Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SRI LANKA

Sri Lanka sommer - rundrejse med de allerbedste oplevelser

Vi har på denne tur samlet alt det bedste på Sri Lanka. Og fra start til slut har du privat bil eller minibus samt en privat chauffør der samtidig fungerer som din egen engelsktalende guide undervejs. Det betyder stor fleksibilitet og du kan gøre stop når du har brug for det, tage billeder når du ønsker det, og stille din guide alle de spørgsmål du kan komme i tanke om - lige når du har lyst.

På denne måde får du så meget mere ud af din rejse til Sri Lanka. Glæd dig til de allerbedste oplevelser.

Dag til dag program

Dag 1: Ankomst til Sri Lanka

Ved ankomsten til Colombo i Sri Lanka, bliver du budt velkommen af din chauffør og kørt til dit hotel i Unawatuna. 

Du får lidt tid til at vænne dig til varmen, de nye dufte og forberede dig til de mange oplevelser der ligger foran dig.

Dag 2: Unawatuna og strandhygge

Gå på opdagelse på egen hånd i strandbyen Unawatuna eller fordyb dig i en bog på stranden. 

I Unawatuna finder du små lækre strande. Bølgerne brydes af revet længere ude og giver derfor gode snorkelmuligheder. Er du vild med dykning kan du også komme på vragdyk eller udforske undervandshuler. Vragdykkere kan blandt andet gå på opdagelse på "Lord Nelson", et fragtskib som forliste for mere end 20 år siden.

Er du mere til landaktiviteter findes der flere gode vandrestier, der inviterer til at gå på opdagelse. Du kan også besøge nærliggende Galle by med et af de ældste kystfyrtårne og det historiske fort. Fortet blev oprindeligt bygget af portugiserne tilbage i 1600-tallet. Se også Fredspagoden der ligger på bjergsiden. Den er placeret, så det ser ud som om den vokser ud af junglen! Mahayana sekten byggede den som et initiativ til at etablere fred i den srilankanske konfliktzone.

Måltider:
Morgenmad

Dag 3: Udawalawe nationalpark og Yala

Du bliver afhentet på dit hotel om morgenen, og herfra går turen til Tissamaharama via Udawalawe Nationalpark.

I nationalparken vil en to-timers safari forhåbentlig byde på masser af elefanter og andet spændende dyreliv. Safarien køres i rigtige safaribiler på ujævne veje, så selvom man føler sig godt rystet igennem efter kørslen, er det en stor oplevelse at se dyrelivet så tæt på.

Efter safarien kører du til Yala, hvor der vil være tid til at spise en frokost, inden check-in på Blue Turtle Hotel (betinget af plads).

Måltider:
Morgenmad

Dag 4: Yala nationalpark

Morgenen starter med en privat tre-timers safaritur – denne gang i Yala Nationalpark. Nationalparken er det sted i verden, hvor der er den største koncentration af leoparder, og de har da også hele 978.807 kvadratkilometer at boltre sig på. Det kræver dog et trænet øje at se dem, da de er mestre i kamuflage. Chaufførerne/guiderne taler heldigvis sammen på walkie-talkie hele tiden, så de kan fordele oplevelserne til alle.

Ligesom i Udawalawe Nationalpark kører man i safaribiler, der bumler hen over de ujævne veje. Men selvom du bliver rusket lidt rundt i bilen, er det hele oplevelsen værd. Elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller, bjørne, vortesvin, påfugle og mange andre dyr gør oplevelsen total. Et øjeblik føler man sig hensat til den afrikanske savanne.

Efter endt safaritur får du tid til lidt forfriskninger på hotellet, inden vi skal udforske Kataragama by og de fantastiske templer.

Om eftermiddagen er det videre til Ella med udflugt til Nine Arches Bridge også kaldet Bridge in the Sky. Det er en viaduktbro fra 1921 og er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. En skøn lille gåtur til broen eller alternativt mod ekstra betaling en køretur med tuk tuk. Bagefterkører vi til hotellet i Ella, Morning Dew Hotel (betinget af plads). 

Måltider:
Morgenmad

Dag 5: Smukke Ella

Hele dagen er til fri disposition i vidunderlige Ella. En lille rolig backpacker by. Langs hovedgaden ligger spændende små butikker, hyggelige caféer og restauranter. Her kan du også prøve en af mange forskellige ayurvediske behandlinger, der efterlader kroppen blød, afstresset og fornyet. Bagefter kan du slentre en tur til den sydlige del af Ella, som er vanvittig smuk.

Dag 6: Malerisk togtur og Nuwara Eliya

Efter morgenmad på hotellet går turen med det lokale tog mod Nuwara Eliya. Her får du virkelig en fornemmelse af det lokale transportnet. Med åbne vinduer og døre kan du suge oplevelserne til dig, mens toget i de næste par timer passerer igennem bjergdalene, hvor grønne søer, bjerge og floder danner en malerisk kulisse. Bedste udsigtssted i toget er til venstre i kørselsretningen, og selvom toget måske virker lidt overfyldt i starten, tynder det hurtigt ud i passagertallet*.

Før check-in på hotellet går turen mod Nuwara Eliya som også kaldes Sri Lankas lille England. Temperaturen her i højlandet er som en skøn engelsk forårsdag. Den blomstrende Victoria Park midt i byen og huse i country stil vidner om briternes store indflydelse. Området er omgivet af et betagende landskab med udsigt til bjerge, dale, vandfald og selvfølgelig te plantager. I besøger også en te fabrik undervejs. Den første te blev plantet på Sri Lanka tilbage i 1824. Gennem tiden er te produktionen vokset og Sri Lanka er i dag en af verdens største te eksportører.

Efter check-in på hotellet, Galway Heights (betinget af plads), er resten af aftenen til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 7: Hortons Plains nationalpark og magisk natur

Allerede tidligt denne morgen fortsætter turen i firhjulstrækker fra Nuwara Eliya til Hortons Plains National Park. Den dækker et areal på omkring 10.000 hektar og ligger godt 2.200 meter over havet. Parken rummer et rigt plante- og dyreliv, så du vil kunne stifte bekendtskab med blandt andet elge, leoparder, vildsvin og knap 90 fuglearter.

Du skal ud på en ni kilometer lang vandretur med spektakulære udsigtspunkter. Vandreturen tager ca. 3 timer så medbring gerne drikkevand og lidt snacks, da det ikke er muligt at købe undervejs.

Vandreturen kræver ikke den store fysik, men man må på intet tidspunkt forlade stien. Undervejs kommer du blandt andet til World's End Mini, hvor udsigten er betagende. Næste punkt er World's End, som har et svimlende lodret fald på knap en kilometer. Her står tiden stille, og man lader sig forbløffe over naturens storhed. Det tredje markante punkt på vandreturen er Baker's Falls, et 15 meter højt og 25 meter bredt vandfald.

På turen videre til Kandy kan du vælge mellem to udflugtsmuligheder – alt afhængigt af, om du ønsker riverrafting eller frokost ved et vandfald. Ved begge muligheder, er du garanteret masser af oplevelser.

Mulighed 1: Turen går fra Nuwara Eliya og mod Kandy, en tur på to til tre timer – afhængig af trafikken. Et kuperet terræn med smukke te plantager op af alle bjergskråninger. Et smukt syn. Masser af grøntsager sælges fra boder i området da det er et stort landbrugsområde.

Turen byder også på en udflugt til en tefabrik, hvor du får en rundvisning. Her ser du hvordan teen sorteres, tørres og hvordan produktionsmaskinerne virker.  Der er naturligvis smagsprøver og rig mulighed for at købe te med hjem.

Frokosten indtages helt tæt på et brusende vandfald. Temperaturen denne dag vil opleves lidt lavere, da du befinder dig 1.800 meter over havets overflade.

I løbet af eftermiddagen ankommer du til Kandy. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.

Mulighed 2: Fra Nuwara Eliya går turen ad en snoet og meget kuperet vej. Denne tur "på afveje" byder på nogle af de mest fantastiske udsigter på rundrejsen. Du passerer forbi bjerge, jungle, rismarker, te plantager og små landsbyer.

Selve riverrafting-sejladsen er en unik oplevelse, og er optimal for både voksne og børn i alderen 7-8 år og opefter. Der er styr på sikkerheden med både hjelme, redningsveste og solide gummibåde. Riverrafting tager godt halvanden time. I løbet af turen er det kun "vildt" et par steder ud af de syv vandfald, som skal forceres. Mellem vandfaldene er der rig lejlighed til at nyde den vidunderlige smukke natur ved flodbredden, og den sidste halve kilometer af turen kan man bade og lade sig flyde med strømmen.

Efter riverrafting-turen går turen videre mod Kandy. En smuk og scenarisk tur med vandfald, te plantager og fantastisk natur.

Fælles: Efter ankomst i Kandy, er der mulighed for at se et aften danseshow med et godt indblik i den srilankanske befolknings folklore, musik og dansetraditioner. 

Efter check-in på Thilanka Hotel (betinget af plads) er resten af aftenen til fri disposition.

Måltider:
Morgenmad

Dag 8: Imponerende templer, svimlende landskaber og farvestrålende kultur

Kandy er en UNESCO-by, og fremstår som Sri Lankas spirituelle centrum. Efter morgenmaden får du mulighed for at se Spice Garden i Matale og Royal Botanical Garden. Du besøger Gem Bureau, hvor du kan se en film om Sri Lankas minedrift. Her kan også købes forskellige smykker.

Kandy har en af Sri Lankas største helligdomme, nemlig Temple of the Tooth. Et gigantisk kompleks der både rummer selve templet, tempelsøen og det kongelige palads. Inde i templet finder du ét af Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig en tand fra selveste Buddha. Tanden opbevares sikkert i et juvelbesat skrin.

Herefter besøger du den royale botaniske have Peradeniya. Haven startede i året 1374 som en besøgshave for kongen af Gampola og Kandy. Der er mere end 5.000 forskellige træsorter og planter.

Turen tager dig herfra videre mod Sigiriya. En køretur der byder på et kuperet terræn med svimlende bjerglandskaber, smukke te plantager og maleriske landsbyer. Undervejs kommer du forbi en træskærings-fabrik, hvor du får et indblik i dagligdagen og produktionen på fabrikken.

På køreturen mod Dambulla Cave Temple får du et fint indtryk af Sri Lankas farvestrålende og fremmedartede kultur. Ved foden af Dambulla Cave Temple fascineres man af de mange indhuggede trin, der fører én til The Golden Temple. Det imponerende bygningsværk, som kom på Unesco's Verdensarvliste i 1991, ligger udhugget i en cirka 150 meter høj og 600 meter bred klippe. Bag tempelkomplekset findes fem huler af områdets i alt 80 huler. Her finder du 153 statuer af Buddha, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder. Hulerne indeholder desuden smukke vægmalerier, som strækker sig over et 2.100 kvadratmeter stort område. Prikken over i'et er den tre etager høje Buddha-statue, som skuer ud over landet.

På turen op til templet får du lejlighed til at nyde udsigten og de mange aber, som nysgerrigt følger flowet af turister.

Vel nede igen kører chaufføren mod Sigiria, hvor du får god tid til at tjekke ind på Sigiriya Jungles (betinget af plads). Hvis der er tid, arrangeres der en tur rundt til de lokale landsbyer.

Måltider:
Morgenmad

Dag 9: Sigiria Rock Fortress og starten af badeferien

Den sidste dag på rundturen går gennem gamle tempelhaver med små søer og et besøg ved Sigiria Rock Fortress - ruinerne af det gamle kongepalads, som ligger i 200 meters højde.

På vejen op ad de 1.200 trin bør du stoppe og betragte de smukke vægmalerier, som er levn fra en svunden tid. Sigiria Rock Fortress er – ligesom Dambulla Cave Temple – også på Unesco's Verdensarvliste, og det er ikke uden grund. Stedet fungerede som hovedstad omkring år 477, indtil kongedømmet flyttede hovedstaden til Anuradapura i år 495. Siden har Sigiria Rock Fortress været munkekloster frem til det 14. århundrede. Fra toppen er der 360 grader mageløs udsigt, og man skal unde sig selv oplevelsen – selvom det stiller krav til konditionen.

Efter endt besøg går turen mod Trincomalee.

Du ankommer til den smukke standby Trincomalee og det hotel, som skal være din base de næste 5 overnatninger.

Måltider:
Morgenmad

Dag 10-13: Trincomalee - en af verdens bedste strande

Trincomalee er en af de ældste byer i Asien og har en af verdens bedste strande med hyggelige hoteller, små og stemningsfulde butikker og lokale restauranter.

Det er stadig en uberørt perle med lokale fiskere og små både, der er trukket op på stranden. De lokale er imødekomne og smilende. Stedet er ikke særlig turistet, og derfor er priserne også temmelig lave.

I Trincomalee kommer du helt ned i gear. Slap af på den skønne hvide sandstrand og nyd en kold øl i en af de små hyggelige strandbarer, der ligger skyggefuldt under palmerne. Trincomalee byder også på hyggelige gåture med små templer og en smuk natur. 

Der er garanti for, at du kommer helt ned i gear og får en uforglemmelig badeferie.

Dag 14: Strandhygge og transfer til den sydlige del

Start dagen med en dukkert i det dejlige vand og en kop kaffe på en af strandbarerne.

I dag er der transfer tilbage til Negombo. En lille strandby, der ligger tæt på lufthavnen. 

Måltider:
Morgenmad

Dag 15: Retur til København

Du bliver kørt ud til lufthavnen, hvor der er hjemrejse.

Ankomst til København med mange dejlige oplevelser i bagagen. 

Måltider:
Morgenmad

Kontakt en af vores Sri Lanka eksperter og hør mere om mulighederne for den allerbedste rejse til Sri Lanka.

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere forslag til Sri Lanka

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.