Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Fra jordskælv til paradis

Ricko er på inspektionsrejse på Bali. Lige nu besøger han Gili Air – En lille ø med to sider: Sunset og Sunrise. Læs med og find ud af hvad øen har at byde på.

Gili Air er en semi turistet ø på Bali. Man kan dele øen op i to, hvor man på den ene side har Sunrise og på den anden side har Sunset. Der er ikke mega gode strande hele vejen rundt om øen, men på midten af Sunrise siden, hvor der også ligger hotellerne The Beach Club Gilli Air Scallywags Resort og Sunrise Beach Resort. Det er de to hoteller, der ligger på stranden og som helt klart har den bedste strand. Ved Sunrise Beach Resort, som vi bruger rigtigt meget, der finder du de bedste steder at snorkle og du har næsten garanti for at snorkle med havskildpadder hver morgen.

Vandet trækker sig heller ikke så langt tilbage på Sunrise siden, så der vil du kunne bade og snorkle hele dagen. Sunrise siden er den side hvor der ligger flest restauranter, butikker og barer og små cafeer og der er virkelig hyggeligt om aftenen. Nede på stranden har man lavet sådan nogle sækkestolsbarer hvor man kan sidde og nyde en kold øl eller en drink. Ved sækkestolsbarerne bliver der så dækket op til restaurant om aftenen, hvor man mere eller mindre sidder nede i sandet og bare kan nyde udsigten og noget god mad.

Favorit hotellerne er The Beach Club Gilli Air Scallywags Resort og Sunrise Beach Resort, som begge ligger på Sunrise siden. Selvom øen er er blevet mere turistet, så er den stadig meget lokal og det er den også præget af. Det skal forstås på den måde at den ikke er helt vildt turistet og er stadig meget lokal med dens små gader, butikker og lignende. Derudover så er det også bare hyggeligt at være her og se de lokale børn der render rundt og leger og bader og bare har det sjovt.

Den anden side af øen – Sunset siden, den er mere stille og rolig. Og der er helt stille. Det er meget specielt at være på den side af øen fordi der er sådan en helt paradis-agtig ro. På Sunset siden er der helt ro hvor der på Sunset siden er mere larm fra restauranter, musik osv. På Sunset siden skal man til gengæld være opmærksom på at vandet trækker sig ret meget tilbage. På visse tidspunkter af døgnet så er der 150 meter ud og så kan man ikke gå ud og bade. På Sunset siden har man, lige som på Sunrise side, gjort rigtig meget ud af at lave de her sækkestolsbarer hvor man kan sidder og kigge ud over vandet og solnedgangen med en øl eller drink lige ved hånden. På Sunset siden er en af mine personlige favorit hoteller, der hedder Pink Coco Gili Air. Her har man simpelthen formået at lave et helt pink resort – det er 110% gennemført. Der er ikke en flise der ligger forkert og poolområdet er virkelig også fantastisk. Deres morgenmads restaurant med udsigt udover havet, deres barer hvor man kan sidde i en pink sækkestol med fødderne i standet – det hele er bare gennemført og helt klart en af mine favoritter. Det er lidt dyrt, men absolut også et af de bedste hoteller herovre.

Hvis man gerne vil rundt og se øen så er der både mulighed for at gå hele vejen rundt, men man kan også leje cykler eller man kan leje en hestevogn – som i øvrigt er det eneste transportmiddel på alle øerne.

Gili Air er stadig en smule præget af det jordskælv, der var sidste år. Der er stadig gang i en smule genopbygning og nogle af de tidligere betonhoteller har taget for meget skade, så dem er de ved at rive ned. Det skal dog understreges at man generelt ikke lægger så meget mærke til det. De fleste hoteller har fået lavet det der blev ødelagt og de enkelte hoteller, som havde betonbygninger, er så ved at blive revet ned men det er som sagt ikke noget man bemærker.

Gili Air ligger 20-30 minutters sejlads fra Lombok, men man kan enten kommer dertil ved at flyve fra Bali til Lombok og så sejle ud til Gili øerne eller sejle 2,5 time fra Bali og ud til Gili øerne.

Gili Air har alt i alt været rigtig godt indtil videre.  Jeg synes til gengæld det er vigtigt at overveje hvor på øen man skal bo i forhold til stranden. Hvis man gerne vil bo ved bountystrand så skal man helt sikkert bo på Sunrise siden, men hvis man hellere vil bo hvor der er helt stille og rolig så skal man bo på Sunset siden.

Læs også om Rickos oplevelser på de andre Gili Øer - Gili Meno og Gili Trawangan.

Eller se hvad Bali og de andre omkringliggende øer har at byde på!