Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

VIETNAM

2-dages Krydstogt på Halong Bay

Det er svært at komme udenom Halong Bay, når turen går til Vietnam, og det skal det også være. For hvem vil ikke lade sig tryllebinde af ét af verdens syv naturvidundere, siddende på dækket af et drageskib...

I hvert fald var 100 millioner mennesker enige om, at Halong Bay skulle være et af verdens syv naturvidundere.

Det naturskønne område, øst for Hanoi, er et mesterværk skabt af naturen, og blev allerede for mange år siden erklæret bevaringsværdigt af UNESCO. Det betyder, at bugten er helt beskyttet mod ødelæggelse og bebyggelse. Skal det opleves, skal det gøres fra et af de mange traditionelle og smukke drageskibe med deres kæmpe sejl, der sejler gennem bugten. 

De fleste drageskibe forlader kysten på samme tid, hvilket gør pladsen en smule trang, men udsigten til de mange skibe, er blot endnu mere fascinerende. Efterhånden som man sejler længere ind i Halong Bay, fordeler skibene sig til forskellige steder i bugten, og man vil opleve kun at være et par skibe tilbage sammen, omgivet af høje kalkstensklipper og roligt vand. Her er der ingen stress og jag, og ingen larm. Blot muligheden for at forsøge at mætte øjnene med udsigten, hvilket ikke er muligt.

På sejlturen rundt i bugten besøger man både den smukke store grotte "Cave of Surprices" og lokale flydende fiskelandsbyer. Og så er der rig mulighed for at bade direkte fra båden, og ikke mindst nyde solnedgangen fra dækket, med en drink i hånden.

Der findes endagsture dertil - men fornemmelsen og stemningen ved at vågne op midt i så storslået natur må man ikke fravælge! Nyd en kop kaffe eller et koldt glas juice på dækket. Se solen snige sig op i horisonten og danne farver på kalkstensklipperne. Her må man godt nive sig i armen, for at være sikker på det ikke er en drøm...

Dagsprogram:

Dag 1:

Fra hektiske Hanoi er det en fire timers tur i minivan gennem storbyens forstæder til landbrugsområderne langs den røde flods delta. Smukke rismarker pryder udsigten langs hovedvejen til Halong. Her ligger bøflerne og hygger sig i vandhuller, mens vietnameserne med deres karakteristiske spidshatte knokler i de lysegrønne rismarker. I horisonten kan man efterhånden skimte klipperne, der lige så stille rejser sig fra vandet, jo tættere man kommer på.

Det er en behagelig overraskelse at komme ombord på en traditionel junke, hvor service og kvalitet går op i en højere enhed. Charmerende kahytter med eget bad og toilet, og ikke mindst varmt vand. Der er minibar med fint udvalg. Der er aircondition, røgalarm og sikkert roomservice, hvis det ønskes. Det er kahytter der, bortset fra størrelsen, næsten er et trestjernet hotel værdigt. Men hvad skal man med plads i sin kahyt, når man kan nyde en af verdens smukkeste udsigter fra terrassens liggestole ovenpå.

Junkerne varierer i størrelse, men ofte er der 11 kahytter og typisk 22 passagerer samt guide og personale, der nok skal sørge for, at man ikke mangler noget.

Frokosten serveres ved afgang og består denne dag af græskarsuppe, store muslinger serveret i muslingeskaller, friskfanget fisk som udskæres og serveres ved bordet, div. grønsagsretter, og et fint udvalg af vin og øl til rimelige priser og lidt frugt til dessert. Før man kan nå at slå mave, troner den ene høje kalkstensklippe sig op efter den anden. Klipperne får pludselig junken til at virke meget lille.

Over 3000 kalkstensøer ligger spredt i det smaragdgrønne vand, og mens nogle øer ikke er mere end store sten, er andre langt mere omfattende og indeholder enorme katedrallignende grotter med stalaktitter og stalagmitter. De fleste af øerne er beklædt med tyk grøn vegetation, og der er øde tilsandede bugter overalt.

Det kunne virke som om, nogen tilfældigt har kastet klippestykkerne ned over det store område, og ifølge legenden er det ikke helt tosset. Den fortæller nemlig om en forhistorisk kæmpe drage, der levede i bjergene. Da den en dag løb mod kysten lavede dens svingende hale dybe kløfter og dale, og da den dykkede ned i havet, blev områderne, der var blevet gravet op af dens hale, fyldt med vand, og lod kun de højeste klipper være synlige.

Det er næsten en terapeutisk oplevelse at sidde og se klippeøerne stille glide forbi. Men for de der har lyst, er der planlagt aktiviteter. Eftermiddagsturen går således til en af de største grotter og huler, som i øvrigt findes overalt på Halong Bay. I grotterne findes fantastiske drypstensformationer, som er blevet skabt over tusindvis af år. I nogle af de større grotter er stalagmitterne (drypsten der vokser opad) og stalaktitterne (der vokser nedad) oplyst i forskellige farver, hvilket giver en speciel stemning inde i grotterne. Det tager mindst en halv times tid at gå igennem de enorme grotter.

Der er mange mennesker om at dele oplevelsen, men heldigvis skal de ikke alle til den sandstrand, Hvor I slutter eftermiddagen af med en badetur. Hvem havde troet, der fandtes fine badestrande midt ude i en bugt! Halong Bay er uden tvivl et vidunder.

Efter et overdådigt aftensmåltid skal en del af aftenen naturligvis tilbringes på dækket, sammen med stilheden, og udsigten til snesevis af flot oplyste junker, der ligger for svaj.

Dag 2:

Næste morgen, efter et dejligt morgenmåltid, er der tid til at nyde endnu mere af den smukke natur. Det er et storslået syn at ligge og vugge i den jadegrønne havoverflade og kigge lodret op ad en kalkstensklippe, højere end Rundetårn. Er man heldig, vil en ørn svæve ud over klippen, kredse i nedadgående cirkler der bliver mindre og mindre, for til sidst at snappe en intetanende fisk i overfladen. Herude i naturen og stilheden, lader man tiden stå stille, for en stund - noget vi til dagligt gør alt for sjældent.

Intet Vietnam uden forårsruller, så inden frokost får man mulighed for at lære at mestre håndværket af bådens kok. Resultatet bliver en del af frokosten, som indtages mens junken arbejder sig lidt dybere ind i Halong Bay, så man kan få det sidste med, før der igen sættes kurs mod fastlandet.

Der er fast grund under fødderne ved middagstid og ankomst i Hanoi igen cirka fire timer senere.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.