Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

TANZANIA

Vores rejsemål i Tanzania

Tanzania ligger tæt på Ækvator og har tropiske temperaturer året rundt. Kun et par enkelte grader adskiller den koldeste fra den varmeste måned. I marts, april, maj og igen i november er der regntid med kraftige tropiske regnskyl. Den tørre periode er juni, juli, august, september og oktober.

En fjerdedel af Tanzania er dækket af fredede nationalparker. Det giver naturen og det vilde dyreliv optimale vilkår. De vilde dyr er ikke bange for mennesker og det er muligt at komme tæt på uden at skræmme dem. Her er et af verdens tætteste forekomster af vildt i verden. Oplev 'The big five' med elefanter, løver, leoparder, bøfler og næsehorn. Fra november til februar vandrer mere end 2.000.000 gnuer, zebraer og gazeller gennem Serengenti nationalpark i deres søgen efter frisk græs. Denne vilde oplevelse er verdenskendt og kaldes 'The big migration'.

I Tanzania finder man både Afrikas største sø, hvor Nilen udspringer og det højeste bjerg, Kilimanjaro. 

Befolkningen er imødekomne og smilende. De lærer engelsk i skolen og er ivrige efter at tale det. Livet i landsbyerne er autentisk afrikansk med små huse, hytter, jordveje og børn, der løber rundt og leger. Der er omkring 130 forskellige stammer med forskellige afskygninger af kulturer, traditioner, religioner, farver og nationaldragter. Det er utroligt spændende at møde lokalbefolkningen og snakke med de forskellige mennesker.

The unbeaten track - Mikumi nationalpark

Personligt elsker vi at rejse steder, der er mindre turistet. Nede i den midterste del af Tanzania ligger 4 nationalparker side om side. Sammen udgør de det største fredede areal i Tanzania. Mikumi nationalpark ligger nede i dette firkløver. Området er mindre turistet end de mere kendte parker i nord.

Her er der meget længere mellem safaribilerne, lodgene og turisterne. Så hvis I ønsker at opleve det autentiske Afrika og komme væk fra turisterne, så vil vi gerne fremhæve dette fantastiske område.

The big Migration - Serengeti nationalpark 

Serengeti nationalpark er et af verdens mest kendte safariområder. De er mest kendt for 'The big migration', hvor flere millioner græsædende dyr vandrer 800km hen over sletten i deres søgen på frisk græs. Under deres vandring kælver de. Det er et fuldstændigt enestående skue at se de mange dyr samlet på et sted.

Hiking til toppen af Kilimanjaro

Sammen med professionelle guider er der mulighed for at hike op til toppen af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, 5895m. Selvom der ikke indgår klatring, så kræver det alligevel, at man er i god form. Man vandrer fra basecamp til basecamp. Det er den vildeste følelse, når man endelig står på toppen.

På vej op ad bjerget er der nogle af de meste eventyrlige udsigter ud over Afrika.

Tarangire Nationalpark - elefanternes paradis

Tæt på Serengti nationalpark ligger Tarangire nationalpark - elefanternes paradis. Store flokke med helt op til 100 elefanter spankulerer med stor værdighed forbi på savannen. Det er et majestætisk oplevelse.

Området har også en stor koncentration af de store kattedyr. Løverne og leoparderne har nogle virkelig gode jagtmarker i området og der er mad nok til alle. Guiden kan hjælpe med at spotte den sjældne giraf gazelle, gerenuk og den vilde afrikanske hund, kudu.

Tarangire nationalpark skiller sig også ud med sine mange helt enorme baobabtræer, der står og vajer i den tropiske brise. De ligner næsten kæmpe elefantfødder. Ved siden af baobabtræet er vi mikrosmå. 

Afslut safarien med badeferie på Zanzibar

Ud for Tanzanias kyst ligger den lille paradis-ø Zanzibar. Azurblåt vand, hvide sandstrande og palmer, der står nede i vandkanten. De lokale dhows, små fiskebåde, ligger og gynger i det klare vand. 

Zanzibar er mere end en afslappende badeferie. Tag på opdagelse i historien og det lokale liv. Øen er præget af en lang historie med søfart og kolonister. De har bragt krydderier, eksotiske frugter og fremmedartede kulturer med til øen. De forskellige kulturer, farver, dufte og mad er flettet ind i hinanden.