Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

VIETNAM

Rustic Mekong

Mekongdeltaet i Vietnam er en mægtig flod, der ernærer den omkringliggende frodige natur, og dermed skaber massere af liv.

På denne tredages tur får I et unique indblik i den travle dagligdag, der hersker på og omkring Mekongfloden. I vil med garanti lære en masse om den vietnamesiske kultur og forstå, hvorfor floden kaldes for Vietnams livsnerve.

I skal besøge lokale bønder og familier, både i deres hjem og på deres arbejdspladser, hvor I får et indblik i flere forskellige produktionerne og arbejdsprocesser. I skal sejle iblandt de mange skibe, der skaber de autentiske flydende markeder, hvor købmænd sælger og køber deres varer.

Detaljeret program:

Dag 1

Turen starter om morgenen, hvor I bliver hentet på jeres hotel i Saigon eller i Ho Chi Minh lufthavn. I bus sættes kursen nu direkte mod Mekong Deltaet ved Can Tho. Køreturen er en oplevelse i sig selv – ad bumlede veje gennem de spændende, smukke og anderledes scenarier, der hersker i landet. I kan med fordel tage headsettet i ørene og udnytte tiden til at få hørt de sidste sider af jeres lydbog eller god musik. Køreturen kan med rette også bruges til en lille lur, inden I med garanti får en på opleveren, når I ankommer til Can Tho.

Vel ankommet til Can Tho, ved middagstid, bliver I indlogeret på det charmerende familieejede Lodge – Mekong Rustic. Her bliver I taget godt imod af værterne, der vil vise jer til jeres private bungalow, som er beliggende midt i en smuk og frodig frugtplantage.

I får serveret en lækker vietnamesisk traditionel frokost, tilberedt med kærlighed af familien.

Om eftermiddagen kommer jeres guide. I får udleveret cykler, I springer på sadlerne og turen går ud i lokalområdet ad hyggelige små og snoede stier. Her vil I se og møde en masse vietnamesere, der er i gang med dagens gøremål. I vil lave flere stop undervejs, hvor I bl.a. skal besøge en kakaohave og lære at lave chokolade. I skal også på besøg hos en smedefamilie, der har smedet de samme knive på samme sted i 50 år, en meget simpel produktion, der dog har gjort smeden kendt for hans kvalitetshåndværk. På denne cykeltur er der en oplagt mulighed for at lære lokalbefolkningen bedre at kende, og de vil så gerne dele deres spændende kultur med jer.

Sen eftermiddag vil I igen være tilbage til på lodget Mekong Rustic til en skøn middag, serveret i den hyggelige restaurant i smukke omgivelser. Hvis I skulle have mere energi tilbage, kan I med rette gå ned til floden, der løber rigtig tæt på, og nyde synet af denne, måske endda i månens skær, inden det er tid til at sige godnat og tak for i dag – I skal nemlig tidligt op i morgen!

Måltider: Frokost og middag.

Dag 2

Allerede kl. 05.30 om morgenen vil jeres guide stå klar til at tage jer med på en spændende sejltur ud på Mekong floden. Her skal I se et lille flydende marked - et lokalt marked, hvor der sælges tropiske frugter fra indbyggernes egne haver.

Herefter fortsætter I med at krydse gennem en smuk lille kanal for at nå det berygtede Cai Rang, som er et langt større flydende marked. Her vil I møde handelsmænd, der lever og bor på floden og arbejder med at distribuere varer for bønderne.

En ”madbåd” vil tilberede og servere, måske nok den bedste vietnamesiske morgenmad til jer, alt imens I sidder gyngende i den lille båd i solopgangens skær - en af ​​livets helt store oplevelser!

Efter at have oplevet det flydende marked vil I fortsætte med et sejle rundt og besøge forskellige familier, der har hver deres primitive og spændende virke. I skal besøge en lokal familie, der har produceret nudler gennem tre generationer – her kan I lære om teknikkerne bag nudelproduktionen.

Efter en livlig morgen på markedet skal I besøge et traditionelt vietnamesisk hus, der huser 3 generationer. Her får I lov at være med til at lave og nyde den helt særlige ”banankage”, hvor I sammen med husets frue skal i ”køkkenet” og tilberede kagen. Herefter er der frokost sammen med familien i de smukkeste omgivelser af diverse tropiske frugttræer, som familien lever af at høste og sælge.

I vil være tilbage til på lodget Rustic Mekong om eftermiddagen, hvor der vil være tid til afslapning, indtil middagen igen nydes på lodgets hyggelige restaurant. Nu er det igen blevet tid til at sige godnat og tak for endnu en oplevelsesrig dag, på og omkring den mægtige flod.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 3

Efter morgenmaden springer I igen på cyklerne og skal nu besøge et ”land”-marked med alt (og mer’ til), hvad ens fantasi kan rumme af spiselige ting og sager – en meget speciel oplevelse, hvor sanserne virkelig bliver sat på prøve. De lokale sælger og køber ALT, de har brug for her.

I området findes der nemlig ikke supermarkeder og butikker, som vi ser i Vesten og Danmark. De lokale markeder er derfor den eneste mulighed for at købe ind til ugens forløb - udover små lokale butikker og kiosker, der kun sælger sodavand, chips og snacks.

Nu er det desværre blevet tid til at sige farvel til Mekong Deltaet. Ved middagstid bliver I ført til bussen og turen går nu tilbage til Ho Chi Minh City. I kan også vælge at køre længere mod vest til færgelejet ved Rach Gia (bookes separat) og sejle med hurtigfærgen til Phu Quoc.

Måltider: Morgenmad

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.