Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

VIETNAM

Praktisk info om Vietnam

Transport i Vietnam

Den mest behagelige måde at komme rundt i Vietnam er med fly, minibus, tog eller taxa. Undgå natbusser! De kører stærkt og det er ikke den mest komfortable transport – men kan have sin charme. Man kan roligt tage en taxa i Vietnam, vær dog opmærksom på – at der her er snydere, der gerne vil tjene ekstra på turisterne. Benyt ét af disse taxiselskaber i Hanoi: ”Hanoi Taxi” eller ”Mailinh”. Benyt ét af disse taxiselskaber i central- og sydvietnam: ”Vinasun” eller ”Mailinh”. Husk altid at tage et visitkort med fra hotellet hvor I bor, så I kan vise det til taxachaufføren når I skal hjem igen. Leje af scootere i Vietnam anbefales ikke, Har man besøgt Hanoi i Vietnam, vil man kunne forstå hvorfor.

Bemærk

Myggespray
Myggespray skal I først købe dernede. Gå ind på et apotek ("Drug Store") eller supermarked og spørg efter noget mod myg. Se efter at der skal være så meget DEED i som muligt - det er det der virker!

Solcreme
Solcreme købes billigt i Vietnam, og de har mange af de kendte mærker.

Vand
Drik rigeligt med vand - en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag - og gerne 5 liter vand hvis man også vil nyde øl. Drik IKKE vandet fra hanen. Vand kan købes billigt alle vegne. Vær ligeledes forsigtig med isterninger i din læskedrik, for de er ofte lavet af det lokale vand.

Aircondition
Aircondition kan vietnamesere ikke finde ud af at styre! Specielt ikke på transportmidler som busser, minibusser og toge. Husk altid at medbringe en varm trøje eller sarong som tæppe!

Adapter
Adapter til strøm er ikke nødvendigt i Vietnam.

Drikkepenge

  • Drikkepenge til lokalguider på udflugter i størrelsesordenen 10-15% er meget normalt.
  • Det er også god skik at give vagt/porter ved hotellet 1 USD/23.000 dong pr. gang han hjælper jer.
  • På restauranter giver man omkring 10%-15% i drikkepenge. Ved mindre regninger runder man op til nærmeste 10’er.
  • Drikkepenge til stuepigen og piccoloen ligger på 0,50 USD/10.000 dong (3 kr.) (pr. stk. bagage eller pr. værelse pr. dag.

Valuta

Valuta (VND/Vietnamesiske Dong) kan godt veksles i Danmark - men det er få steder det er muligt, og det er oftest til en RIGTIG dårlig kurs. Det er derfor bedst at medbringe lidt valuta i amerikanske dollars/USD, og veksle dem til Dong ved ankomst. Eller I kan bruge USD som betaling på restauranter og hoteller, og her vil I få byttepenge tilbage i Dong. Man kan selvfølgelig også hæve Dong i pengeautomater (ATM), de findes alle større steder.

Den amerikanske dollar USD var tidligere mere attraktiv end den lokale vietnamesiske dong – sådan er det ikke mere. Du kan dog stadig sagtens bruge USD.

OBS vedr. kontanthævninger
Når du hæver penge i en pengeautomat, kan du kun hæve 2.000.000 Dong, dvs. ca. 600 DKK. Det tager din egen bank ca. 30 kr. for, og dertil skal lægges det lokale gebyr. Dermed tager bankerne næsten mellem 5-10% af hvad du hæver i Vietnam!

Bemærk derfor at i Citibanks ATM kan man hæve op til 6.000.000 Dong for de samme gebyrer, og det er immervæk 3 gange så meget som i de andre ATM’er. En god huskeregel er, at man generelt ikke skal have flere kontanter på sig, end man har råd til at blive frarøvet. Alt andet skal i Safety Box’en på hotelværelset. Hævekort/kreditkort kan bruges på de fleste restauranter og hoteller. Medbring altid to hævekort/kreditkort, og undersøg forbrugsgrænsen på begge. Når I betaler med kort på en betalingsautomat, skal I altid vælge at betale i lokal valuta – så sparer i en omveksling. Pas altid på jeres PIN-koder, og brug gerne kontaktløs betaling hvor I har mulighed for det.

Landets skikke

Når man besøger templer, skal man udvise respekt: tag jeres sko og strømper af, og dæk arme og ben til. De fleste steder kan man låne/leje et klæde til at tage over sine skuldre.

Peg ikke på noget eller nogen med en enkelt finger, brug i stedet hele hånden til at markere. Derudover er der en regel om, at man ikke må røre en vietnameser på hverken skulderen eller hovedet.

Skal vi søge visum?

For rejser til Vietnam vil man som dansk statsborger med dansk pas, automatisk få 15 dages turistvisum ved indrejse i landet, hvorfor skal du kun søge visum hvis du skal være afsted i mere end 15 dage (inklusiv ind- udrejsedage).

Er man bo siddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger med dansk pas, skal man undersøge visumreglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/

Hvilke vacciner skal jeg have?

Brug denne hjemmeside, til at guide jer til hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: https://sikkervaccination.dk/ 

Vi anbefaler desuden at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.