Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

CAMBODIA

Praktisk info om Cambodia

Transport 

I byerne benytter man sig mest af motorcykel-taxaer, også kaldet moto’er. Aftal altid en pris på forhånd! Deletaxier er også en populær form for transport – man bliver sat sammen på ladet, men det kan godt være en ret turbulent tur på de uasfalterede veje. Det er også muligt at tage de lokale busser, der skal man dog have god tid og tålmodighed. Man kan sejle på floderne, på flere forskellige ruter, med forskellige både – alt afhængigt af ønsket område, og udflugt/destination.

Gode råd

Myggespray
Som i de fleste tropiske lande, er der mange myg i Cambodia også. Det kan være begrænset hvor i landet man kan købe myggespray eller -creme, så sørg derfor for at tage rigeligt med hjemmefra.

Solcreme
Hvis I ikke har plads i kufferten til at pakke solcreme, så er det muligt at købe solcreme i Cambodia. De fleste steder er det muligt at finde kendte mærker.

Vand
Drik rigeligt med vand - en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag - og gerne 5 liter
vand hvis man også drikker øl. Drik IKKE vandet fra hanen. Vand kan købes billigt alle vegne

Adapter
Til strøm er i nogle tilfælde nødvendigt i Cambodia – medbring derfor en adapter for en sikkerheds skyld.

Drikkepenge

  • Piccoloen og stuepigen vil sætte pris på omkring 1-2 USD pr. dag/pr. værelse
  • Guider vil blive glade for ca. 5 USD pr. dag, pr. person – afhængig af tilfredshed
  • Drikkepenge til chauffører på udflugter ligger på omkring 3 USD pr. dag, pr. person
  • På restauranter er der oftest inkluderet et servicegebyr på forhånd, hvis ikke er det almindeligt at lægge omkring 10% til regningen.
  • Mindre lokale restauranter forventer ikke drikkepenge, men det er almindeligt at lægge nogle småmønter.
  • Taxachauffører forventer ikke drikkepenge.

Valuta

Valuta (Riel/KHR) kan ikke købes i Danmark. Cambodia benytter sig almindeligvis også af amerikanske dollars USD, og disse accepteres også alle steder. Medbring altid to hævekort/kreditkort, og undersøg forbrugsgrænsen på begge. Når I betaler med kort på en betalingsautomat, skal I altid vælge at betale i lokal valuta – så sparer i en omveksling. Pas altid på jeres PIN-koder, og brug gerne kontaktløs betaling hvor I har mulighed for det. Det er muligt at betale med kreditkort på de fleste hoteller og store restauranter og butikker. Der findes ATM’s (hæveautomater) i de fleste større byer og i lufthavnen. I skal dog være opmærksom på, at der er forskellige grænser for, hvor meget man må hæve. Det er en god idé altid at have nogle små sedler med sig, enten i USD eller KHR – til at betale med i taxa, små lokale butikker, markeder og restauranter.

Landets skikke

Når man besøger templer, skal man udvise respekt: i templer tager man hovedbeklædningen af, og hilser traditionelt med at føre hænderne sammen foran brystet, mens man bøjer hovedet en smule. Husk altid at tildække blottede skuldre, arme og ben. Undlad at røre børn på hovederne, da cambodianerne regner dette for at bringe uheld.

Skal vi søge visum?

Visum til Cambodia købes ved ankomst i lufthavnen i Phnom Penh, og koster ca. 45 USD eller ca. 1500 THB pr. person. Medbring kontanter i både USD og THB for en sikkerheds skyld.

Hvilke vacciner skal jeg have?

Brug denne hjemmeside, til at guide jer til hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: https://sikkervaccination.dk/
Vi anbefaler desuden at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.