TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

Vores rejsemål i Laos

Luang Prabang

Luang Prabang er en af de ældste byer i Laos, og samtidig et af landets religiøse centre. Gå ikke glip af oplevelsen, når munkene går gennem byen omkring kl. 05.30 om morgenen, i bare fødder og samler almisser fra en generøs befolkning.

Byen har tidligere været hovedstad for flere kongeriger, hvilket har forskønnet byen med flere smukke paladser og over 30 templer, som absolut er et besøg værd – og bare noget af det, der pryder de smukke gader i byen.

Laos har desuden tidligere været en del af den franske koloni, hvilket også kan ses på Luang Prabangs mange smukke bygninger. Byen er på UNESCO’s verdensarveliste over besværingsværdige områder – og det forstår man virkelig godt. For det er en meget smuk og speciel oplevelse, bare at gå en tur igennem byen.

Derudover har vi et par anbefalinger, som I heller ikke må gå glip af, hvis jeres rejse går forbi Luang Prabang - Byens vigtigste tempel, Wat Wieng Thong, også kendt som Den Gyldne By, hvor du blandt andet kan opleve den smukke mosaik, der viser livets træ. Tag også til toppen af Phousi Hill og oplev den fantastiske udsigt over byen.

Når sulten melder sig, så anbefaler vi, at I besøger én af de mange fortovscaféer eller besøg byens markeder (både dags- og natmarkeder), og køber jeres mad der. Det er helt autentisk, lokalt og virkelig lækkert!

Alle ovenstående oplevelser i Luang Prabang, er nemme at komme til, og perfekte at udforske på cykel eller til fods.

Et sted, lidt udenfor Luang Prabang, du absolut ikke skal snyde dig selv for, er en tur til vandfaldet Tat Kuang Si, der ligger ca. 29 km. syd for byen. Vandfaldet starter på en stejl bjergskråning, der gemmer på små, lavvandede pools, der alle sammen leder til det store hovedfald på omkring 60 meter. Det er muligt at tage en dukkert i det smukke glasklare kildevand – men vær opmærksom på, at det er en iskold fornøjelse!

Tager du derimod ca. 25 km nord for Luang Prabang, finder du Pak Ov grotten. Grotten er en gruppe af to limstensgrotter på vestsiden af Mekong-Floden, ”Tham Ting” og ”Tham Theung”, hvor du kan opleve hundredvis af guldbelagte Buddhastatuer i alle størrelser. De fleste Buddhaer er skåret i træ, men der findes også figurer i andre materialer, gemt inde i grotterne. Figurerne skulle angiveligt være blevet stillet i grotterne af de lokale gennem flere århundrede.

Grotten Tham Ting bliver oplyst af solens stråler, mens Tham Theung er fuldstændig mørk. Det er derfor nødvendigt at medbringe en lommelygte i Tham Theung.

Vang Vieng

Vang Vieng er et naturskønt område, med et stort udvalg af udendørsaktiviteter både på land og til vands. Det er ikke kun den åbenlyse smukke natur, der trækker folk til området, men også de mange grotter i området.

Det er specielt værd at besøge Tham Xang, Tham Hoi, Tham Nam og Tham Jang-grotterne. Sidstnævnte blev i det 19. århundrede brugt som gemmested, da kineserne invaderede landet. Så på en tur til de tre grotter, vil I både lære om landets historie og natur – og så er det bare altid en vil oplevelse, at besøge spændende grotter, der er formet af naturen.

Vientiane

Vientiane er hovedstaden i Laos, og ved et besøg her, må man især ikke gå glip af Wat Sisaket-templet, der rummer omkring 6800 Buddhaer i forskellige udgaver. Det er en eneste betydningsfulde bygning, der går helt tilbage til 1818. Det er et absolut must-see når man besøger byen!

Efter den siamesiske besættelse, som ødelagde hele byen, genopbyggede franskmændene Vientiane under kolonitiden. Brede boulevarder med træer langs gaderne, og flere smukke bygninger afspejler den franske stil. Ved et besøg i Vientiane vil man opleve en afslappet stemning i storbyen, med en snert af Frankrig – alt sammen ved Mekongflodens bredder.

Er du kunstinteresseret, så bør du besøge museet Wat Phra Keo med sine mange laotiske kunstværker. Tag også forbi triumfbuen Patuway, der er dedikeret til dem, der kæmpede i kampene for uafhængighed fra Frankrig. Fra triumfbuens top kan du nyde udsigten over hovedstaden.

Cirka 25 km. uden for Vientiane kan du tage på udflugt til Xieng Khuan, også kaldt Buddha Park. Her finder du over 200 buddhistiske og hinduistiske skulpturer. Parken er bygget af en munk og hans disciple i 1950erne.
Munken prædikede en blanding af de to religioner, og derfor kan der findes statuer af forskellige art i parken, som afbilleder både dele af budismen og hinduismen.

Er du ikke typen, der går efter de store seværdigheder, byder byen også på en dejlig, afslappet atmosfære og muligheden for at komme tættere på de lokale, deres kultur og deres hverdag. Tag på enten morgen- eller natmarked, hvor du kan købe alverdens ting, eller oplev solnedgangen fra en lille restaurant ved Mekongfloden.

Pga. sin placering ved Mekongfloden breder kan du også opleve Laos fra vandet – tag eksempelvis med på vores spændende flodcruise, og oplev landet, naturen og kulturen fra vandet. Se udflugten her.