Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Ricko udforsker Koh Chang

Ricko er i weekenden ankommet til Koh Chang, og er stadigvæk lige begejstret for den store Thailandske ø! ”Koh Chang er stadig en af vores favorit øer – fordi det er en ø med rigtig mange muligheder!”

"Koh Chang er en stor ø, der består af 80% jungle, og derfor en ø med mange aktiviteter: alt fra treetop-adventure, vandre- og trekkingture til kano- og sejlture, mangroveskov og vandfald.

Når man kører rundt på øen, og kommer til den sydlige del af øen, bliver det betydeligt mere lokalt – her er rigtig hyggeligt. Øens lidt større turistområder er White Sand Beach, Klong Prao Beach og Kai Bae Beach som alle findes på den vestlige del. En rigtig fin måde at komme rundt på, er selvfølgelig på scooter – men man skal passe lidt på Koh Chang, da trafikken herude godt kan være lidt drilsk. Ellers er det nemt at leje taxaer og chauffører, og køre rundt og se øen på den måde.

Klong Prao

Hidtil har vi anbefalet Klong Prao, og det er helt klart stadig et af de bedste områder på Koh Chang! Området har nogle rigtig gode hoteller, og jeg synes at stranden er en af de bedste! Den er ikke ligeså bred som den nordlige White Sand Beach, men det gør kun stranden i Klong Prao visuelt flottere. Det er også et område, som især om aftenen har en helt speciel tiltrækning – da der er færre turister. Her er rigtig hyggeligt med gode restauranter, spændende småbutikker, gode massagemuligheder og alt det der skal være! Helt klart det område jeg personligt synes bedst om.

Hotellerne vi anbefaler i Klong Prao:

  • Paradise Resort & Spa: stadig helt klart et af de bedste steder, og et vi har brugt længe.
  • Coconut Beach Resort: også et rigtig lækkert hotel vi har brugt gennem længere tid.
  • Chai Chet Resort: et nyt hotel, jeg var meget positiv over! Rigtig fine værelser, beachfront bungalows – og klart et sted vi vil begynde at anbefale!
  • Flora I Talay: et relativt nyt sted, der også overraskede meget positivt. Der er store bungalows, masser af beachfront bungalows, pools og plads til store familier.

 

Bang Bao

Jeg har også været helt nede syd på ved Bang Bao. Det er herfra at speedbådene sejler til og fra. Her vil jeg især anbefale det lokale marked, som ligger på en mole ud i vandet – rigtig hyggeligt og med god mulighed for at gøre et godt køb!

 

Generelle anbefalinger

Jeg bruger altid TripAdvisor når jeg er ude og rejse, både til at finde rigtig gode, lokale restauranter, udflugter, aktiviteter - men også når jeg skal ud og finde god massage.  Jeg fandt et sted som hedder Sima Massage – et super godt sted, og jeg tror det er noget af det bedste massage jeg har fået i Thailand igennem årene - helt klart anbefalelsesværdigt!

Alt i alt er Koh Chang – stadigvæk – en rigtig fantastisk og spændende ø!

En tur til Koh Chang passer rigtig godt i forlængelse med et besøg på Koh Kood og/ eller Koh Mak. På Koh Chang er der mange aktivitetsmuligheder, mens Koh Kood og Koh Mak er mere stille palmeøer, med ægte Bounty stemning."

 

Ricko landede i Hanoi i Vietnam søndag aften, og er i dag kørt videre til Sapa. Her har han været på trekkingtur igennem lokale landsbyer, og er nu tjekket ind på Topas Eco Lodge - inden han de næste par dage skal på flere udflugter.