TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

Praktisk info om Laos

Transport 

Der er ingen jernbaner i Laos, dette betyder at Mekong-floden og de mindre bifloder er de vigtigste og primære transportveje. Passagerbådene i Laos sejler kun mellem juli og marts, hvor floderne er dybe nok til de store, tunge både – men selvom bådene måske ikke er de hurtigste, er det den bedste måde at komme rundt i landet på. Og her er desuden rig mulighed for samtidig at nyde den fantastiske natur der ligger omkring floderne. Der er mulighed for at køre med motoriserede køretøjer som f.eks. bus, tuk tuk eller bil – det er dog en noget urolig tur man kommer ud på, grundet virkelig dårlige veje.

Gode råd

Myggespray
Som i de fleste tropiske lande, er der mange myg i Laos også. Det kan være begrænset, hvor i landet man kan købe myggespray eller -creme, så sørg derfor for at tage rigelige med hjemmefra.

Solcreme
Det er muligt at købe solcreme i Laos, hvis der ikke er plads i kufferten.

Vand
Drik rigeligt med vand - en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag - og gerne 5 liter vand hvis man også drikker øl. Drik IKKE vandet fra hanen. Vand kan købes billigt alle vegne.

Adapter
Adapter til strøm er flere steder nødvendigt i Laos, så sørg derfor for at medbringe en.

Drikkepenge

  • Drikkepenge til piccoloen og stuepigen ligger på omkring 1 USD pr. dag/pr. stk. bagage
  • Guider på udflugter sætter stor pris på omkring 5 USD pr. person, pr. dag
  • Chauffører på udflugter bliver glade for ca. 3 USD pr. person, pr. dag
  • På større restauranter er der oftest i forvejen inkluderet et servicegebyr i prisen, ellers er det almindeligt at give omkring 10% i drikkepenge.

Valuta

Valuta (Kip/LAK) og kan ikke købes udenfor Laos. Flere steder foretrækker de amerikanske dollars USD, og i nærheden af grænsen til Thailand accepteres der også thai bath (THB). Medbring altid to hævekort/kreditkort, og undersøg forbrugsgrænsen på begge. Når I betaler med kort på en betalingsautomat, skal I altid vælge at betale i lokal valuta, så sparer I en omveksling. Pas altid på jeres PIN-koder, og brug gerne kontaktløs betaling hvor I har mulighed for det. Der findes ATM’s (hæveautomater) i de store byer. I skal dog være opmærksom på, at der er forskellige grænser for, hvor meget man må hæve.

Landets skikke

Når man besøger templer, er det vigtigt at udvise respekt. I Laos hilser man traditionelt vis ved at sætte hænderne sammen foran brystet, mens man bøjer hovedet en smule. Tag altid hovedbeklædning af, og tildæk blottede skuldre, arme og ben.

Skal vi søge visum?

Nogle lande kræver at der søges visum - I Laos anbefales det at man søger om visum inden man rejser til landet. I kan læse om Udenrigsministeriets anbefalinger, på deres hjemmeside: http://um.dk/

Hvilke vaccinationer skal jeg have?

Brug denne hjemmeside, til at guide jer til hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: www.sikkerrejse.dk
Vi anbefaler desuden, at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.