Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Ricko udforsker Koh Samet

Ricko er i dag ankommet til den Thailandske ø, Koh Samet, og har brugt hele dagen på at inspicere både øen, hotellerne og hvad Koh Samet generelt har at byde på! Glæd jer - Strandene lever i hvert fald helt op til forventningerne for en rigtig bounty-ø!

Så er jeg ankommet til Koh Samet! Jeg har kørt rundt på hele øen, fra nord til syd, og øst til vest, for at finde ud af – hvad er Koh Samet?

Koh Samet ligger kun ca. 2,5 time fra Bangkok – en to timers køretur, og omkring 20 minutter i båd. Det er en klar fordel at lande i Bangkok, fordi man kan komme ud på en hvid bounty-ø allerede samme dag, uden for lang transporttid!

Jeg har efterhånden været hele vejen rundt i dag, og har set rigtig mange hoteller. Jeg har fundet to rigtige perler! Fælles for dem begge er, at det ene ligger helt oppe nord på og det andet ligger helt nede syd på – dvs. længst muligt væk fra det her store turistområde, Sai Kaew Beach, der ligger midt på øen.

Begge hoteller ligger meget isoleret, men der er god mulighed for at gå ind til enkelte restauranter. Strandene er virkelig gode, og der er ikke ret mange mennesker, og man mærker ikke det samme tryk der er på turismen.

Hvis man havner på sådan et sted, så er det, det rene paradis!

På Koh Samet kan man køre rundt på en scooter eller på ladet af en såkaldt songtaw. En songtaw er en 4-hjulstrækker/jeep, og kan lejes til en fast pris, og det koster egentlig ikke særlig meget. De fleste vælger at leje en scooter, og køre rundt på øen på egen hånd – hvilket også er dejlig nemt, da der ikke er ret meget trafik herovre.

Trafikken til og fra øen er med speedbåde – der kan vælges både hurtige og langsomme både, der tilpasses alt efter prisen.

Lad os tage de positive ting først:

  • Koh Samet ligger tæt på Bangkok lufthavn
  • Det er hurtigt og nemt at komme hertil
  • Der er masser af lækre restauranter
  • Mange små butikker
  • Sindssygt gode strande
  • Gode muligheder for snorkling og dykning


Du får her alle de ting, der udgør en rigtig bounty-ø!

Så er der bagsiden af medaljen, primært Sai Kaew Beach:

  • Der er rigtig mange turister
  • Der er alt for mange både i vandet
  • Der er millioner af liggestole


Jeg synes at Koh Samet mister rigtig meget af sin charme, hvis Sai Kaew Beach er området man opholder sig i. Det er et fint sted hvis man skal ned og spise, og lige se området – men jeg vil på ingen måde anbefale at bo lige der.

På Koh Samet er der rigtig mange plusser, og rigtig mange minusser – men jeg vil sige, at hvis man bor de rigtige steder, som føromtalte områder, så er det et rigtig godt udgangspunkt for en fantastisk ferie!

Øen er ikke et sted man skal være i for mange dage. 4 dage er meget passende, og så kan man kombinere turen med et besøg på Koh Chang eller Koh Munnork.

 

I morgen tager Ricko fra Koh Samet videre til Koh Chang, for både at se på de hoteller vi allerede benytter os af – men også for at finde nye spændende og lækre hoteller til jer!

Læs med igen mandag, når vi får et nyt indblik i Rickos inspektionsrejse!