Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

VIETNAM

Cu Chi Tunnels

Få et skrækindjagende indblik i nogle af de rædsler, der udformede sig under Vietnam-krigen ved at tage en tur til de berømte Cu Chi tunneller - et tunnelsystem som de lokale vietnamesere byggede i deres frihedskamp for overlevelse.

Efter afhentning på hotellet bliver kursen sat ud af byen. En spændende køretur, hvor I virkelig får fornemmelsen af Ho Chi Minh Citys enorme omfang. Efter en lille time er I nu omgivet af marker og driftige landbrug. I passerer små hyggelige vietnamesiske landsbyer med køer og høns i palmefyldte baghaver, de karakteristiske lokale gravsteder samt til slut en større gummitræs-plantage, før I ankommer til Cu Chi.

Først bliver I mødt af et mindre museum af skydevåben, som blev brugt af de lokale frihedskæmpere såvel som de amerikanske soldater under den famøse krig. Symbolsk for hele området er selve indgangen - en større tunnel, dog ikke så klaustrofobisk som det, der venter forude.

Hele området er charmerende, jungleagtigt og autentisk med meterhøje bambusplanter, der behageligt skygger for solen. Flere gange må man undvige nogle af de meget store røde tusindben, der fredeligt krydser gangstierne. Man glemmer nemt den gru, dette område var skueplads for mange år tilbage.

Det bliver I dog hurtigt mindet om igen, når I som introduktion ser en dokumentarfilm om Vietnam-krigen (eller "The American War" som vietnameserne betegner den) og dens rædsler. En krig, der aldrig burde have været, men som man nu kan prøve at tage ved lære af. Ydermere kan man få et indblik i menneskets imponerende natur i desperat kamp for overlevelse mod overmagten. Efter filmvisningen tager en guide jer videre ud på slagmarken.

Her ser I efterladenskaber fra krigen. Bl.a. en udbombet amerikansk tank, et dybt bombekrater fra et af de ufatteligt mange B52-bombefly, der angreb Vietnam. I kan se opstillinger, som viser, hvordan vietnameserne boede og arbejdede under krigen. I føler jer hensat til et torturmuseum, når I får indblik i alle de forskellige og kreative fældetyper, lavet i en kombination af bambus- og metalpigge, og diverse faldgrube-anordninger i bedste Rambo-stil!

Hovedattraktion er naturligvis tunnelgangene. Nogle indgange er simpelthen for små til, at vi besøgende skal nyde noget. Heldigvis findes der større tunnelgange, hvor man ikke skal ned på alle fire for at passere. Man får en klar fornemmelse for, hvor klaustrofobisk og umenneskeligt det må have været. Men hvad gør man ikke som menneske for at overleve?

Vil du prøve at skyde med en AK47?

Hvis I vælger at nærme jer områdets skydebane, og får I lyst til at fyre en AK47 riffel af mod ekstrabetaling, så husk ørepropper. Der er en øredøvende larm, som belyser, hvor forfærdeligt livet som soldat under fortidens primitive krigsførelse må have været!

Hjemturen gennem Ho Chi Minh Citys forstæder og knallertinferno er i sandhed en stor kontrast til dagens tankevækkende oplevelser og strabadser. Men her er trods alt et konstruktivt formål med galskaben.

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet

 

Book denne udflugt

Udfyld formularen herunder, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at booke denne udflugt.

Du kan booke udflugten uanset om din rejse er arrangeret gennem Unique Travel eller ej.