområde.

Her er der mulighed for at slappe af, slentre en tur i området, fordybe sig i en bog og komme helt ned i gear - alt sammen med junglen som kulisse. Kl. 19.00 inviteres I til middag med de andre på lodget, hvor der kan udveksles sjove oplevelser fra junglen.  

Måltider:
Frokost og middag

Dag 2:

Dagens aktiviteter begynder ved daggry, når junglen vågner. Der serveres kaffe og let morgenmad inden afgang med båden.

I sejler i mindre både, så oplevelsen bliver mere intens. Det er i øvrigt lettere at navigere en mindre båd ind i mangroven og ad små bifloder, i søgen efter dyrene. I sejler blandt andet til Kelenanap Oxbow-søen, som ligger i forlængelse af floden. Her er der rig mulighed for at se en del forskellige fuglearter. Blandt andet de smukke og farverige isfugle og de karakteristiske næsehornsfugle. 

Via radio har guiderne mulighed for at "give et tip" til nogle få andre både, og det forøger chancerne for at spotte mere dyreliv. Men som alle andre sidder I i båden med øjne og ører på stilke. Man lærer hurtigt at vænne sanserne til at kigge efter bestemte farver, bevægelser eller lyde, der er kendetegnende for dyrene.

Guiden er ekspert, og spotter til tider dyrene på exceptionel afstand. Samtidig fortælles der om hvert enkelt dyr I ser, og der er altid mulighed for at stille spørgsmål. Én af de gode fordele ved at være få personer i én båd.  

Efter nogle timer på båd-safari vender I snuden tilbage mod lodget, hvor en lækker brunch kan indtages i ro og mag, omgivet af junglen og den store Kinabatangan flod. De næste par timer går med at få endnu mere ud af Borneos jungle, på gåtur med en guide i området omkring lodget. 

Forskellen fra morgenturen er, at på denne lille gåtur i nærområdet med guiden, er der mulighed for også at høre om planter og mindre dyr (insekter, firben og fugle), som lettere kan spottes på gåben end fra båden. Og man skulle tro, at alle guiderne var udstyret med specielle briller - for de har en utrolig evne til at spotte selv helt små og camouflerede dyr, som vi andre ikke ville se selv. 

Efterfølgende vil der være tid til afslapning ovenpå de mange oplevelser og indtryk. Hvis I ikke kan holde jer i ro, er der også mulighed for, at I kan forkæle jer selv med en fod-spa-behandling eller en af de mange andre aktiviteter, som lodget tilbyder.

Sidst på eftermiddagen - efter en dejlig eftermiddagskaffe eller te - er det igen tid til at hoppe i bådene og tage på endnu en safari efter vilde dyr, helt til solnedgang - som virkelig også er en helt speciel oplevelse fra vandsiden.

Endnu en gang får I mulighed for at komme tæt på det sjældne dyreliv, og er I rigtig heldige, så kan I opleve orangutangerne, der bygger deres rede for natten. Næseaberne er meget sky, og det kræver snilde at komme tæt på dem. Til gengæld er den KÆMPESTORE NÆSE ikke til at tage fejl af. Den kan man se på lang afstand! 

Når solen er gået ned, sejler I tilbage til lodget, hvor der serveres middag i stearinlysets skær, og der udveksles igen spændende historier fra dagens safari med de andre rejsende.  

Måltider:
Morgenmad, frokost og middag

Dag 3:

Igen i dag er der tidlig morgentur på floden, for det er noget helt specielt at være med i midten af det hele, når junglen vågner. Båden sejler i roligt tempo, og gør ind i mellem stop, så det kun er junglens lyde der høres.

I vil efterhånden være blevet mestre i at spotte dyrene og er måske ligefrem begyndt at få øje på nogle af dem inden jeres guide. Ser I noget er det blot at række hånden op og sige STOP. Så rettes opmærksomheden fuldstændig mod det, I har spottet.

Sulten melder sig efter et par timer, men heldigvis venter der jer en udsøgt morgenbuffet, da I igen er tilbage på jeres velkendte lodge. Herefter er der tid på egen hånd om formiddagen, som I kan bruge på afslapning eller en af de valgfri aktiviteter, som resortet tilbyder.

Efter frokost kører I til Gomantong-grotterne. Grotterne er omringet af ældgammel regnskov, som er rig på vilde figner. Det gør, at det er et ideelt sted at spotte vilde orangutanger – figner er nemlig noget af deres favoritspise.

Ved solnedgang kan I opleve, hvordan flere millioner flagermus flyver ud i natten - en oplevelse, som både er overvældende, majestætisk og lidt uhyggelig! Det er også på dette tidspunkt, at store ørne begynder at svæve tæt ved grotterne, klar til at guffe et par flagermus!

Tilbage på lodget om aftenen serveres der igen en lækker middag, og sengen kalder tidligt ovenpå dagens mange oplevelser!

Måltider:
Morgenmad, frokost og middag

Dag 4:

Efter morgenmaden er det tid til afgang, og I sejler mod Sandakan med båd. De fleste har et eftermiddagsfly videre mod Kota Kinabalu. Vi sørger for, at I bliver transporteret nemt og sikkert til Sandakan lufthavn i god tid til jeres fly.

Forude venter en helt anden side af Borneo, men de oplevelser I har fået med fra Borneos jungle, vil være et evigt ferieminde! Det lover vi!

Måltider:
Morgenmad og frokost.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.