Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

Bestig Kilimanjaro, Safari og azurblå sandstrande på Zanzibar

Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro Airport og privat transfer til Green Mountain Hotel

Green Mountain Hotel ligger i gå-afstand til centrum af Arusha by.

Det er muligt at tage en lille dukkert i poolen og slappe af med en kold øl - i morgen starter opstigningen til toppen af Kilimanjaro.

Dag 2: Vandring i den frodige regnskov

Camp 1 - Machame Campsite / estimeret 5-7 timer

Vi kører mod Machame Gate, hvor vi efter et kort informationsmøde begynder at bestige Kilimanjaro.

Dagens hike vil gå igennem tropisk regnskov til Machame Campsite i 3000 meters højde. Ved frokosttid nyder vi vores medbragte frokostpakke i en lysning i skoven

Aftensmaden vil blive serveret ved solnedgang, og derefter går vi til ro og hviler ud til næste dag.

Dag 3: Fra regnskoven til hedelandsskab

Camp 2 - Shira Campsite / estimeret 5 timer

Vi forlader regnskoven og kommer ud i det smukke afrikanske hedelandskab og lyngtæpper. Efter nogle timers hiking passerer vi en flod, hvorefter vi vil tage et hvil og spise vores frokostmadpakke.

Efter ca. 5 timers hiking vil vi ankomme til Shira Campsite i 3800 meters højde.

Aftensmaden vil blive serveret ved solnedgang, og derefter anbefales det at komme ned i soveposen for at lade op til en ny dag.

Dag 4: Arrow gletsjeren

Camp 3 - Barranco Campsite / estimeret 4-5 timer

Når vi har indtaget morgenmaden, begynder den tredje dag af opstigningen.

På dagens hike passerer vi Arrow Gletcheren, hvorefter vi vil tage et hvil og nyde den medbragte frokostmadpakke.

Efter en ca. 4-5 timers hike, ankommer vi til Barranco Campsite i 3940 meters højde, hvor den står på afslapning, inden aftensmaden vil blive serveret ved solnedgang. 

Dag 5: Udsigt til toppen af Kilimanjaro

Camp 4 - Barafu Campsite / estimeret 7 timer

Efter morgenmaden forlader vi Barronco Campsite, og nu er vi så langt, at det snart vil være muligt at se toppen af Kilimanjaro.

Vi vil spise vores frokostpakke et sted med en god udsigt mod toppen og fortsætter til Barafu Campsite i 4600 meters højde.

Aftensmaden vil blive serveret ved ankomst, og vi starter forberedelsen af det sidste stykke til toppen, som foregår lige efter midnat.

Vi går tidligt i seng og får sovet nogle timer, inden vi bliver vækket ved midnatstid. 

Dag 6: Uhuro Peak - solopgang over Det Indiske Ocean

Camp 5 - Mweke Campsite / estimeret 12-14 timer

Efter midnat starter vi på den sværeste del af turen.

Denne nat går vi ad stejle stier, og kroppen vil kunne mærke den iltfattige luft.

Før vi når Uhuro Peak, vil vi passere Gilman’s Point i 5685 meters højde.

Det vil tage ca. 6-7 timer at nå Uhuro Peak i 5895 meters højde.

Når vi kommer til Uhuru Peak vil vi, hvis vejret tillader det, se solopgangen over Det Indiske Ocean og mærke solen begynde at varme kroppen op igen efter en kold nat.

Efter fejringen af, at vi har nået toppen af Afrikas tag, begynder vi nedstigningen til Barafu Campsite, hvor vi får morgenmad/brunch og et lille hvil.

Derefter fortsætter vi ned til Mweke Campsite, hvor aftensmaden bliver serveret før den sidste nat på Kilimanjaro. Fra Uhuru Peak tager det ca. 6-7 timer at nå ned til Mweke Campsite.

Dag 7: Guld certifikater for at have nået toppen

Overnatning hotel Planet Lodge Arusha / estimeret 3-4 timer

Efter morgenmaden vil vi gå de sidste 3-4 timer ned til gaten, hvor I opfører jeres navn og oplysninger i et register.

I får jeres guld-certifikat for at have nået toppen. 

I bliver kørt tilbage til Arusha, hvor I kan nyde et langt og tiltrængt varmt brusebad på hotel Green Mountain.

Dag 8: Afslapnings dag på Green Mountain Hotel

Efter at have udfordret Afrikas højeste bjerg er det tid til at slappe af ved poolen og samle kræfter til den kommende safari.

Sov længe, nyd dagen og drik en øl nede ved poolen.

Hvis I er friske, så kan I besøge Arusha - Afrikas safari-hovedstad.

Det er spændende at opleve det pulserende liv i byens gader med livlige markeder, dufte, lyde, farvestrålende mennesker, forskellige religioner og hverdagslivet i en afrikansk by.

I kan gå på oplevelse i byens hyggelige centrum med markeder fyldt med lokale produkter,  eksotiske frugter og velduftende krydderier. Spis en snack på en af de hyggelige restauranter, der byder på mad fra det lokale køkken. 

Dag 9: Tarangire Nationalpark - elefanternes paradis

Kl. 8.00 går turen videre til den mindre turistet Tarangire Nationalpark. Parken er kendt for sine store flokke med op til 100 elefanter, der med stor værdighed spankulerer forbi på savannen. Det er et majestætisk oplevelse.

Området har også en stor koncentration af de store kattedyr. Løverne og leoparderne har nogle virkelig gode jagtmarker i området og der er mad nok til alle. Guiden kan hjælpe med at spotte den sjældne giraf gazelle, gerenuk og den vilde afrikanske hund, kudu.

Tarangire nationalpark skiller sig også ud med sine mange helt enorme baobabtræer, der står og vajer i den tropiske brise. De ligner næsten kæmpe elefantfødder. Ved siden af baobabtræet er vi mikrosmå. 

Vi overnatter på det luksuriøse Sangaiwe Tented Lodge. Teltene ligger midt i den smukke afrikanske natur. De hyggelige telte ligger spredt ud over en bjergskråning. Den høje beliggenhed gør, at I fra jeres private terrasse har en fantastisk udsigt over Rift Valley og Lake Burunge, der ofte er bliver farvet lyserød af flamingoer.

De 20 rummelige luksustelte er bygget på træplatforme og har eget toilet og privat terrasse med udsigt. Sengene er store og alle med myggenet. 

Rejser I som familie, er der mulighed for at booket et familiehus.

Dag 10: "Off the Beaten Track" i Lake Manyara National Park

Lake Manyara er en af de mest naturskønne parker i Afrika med et betagende landskab med savanne, mose og eviggrøn skov. Ernest Hemingway beskrev det utrolige landskab som det smukkeste, han havde set i Afrika.

Uden for regnsæsonen er det muligt at køre ”off the beaten track” mod gaten syd for parken. En spændende og autentisk rute gennem det rigtige Afrika. Det er meget få turister, der får muligheden for at opleve denne rute.  
(Hvis det ikke er muligt pga. regn, kører vi til den nordlige gate)

Der er chance for at se elefantfamilier, der bevæger sig gennem skoven eller Lake Manyara's berømte befolkning af træklatrende løver.

Mod øst i parken er den alkaliske sø Manyara, der i regntiden dækker en tredjedel af parken. I denne periode er søen vært for millioner af flamingoer og andet fugleliv.

Vi overnatter på Octagon Lodge. Små hytter ligger spredt i en frodig have. Hver hytte har sin egen lille veranda, hvor I kan sidde og slappe af i skyggen og fordøje dagen fantastiske oplevelser. Octagon Lodge ligger tæt på gaten til Ngorongoro krateret.

Dag 11: Serengeti nationalpark og den store migration

Vi kører gennem Ngorongoro Conservation Areaog videre ind i Serengeti Nationalpark. På vejen er det muligt at få en fantastisk udsigt ud over krateret, inden vi kører videre mod Serengeti - den mest ikoniske safari-destination i hele Afrika. 

Serengeti nationalpark er et af de mest kendte parker i Tanzania. Folk fra hele verden rejser til parken for at opleve den store migration fra november til juni.

Det er en imponerende dyrevandring, hvor 2.000.000 gnuer, 500.000 zebraer og 200.000 gazeller vandrer i enorme flokke hen over savannen i deres søgen efter frisk græs. I vandhullerne står de store dyr fredeligt skulder ved skulder. Under vandringen kælver gnuerne og zebraerne foler. Hvis i er heldige, kan i opleve, hvordan den lille nyfødte gnu kæmper sig op på benene og med det samme følger flokken på deres videre vandring.

Vi overnatter på Embalakai Autentic Camps - luksustelte med garanteret udsigt. Teltene ligger i hjertet af Serengeti og er indrettet til at give den ultimative komfort med varm bruser, toilet, strøm og store senge. Siderne i teltet kan åbnet helt op, så man føler, at man ligger ude midt på savannen. Der er myggenet for alle vinduer.  

Hvert telt har en terrasse med siddepladser og et bord. Læn jer tilbage med en kold øl og lyt til fuglene, der synger.

Her kan man virkelig forbinde med naturen.  

Dag 12: Hele dagen i den ikoniske nationalpark Serengeti

Vi fordyber os i Serengeti nationalpark og følger den store migration på tæt hold.

Hvis i ønsker det, så er det muligt - mod ekstrabetaling - at starte dagen med en ultimativ ballonsafari.

Efter en fuldstændig fantastisk dag kører vi tilbage til vores værelser på Embalakai Autentic Camps.

Dag 13: Ngorongoro krateret - med garanti for at se vildt  

Vi kører tilbage til Ngorongoro krateret og udforsker den smukke natur og de vilde dyr.

I Ngorongo krateret finder i verdens tætteste bestand af store dyr. Der lever omkring 20.000-30.000 gnuer, zebraer, gazeller, næsehorn, løver, flodheste, bøfler og elefanter i krateret. Kombinationen af frodig regnskov, en stor savanne og sletter dækket af hedelandsskab giver de ultimative vilkår.

Krateret kaldes for menneskenes vugge. Her er fundet 3,6 millioner år gamle fodspor. Området er så unikt, at det i 1979 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Vi kører tilbage til Octagon Lodge og overnatter i de små hytter i den frodige have. Slap af ved poolen og få de sidste øjeblikke ud af den Afrikanske savanne. Fordyb jer i roen og oplev hvordan himlen bliver forvandlet til et stjernehav.

Dag 14: Transfer fra Tanzania til Zanzibar

Fra Arusha Airport flyver vi ud til Zanzibar, hvor I bliver hentet af jeres chauffør og kørt til Mchanga Beach Resort. Her får I en uge i paradiset - med udsigt til de azurblå bølger og direkte adgang fra værelset og ud i det bløde hvide sand.

Mchanga Beach Resort ligger omgivet af natur og direkte på en privat strand 5 km syd for byen Matemwe på østkysten.

Dag 15 til 20: Badeferie på den gudesmukke private strand

Vågn op i paradiset på det autentiske og smukke Mchanga Beach Resort. Dette fantastiske sted ligger helt ned til det klare azurblå vand og den kridhvide sandstrand. Det lille privatejede hotel ligger i rolige naturlige omgivelser. Ejerne opfordrer alle til at lade skoene stå og gå barfodet rundt i det bløde sand.

Den private strand er udstyret med skønne liggestole, parasoller og tekstiler i smukke farver. Fordyb jer i en god bog, nyd en kold øl eller lad jer fortrylle af havets skvulpen og brisens leg i palmerne skyggefulde blade.

De små afrikanske hytter ligger spredt mellem palmerne og den frodige vegetation. De afrikanske luksushytter har eget toilet og bad. Fra soveværelset med den store dobbeltseng med myggenet, træder I direkte ud i det kridhvide sand. Foran hytten er der et lille privat område med skygge, borde og stole - her I kan slappe af og nyde den eventyrlige udsigt ud over horisonten og det indbydende klare vand.

Stå gerne tidligt op og oplev den fantastiske solopgang, der med sine varme farver vækker resten af verden til en ny dag.

Stranden er påvirket af høj- og lavvande. Ved lavvande kan I blive kølet af i poolen, som ligger smukt placeret mellem palmer og de autentiske afrikanske hytter med stråtag.

Restauranten serverer super lækkert mad inspireret af det italienske og zanzibariske køkken med friskfanget fisk og eksotiske frugter og lokale grøntsager hver dag - dagens menu bliver lavet med udgangspunkt i de friske råvarer. Det er muligt at få italiensk og international mad serveret, hvis man ikke er så meget til fisk.

Mchanga Beach Resort ligger 5 km fra byen Matemwe, hvor der er mulighed for at opleve den afrikanske stemning med markeder og små spillesteder med afrikanske toner. Sæt jer på en café og følg med i hverdagsaktiviteterne, som udspiller sig midt i byens små gader.

Den sidste dag bliver I kørt tilbage til Zanzibar Airport.


*Det er muligt at tage en anden rute op af Kilimanjaro end den der er i programmet. I kan vælge i mellem Marangu, Lemosho, Rongai og Umbwe ruterne. Hvis I er til en mindre bjergbestigning kan I skifte Kilimanjaro ud med Mt. Meru 4.566 meter.

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere bestseller

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.