Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

VIETNAM

Mekong Cruise

Mekongfloden er i sig selv en seværdighed. Fragtbåde i utallige størrelser og afskygninger pløjer vandende op, og man forstår vigtigheden af vandvejene ved, at de fleste både er beboet af familier, som har forenet bolig og arbejde under et flydende tag.

Fra landets største og mest moderne by Saigon, er der et par timer i minivan til Mekong deltaet helt i syd. Den enorme Mekongflod har sit udløb i Vietnam. Her forgrener floden sig i et kæmpe net af mindre floder og vandløb. De lokale har så langt historien går tilbage, været helt afhængige af, at kunne fiske i deltaet, men også afhængige af vandet til overrisling af de kæmpe områder med rismarker.

Her vil I måske kunne se både med børn, der leger så tæt på rælingen, at det var nok ikke gået, hvis det havde været i Danmark. Eller en båd, hvor der ikke kan ses et øje, men larmen fra et karaokeanlæg vidner om liv og glade dage.

Solen er for længst gået ned. Den store træjunke laver små bølgeskvulp, mens den i adstadigt, men sikkert tempo arbejder sig op gennem Mekong deltaet. Lyskeglen fra skibets stævn søger flakkende rundt i horisonten, før den rammer en fragtbåd forude. Der gengældes med blændende stærkt lys fra båden forude. Det er svært at forlade dækket og gå i seng, på så smuk en aften. Der er hele tiden noget nyt at se på...

Dagsprogram:

Dag 1:

Via en mindre båd kommer man ombord på junken "Mekong Eyes".

Båden er et smukt syn i sig selv. Allerede før velkomstdrinken mærker man den behagelig afslappede stemning ombprd. Der er en stor restaurant midtskibs, soldæk med masser af siddepladser og masser af plads til liggestole for solhungrende rejsende. Glimrende værelser med rent og pænt sengetøj. Toilet og bad med varmt vand. Store vinduer i kahytterne, så man rent faktisk kan ligge i sin seng og nyde landskabet glide forbi.

Efter frokosten, bestående af en fem retters rundtur i det vietnamesiske køkken, er der frisk kaffe på dækket. Imens vil I kunne høre en behagelig dæmpet rumlen fra skibsmotoren og mærke den blide vind i håret.

Om eftermiddagen er det tid til en udflugt, i en mindre båd, ind i kanalsystemerne, hvor junken ikke har en chance. Palmer står overalt langs kanalerne. De bidrager med skygge. For varmen er ikke til at undslippe, selvom det er sidst på eftermiddagen. Bebyggelse ligger spredt. Hønsene går frit, og børnene smiler gerne og råber "hallooo". Gåturen er af en times varighed, og strækningen understreger, at Mekong Deltaet er spisekammer for hele Vietnam. Der er frugter og grøntsager i alle retninger, og man får fornemmelsen af, at de lokale har alle livets fornødenheder ved hånden. Der bliver dog også rundhåndet serveret smagsprøver fra tropiske frugter, som endnu ikke har fundet vej til Føtex og Rema.

Rismarkerne står i eftermiddagssolen i så skinnende klare, grønne nuancer, at man helt kan blive i tvivl, om de nuancer findes på de nordligere breddegrader.

Tilbage på båden er det tid til at nyde solnedgangen på dækket, før Vietnamesiske specialiteter forsøder aftenen. Kaptajnen har nattevagt, for der er natsejlads ned mod endestationen Cai Rang.

Dag 2:

Morgenmaden indtages på dækket, så tidligt, at det stadig er behageligt at sidde i morgensolen. Floden snævres ind, og bebyggelsen bliver tættere. Langt forude ligger byen Cai Rang og en suveræn morgensejlads gennem forstæder. Mere eller mindre faldefærdige huse på pæle, bygget ud i vandet, fylder op på begge sider af floden.

Fragtbåde ligger til kaj ved transportbåndene, der grådigt sluger lasten af ris. Der er enkelte andre junker med rejsende, men i virkeligheden forbløffende få. Man føler lidt, man har Mekong floden for sig selv.

Der tages afsked med junken. Sidste del foregår i den mindre båd, der passer noget bedre i billedet, blandt de hundredvis af småbåde, der udgør det flydende marked. Her bliver skepsis gjort til skamme, da flere deltagere ikke har de store forventninger efter at have oplevet det flydende marked i Thailand, som mest er til for turister. Men Cai Rangs flydende marked er imponerende!

Hver dag fra solopgang til midt formiddag ankommer en flotille af både for at sælge deres varer på markedet. Hver båd er specialiseret i et enkelt produkt og hejser således deres produkt op i en stang, så alle fra nær og fjern kan se, hvad der sælges. Side om side med jeres båd ses for eksempel en vandmelonbåd, bananbåd, løgbåd, kokosnødbåd og risbåd.

Med kun et par timers mulighed for salg er der fokus og koncentration at spore fra sælgere på bådene, som typisk består af familier. Småbørn på vandmelonbåden hjælper med at laste et parti meloner over på købers båd. Der er dog overskud til smil og grin, og i virkeligheden ligner det fysisk krævende arbejde ren leg.

Todagesturen på Mekong ender ved det flydende marked, før det enten går sydpå til badeøen Phu Quoc eller nordpå til Saigon igen.

Forlæng dine oplevelser på Mekong floden - 3 dage/2 nætters.

Vil I mere i dybden med området, eller blot have endnu mere tid til afslapning kan en tre dages tur anbefales. Her sejles længere op ad Mekong floden. Og for de, der slet ikke kan få Mekong nok, er der mulighed for at sejle helt til Angkor Wat i Cambodia. Her er man på floden i op til en uge.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.