Find drømmerejsen til Bali

Menu
Forside/Rejsemål/Bali

Rejser til Bali

Bali - gudernes smukke land


- Sæt hverdagen på stand-by og lad dig føre bort af endeløse udsigter, ubekymrede dage og balinesernes vidunderlige nærvær. Her leves livet til fulde.

Der hviler en uendelig fredfyldthed over Bali. Selvom bylivet har en hektisk pulserende nerve, skal man ikke langt udenfor byerne, førend stilheden tager over, og sjælen falder til ro i smukke naturscenarier med smilende balinesere og den karakteristiske gamelan-musik.

Bali er en del af Indonesien, og har et areal på 5.560 kvadratkilometer – altså lidt mindre end Sjælland. Indbyggertallet ligger på 3,9 millioner, og heraf er 92 procent hinduer og seks procent muslimer. Bali adskiller sig markant fra Indonesiens vidtstrakte ørige, som med sine knap 13.000 øer er verdens mest folkerige muslimske nation. Men trods den store muslimske påvirkning, sørger balineserne for at holde fast i deres hinduistiske værdier og traditioner. Pompøse ceremonier, rige offergaver, musik, farverige optog og dans bringer en flig af hinduismens kerneværdier ind i den rejsendes hjerte. Ingen kan argumentere mod ønsket om at bekæmpe det onde med det gode, og derfor sørger balineserne for at have et godt forhold til de mange guder.

Rejseforslag:

Lovina, Ubud, Gili Air og Sanur

17 dages rejse til Bali der starter i Lovina, hvor man har mulighed for at tage på delfintur en morgen, besøge og bade i Singsing-vandfaldet, eller de varme kilder i Banjar. I sandhed en by helt nede i gear, men stadig med massere af seværdigheder.

Videre til de grønne og frodige kulisser der omgiver byen Ubud, Balis hjerte. En fantastisk gæstfrihed møder én og her er noget for enhver. En smuk og rolig cykelturs-udflugt igennem rismarkerne eller en riverrafting-tur på de brusende floder. De er de færreste der ikke lader sig påvirke af den gode stemning i Ubud. 

Blot et par timers sejlads fra kysten, ligger Gili-øerne som består af tre øer. I bliver indlogeret på Gili Air og her taler vi REN BOUNTY LAND. Hvide sandstrande og svagende palmer. Nyd stilhed, afslapning, sol, kolde drinks og udsigten. Det er balsam for både krop og sjæl!

Turen slutter i den afslappede badeby Sanur. Her findes de smukke og rolige sandstande i kilometervis, og med små blide bølger der gør det attraktivt for børnefamilier at tilbringe tid her. Nyd de smukke solopgange, den afslappende stemning og ikke mindst de hyggelige restauranter med udendørs grill om aftenen.

Pris pr. person fra kun: 10.256,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali
 • 2 overnatninger i Lovina
 • 3 overnatninger i Ubud
 • Speedbåd til Gili Air
 • 6 skønne dage på skønt hotel med stor pool og direkte ned til stranden
 • 3 dage i Sanur
Rejseforslag:

Ubud, Gili-øerne og Candidasa

16 dages afslapning, måske endda en bryllupsrejse, hvor I helt selv bestemmer hvor aktiv ferien skal være. Hotellerne er nogle af de bedste og stederne overdådigt smukke!

Over både Ubud og Candidasa hænger en afslappet feriestemning, hyggelig og varm, byer med roligt tempo og en god atmosfære. Ubud med sine lækre strande og Candidasa med sin fantastiske natur, som kan betragtes eller måske udforskes i form af dykkerture og vandreture. Er man dykker kan et vragdyk til USS Liberty som sank i 1942 måske være interessant.

Gili-øerne som ligger som den absolutte ø-oplevelse midt på ferien, kommer til at tale for sig selv. Vi snakker rent paradis og bountystrande med svagende palmer.  

Pris pr. person fra kun: 10.350,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotel i Ubud
 • 5 overnatninger på det lækre Sri Ratih Cottages
 • Speedbåd til Gili Meno t/r
 • 5 lækre overnatninger på Gili Meno, Seri Resort (en af vores favoritter)
 • 4 overnatninger på fantastisk smukt resort (Alila Manggis Resort) i Candidasa
Rejseforslag:

Ubud, Gili-øerne og Lombok, inkl. 3 dages trekkingtur

På denne rejse er der lagt op til både afslapning og aktiviteter. Ubud og ikke mindst Gili-øerne får dig ned i gear og skaber den helt rigtige ferie-atmosfære med smukke strande og høje palmer. Nyd tiden på solsengen eller gå på opdagelse i området. Den venlige befolkning byder altid imødekommende "velkommen" og man kan let få et indblik i den lokale hverdag både på fastlandet og på øerne.

Trekkingturen der varer 3 dage/2 nætter og er inkl. fuld forplejning, og målet er toppen af den mægtige Rinjani vulkan - Indonesiens 3. højeste vulkan. På turen overnattes der i telt, og det kræver at man er i god kondition. Men belønningen med udsigten over Rinjani krateret, med "søen" der spejler sig i himlen er det hele værd! På turen dertil er naturen fantastisk, vilde orkideer, bjerglandskab, talrige aber og varme kilder. Dette er en tur du ikke glemmer!   

Pris pr. person fra kun: 13.540,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og 3 dage i Ubud
 • Speedbåd til Gili Trawangan og 4 dage på bounty-øen
 • 3 dages trekkingtur på Lombok, til Rinjani Vulkan toppen, inkl. fuld forplejning
 • 1 overnatning i Senggigi på Lombok efter trekkingturen
 • Fly retur til Bali inden hjemrejsen, er selvfølgelig også inkluderet


BEMÆRK: Turen kan selvfølgelig også laves uden 3 dages trekkingtur. Kontakt os for rejseforslag og pris.

Rejseforslag:

Ubud, Amed og Gili Meno

Rejsen starter i Bali's hjerte Ubud, omgivet af grøn og frodig natur og med de smukke grønne risterrasser. Man må endelig ikke snyde sig selv for en cykeltur i den smukke natur. Her er rigeligt at tage billeder af. Hjemme på hotellet kan man hoppe i den svalende pool eller gå på opdagelse i byens mange shoppe muligheder. 
Strandene ved Amed er mørke pga. tidligere tiders vulkanaske, men det gør dem ikke mindre indbydende, og en dukkert i det klare vand afslører et farverigt liv af fisk. Er man dykker, er der her mulighed for et såkaldt "wall-dive". Stemningen er afslappet og behagelig. Det er den også på Gili-øerne, omend dog i en anden form. Gili-øerne er smukke og bogstavelig talt billedskønne. Her kan man sagtens holde sin "badeferie" i bountyland. Gili Meno er ingen undtagelse, og måske nok den mest "bounty-agtige" af de 3 øer. 

Pris pr. person fra kun: 10.725,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali 
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotel
 • 5 overnatninger i Ubud
 • 3 overnatninger i Amed
 • 6 skønne overnatninger på Gili Meno
Rejseforslag:

Sanur og Gili-øerne, en skøn badeferie

Trænger du til ren afslapning, og oplevelser på Bali uden at skulle flytte dig så mange gange på rejsen? Så er denne rejse helt sikkert noget for dig!
Sanur er et fredeligt og afslappet rejsemål, med en god og familievenlig strand, hyggelig strandpromenade og en masse gode restauranter. Et absolut godt valg for børnefamilier.  

Gili-øerne er stedet hvor man kan finde en rigtig bounty-strand. Vandet er klart og i smuk turkis. Sandet er hvidt, og palmerne høje. Der er stor forskel på de tre Gili-øer, så det er med at vælge den ø som stemningsmæssigt passer bedst til dig og din familie. Under alle omstændigheder så er vi sikre på at denne badeferie bliver helt uforglemmelig! 

Pris pr. person fra kun: 10.510,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali 
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen
 • 8 skønne dage ved Sanurs smukke strande og øvrige byliv
 • Speedbåd til Gili-øerne (begge veje)
 • 6 overnatninger på lille hyggeligt resort helt ned til stranden
Rejseforslag:

Sanur, Ubud, Gili-øerne og Lombok

Måske en af vores favoritrejser på Bali. På denne 17 dages rejse, starter I rejsen i Sanur. En blød landing på de lange hvide sandstrande, og den imødekommende befolkning. 

Ubud sniger sig ind på dig, med en fantastisk god atmosfære og med en masse muligheder for at gå på opdagelse blandt lokalbefolkningen. Gili-øerne - ikke mindst Gili meno - som I her skal bo på er om noget et lille stykke paradis. Ingen biler, ingen scootere, ingen larm eller reklamer - blot lyden af blide bølger og svangende palmer.

Afslutningsvis får I også oplevet den charmerende ø Lombok, med sine uberørte strande, kuperet terræn, vulkanbjerge og smukke frodige natur. De grønne rismarker og risterrasser holder blikket fast længere end man skulle tro, og kameraet kommer på overarbejde. Turismen er endnu ikke slået helt igennem på øen Lombok, hvilket tydeligt kan mærkes på den afslappende stemning. Dog findes der en masse hyggelige spisesteder at gå ud og spise på om aftenen når mørket har sænket sig over øen, og det i stedet for den varme sol, er stjernerne der ses på himlen.

Pris pr. person fra kun: 10.675,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotel i Sanur
 • 3 overnatninger i Sanur
 • 3 overnatninger på det skønne Sri Ratih Cittages i Ubud
 • Speedbåd til Gili Meno
 • 5 overnatninger på Seri Resort Gili Meno 
 • 3 overnatninger i den skønne ø Lombok
 • Fly fra Lombok til Bali inden hjemrejse, er selvfølgelig også inkluderet.
Rejseforslag:

Sanur, Komodo Island (3 dages tur), Ubud og Gili Air

Sanur er altid et godt sted at starte sin rejse til Bali. Her er befolkningen imødekommende, stemningen afslappet og strandene gode. Her skal et par dage nydes, inden I flyver til Lebuan Bajo. Ud for kysten ligger Komodo og Rinca øerne, hvor de næste 3 dage/2 nætter skal tilbringes. Vi sejler mod Rinca den første dag mens der serveres frokost ombord, og går i land på øen der kun er beboet af de store komodo varaner, vildsvin, bøfler og et utal af fulgearter. Her får man virkelig mulighed for at se de prægtige øgler i deres naturlige miljø. Om natten overnattes der på den lokale båd ud for øerne - ikke i luksus - men som rigtige globetrottere gør!

Den næste dag tilbringer vi hele dagen på Komodo Island. Vi vandrer til den flodbred hvor varanerne før i tiden blev fodret med levende geder. Turen går igennem spektakulær natur og et utal af usædvanlige planter og dyr. Vi fortsætter vandreturen til "Pink Beach" hvor der findes fantastisk god snorkling. I den uberørte bugt er vandet klart og havet fuld af liv.

Fyldt med naturoplevelser, går turen videre til byen Ubud, der som regel gør et godt indtryk på enhver. Ubud kaldes også Bali's hjerte og er omgivet af grøn og frodige natur og med de smukke grønne risterrasser. Man må endelig ikke snyde sig selv for en cykeltur i disse omgivelser.

Med båd transporteres I videre til bountyøen Gili Air. Her emmer der af fred og idyl, og I skal tilbringe de næste 6 dage på øen, i egen bungalow på stranden. Et mindre resort, med god atmosfære, og så er der ikke noget som en dejlig kold drink med fødderne i sandet, og udsigt over vandet i solnedgangen.  

Pris pr. person fra kun: 15.825,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali
 • Blød-landingspakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotel
 • 2 overnatninger i Sanur
 • Fly fra Bali til Labuan Bajo tur/retur
 • 3 dages tur til Komodo og Rinca øerne (alle måltider, overnatninger, ture, transfers, indgange og engelsktalende guide er inkluderet)
 • 3 overnatninger i Ubud
 • Bådtransport til Gili Air
 • 6 skønne dage på bounty ø, på mindre resort i egen strand-bungalow
Rejseforslag:

Ubud, Amed, Gili Air, Lombok og Singapore

Hele 22 dage med en kombination af Bali, Lombok og Singapore får I glæde af på denne rejse. Og så til en god pris! Ubud og de smukke grønne rismarker og risterrasser. Amed med sit krystalklarevand og farverige fisk i massevis. Gili Air vil være jeres lille stykke paradis - en skøn bounty ø! Lombok minder meget om Bali, men er alligevel vidt forskellig. Øde strande, fantastiske snorkel- og dykkermuligheder. Natur som kan tage vejret fra de fleste. Her nyder de lokale det fredelige og stilfærdige liv, og man kan sagtens få et indblik i den lokale hverdag. Rejsen sluttes af med et par spændende dage i millionbyen Singapore - en kæmpe kontrast til resten af rejsen - men absolut også en kæmpe oplevelse!

Pris pr. person fra kun: 14.425,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra t/r København til Singapore 
 • Fly fra Singapore til Bali
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og transfer til hotel
 • 4 overnatninger i Ubud
 • 3 overnatninger i Amed
 • Speedbåd til Gili Air t/r
 • 5 overnatninger i bungalow på Gili Air
 • 5 overnatninger i Jacuzzi Villa i Senggigi
 • Fly fra Lombok til Bali, samt videre til Singapore
 • 2 overnantinger i Singapore

Rejseforslag:

Sanur, Ubud og Amed

Man kan sagtens rejse til Bali, selvom man max har 14 dages ferie at rejse i. 
På denne 13 dages rejse vil I besøge tre forskellige steder på øen Bali, og stadig komme hjem med en masse oplevelser. Udforsk den livlige og farverige verden under vandet, nyd de skønne strande og den rolige stemning og snyd selvfølgelig ikke dig selv for en cykeltur ud til de smukke grønne risterrasser! Vi garanterer at kameraet kommer på overarbejde, når alle jeres rejseoplevelser og minder skal hjem!

Pris pr. person fra kun: 11.185,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali 
 • Afhentning i lufthavnen og transfer til hotellet i Sanur
 • 4 overnatninger i Sanur
 • Transfer i minibus videre til Ubud
 • 3 overnatninger i Ubud
 • Transfer fra Ubud til Amed i minibus
 • 3 overnatninger i Amed
Rejseforslag:

Ubud, Gili Meno og Lombok

16 dages rejse - med en perfekt blanding af oplevelser og afslapning. Ubud er omgivet af grønne rismarker og smuk natur. Tag på vores cykeludflugt i og omkring Ubud, og vi lover dig en enestående oplevelse og indsigt i området og lokallivet.

Gili Meno er måske vores favorit-ø af de tre Gili-øer. Her er stemningen dejlig afslappet og strandende ubeskriveligt smukke. Her skal der slappes af på det lækre resort Seri Resort helt ned til stranden.

På Lombok er der mulighed for at opleve en masse mere, og for dem der trænger til mere afslapning er strandende her, ikke mindst lige så smukke som på Gili Meno. I modsætning til Bali, er Lombok en stilfærdig ø, med et stilfærdigt folkefærd. Her er turismen ikke slået ordentligt igennem endnu, så øen er absolut et besøg værd - ikke mindst hvis man er dykker eller bare snorkler. Alle vil nyde deres ophold på Lombok, og alle de andre steder på denne rejse.

Pris pr. person fra kun: 11.150,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali 
 • Blød-Landings-Pakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotellet
 • 4 overnatninger i Ubud
 • Speedbåd til Gili Meno
 • 5 overnatninger på Seri Resort
 • 4 overnatninger på Lombok

Rejseforslag:

Romantisk rejse: Candidasa og Lombok på 1. klasse

Tekst på vej...

Pris pr. person fra kun: 12.500,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Bali 
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotel
 • 6 romantiske overnatninger på Alila Manggis Resort i Candidasa
 • Fly fra Bali til Lombok
 • Afhentning i lufthavnen og transport til hotel
 • 6 vidunderlige overnatninger på Mawun Raya Resort på Lombok
 • Fly fra Lombok til Bali inden hjemrejsen er selvfølgelig også inkluderet

Rejseforslag:

Sanur, Ubud, Gili Meno og Singapore

Kombinér Bali og Singapore. Sanurs smukke strande og fantastiske atmosfære, Ubud's frodige og grønne natur med et væld af udflugtsmuligheder og ikke mindst Gili Meno's bounty ø-stemning. Gili Meno er for dem der efterspørger ro og afslapning, på den hvide sandstrand med de svagende palmer. Alle steder bor I på nogle af vores favorithoteller på Bali.

Fra Bali er der ikke langt til Singapore, og med et par dage i storbyen får I helt sikkert fyldt kufferten op med oplevelser...og indkøb.

Pris pr. person fra kun: 11.950,- DKK*


Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Bali / fly hjem fra Singapore.
 • Blød-landings-pakke med afhentning i lufthavnen og transport til hotel
 • 3 overnatninger i Sanur
 • 3 overnatninger på det skønne Sri Ratih Cittages i Ubud
 • Speedbåd til Gili Meno
 • 5 overnatninger på Seri resort Gili Meno
 • Fly fra Bali til Singapore, og 2 overnatninger i storbyen

  


Bali

...ligger tæt på Ækvator og har tropiske temperaturer året rundt. Kun et par enkelte grader adskiller den koldeste fra den varmeste måned, og med hyppige tropiske regnskyl og hele 300 millimeter regn i januar, er der en ekstremt høj luftfugtighed. Den tørre periode er fra april til september. Bali er derfor - trods sin størrelse - begavet med en storslået og forskelligartet natur, hvor både dyre- og plantelivet har optimale vilkår. Den bjergrige del af Bali finder man mod nordøst, hvor Gunung Agung troner med sine imponerende 3.142 meter over havet, og hvor lavalandskabets golde klipper via floder og vandløb sender livsgivende næring til Balis frodige lavland. Hovederhvervene er turisme, tekstilindustri og landbrug. Faktisk udnyttes hele 20 procent af øen til dyrkning af ris. Den sydlige del af øen kaldes i folkemunde for "Balis riskammer".

På få år er antallet af turister mere end fordoblet, og det har sat sine spor i form af hoteller, som skyder op især i den sydlige del. Her findes også 70 procent af den samlede turisme. Men selvom turismen har ført vestlige og asiatiske strømninger med sig, så formår balineserne at favne turisterne uden at give køb på egen integritet. Man accepterer kulturernes forskellighed og bibeholder egne traditioner. Det er noget af dét, som gør Bali til et unikt rejsemål.


 

Vestkysten

Kuta:

Tilbage i 1970'erne var Kuta et populært stop for hippier som havde opdaget herlighederne i Indien, Nepal og Australien. Oprindelig var området omkring Kuta et særdeles ufrugtbart område, hvor selv havet var utilnærmeligt med store bølger og stærk strøm. Alligevel fandt mange rejsende charmen ved området, og på kort tid oplevede Kuta et sandt byggeboom uden nogen form for planlægning. Det er grunden til, at dele af Kuta i dag har labyrintagtige gader som snørkler sig gennem den pulserende by, der med gigantiske shoppingcentre og internationale butikker sælger alt mellem himmel og jord. Flere antikvitetshandlere har slået sig ned i Kuta, men man skal være kritisk og vurdere, om det virkelig er en antikvitet, eller om det er en formidabel kopi. Det er næsten umuligt at vurdere, selv for det trænede øje. Balineserne er nogle dygtige kunsthåndværkere.

Kuta er både støjende, hektisk og pulserende. Nogle turister søger denne "pulseren", mens andre finder tempoet trættende i længden. Motorcykler ræser gennem byen, biler dytter, lyden dunker fra højttalerne og gadesælgerne forsøger højlydt at afsætte dagens medbragte varelager. På havet nyder surferne godt af de store bølger på den knap otte kilometer lange strand, mens restauranter og barer tilbyder kolde øl og eksotiske drinks. Natklubberne sørger for underholdning for natteravnene.

Sideløbende med det pulserende byliv er der også en anden virkelighed. Balineserne sørger for at fastholde traditionerne med ceremonier og offergaver, som står i en stærk kontrast til det hurtige og overfladiske turistliv. Men netop denne diversitet giver opholdet i Kuta en anden dimension.


Legian:

En smule nordligere end Kuta finder man Legian. Mens Kuta henvender sig mest til de unge, surferne og dem som nyder et højt tempo på ferien, er Legian for det lidt ældre publikum. Tempoet er lavere og knap så hektisk. Her er gode spisesteder og en mere tilbagelænet atmosfære, mens stranden – ligesom i Kuta – hører til blandt Balis allerbedste.


Seminyak: 

I takt med at turismen har bredt sig, er nye og anderledes områder opstået. Seminyak udmærker sig ved at være velhavernes paradis. Her er både omgivelser og hoteller eksklusive, og kan på enhver måde forkæle den kræsne turist. Man kan slappe af i suiter, bungalower eller i villaer – hvis man vil betale for det. Nogle af Balis allerbedste restauranter er tillige beliggende i Seminyak, Balis ubetingede hotteste strandområde.

 

Sydkysten

Sanur:

Sanurs placering stik øst giver de mest vidunderlige solopgange, og det er ikke for ingenting, at Sanur i 1930'erne blev Balis første officielle badeby. Filmstjerner som Charlie Chaplin og Barbara Hutton var med til at promovere stedet allerede dengang, men en stigende interesse kulminerede i 1966, hvor betonkomplekset Hotel Bali Beach blev bygget. Mange lokale og ledende præster var imod byggeriet, så det blev vedtaget ved lov, at intet bygningsværk må være højere end en kokospalme.

Selv i dag er Sanur en fredelig og tilbagelænet landsby med et godt lokalt liv med skoler, butikker, templer og restauranter.
I modsætning til Kutas pulserende miljø, er Sanur langt mere fredelig, selvom der er både barer og restauranter på lige fod med de øvrige turistbyer. Men balinesere og turister formår at leve side om side og acceptere den kulturelle forskel, dog uden at give køb på egne værdier.

Den fem kilometer lækre lange og rene strand føles aldrig overrendt – heller ikke i højsæsonen. Et lokalt strandlaug sørger for at holde stranden ren og pæn, så den fremstår på allerbedste vis dag efter dag. Det er heller ikke uden grund at Sanur Beach tiltrækker mange børnefamilier, da bølgebrydere og koralrev længere ude sørger for at bibeholde det fine sand samt brække bølgerne op i blide og behagelige skvulp.

Når solen er gået ned og appetitten melder sig, tilbyder Sanur by et bredt udvalg af både nationale og internationale retter. En tur ned ad hovedgaden giver mulighed for at granske de enkelte restauranters menukort og lade duften fra de udendørs grill bestemme, hvor aftensmaden skal indtages.

 

Højlandet

Ubud:

Med sprøde, grønne risterasser, vidunderlige naturscenarier med floder og kløfter som kulisse er Ubud Balis kulturelle midtpunkt. Her vrimler det med kunstnere, skulptører, malere og træskærere, som på deres egen måde forsøger at indfange Balis sjæl på forskellige materialer. Og Ubud ér Balis hjerte. Her finder man landsbyer med maleriske templer, hvor daglige ceremonier sørger for at samle balineserne i et ubrydeligt fællesskab og et unikt sammenhold. Gæstfriheden er overvældende og hjertevarm, og man skal ikke blive overrasket, hvis man bliver budt på et måltid mad af en fremmed.

Mange turister vælger at udforske området på cykel eller på vandreture, og det smukke landskab løfter sjælen og gør hjertet let. For de eventyrlystne frister de brusende floder til en omgang hæsblæsende riverrafting.

I byen lokker museer, gallerier og shoppinggader med oplevelser, krydret af gademusikanter og dansere. Selvom trafikken til tider kan virke tæt, afvikles den fredeligt og uden den hasarderede kørsel, man kan opleve i eksempelvis Kuta.

Sidemen området:

Sidemen minder på mange måde om Ubud - omgivelserne er fyldt med grønne risterasser, bjerge og fantastisk natur. Området er noget mindre kendt blandt turister end Ubud, hvilket også betyder at naturen er meget uberørt, hvilket giver én et indblik i den autentiske balinesiske natur.

Stå tidligt op, og tag på trekking til Batur-vulkanen: Nyd den smukke solopgang fra toppen, og hvis vejret er klart, udsigten over Lombok. 

Der er flere andre ting at tage sig til - wellness og massage i byen, gåturer gennem risterasser, udforsk landsbyerne og de lokales hverdag, eller besøg de smukke rismarker i UNESCO området ved Jutiluwih.

Munduk:

Munduk ligger i omkring 1000 meters højde, og omgivet af regnskov og tre smukke søer: Bratan, Buyan og Tambligan. Udsigten fra byen er intet mindre end fantastisk - scenariske omgivelser med bjerge, regnskov og havet.
Området er også et af de mest frodige i hele Indonesien, og deres udbud af råvarer som friske grøntsager er både det største på Bali, og noget af de mest friske I finder!

Ligesom Sidemen området er Munduk stadig lidt et skjult paradis, der endnu ikke er overrendt af turister.

Østkysten

Amed:

Kyststrækningen omkring Amed er blevet mere og mere populær indenfor de senere år, især for de turister som gerne vil være i fred for den pulserende og hektiske turisme. Flere mindre overnatningssteder har egen strand og kan tilbyde snorkling og dykning få meter ude fra kysten. Et af de absolut bedste steder at dykke og snorkle på Bali. Stemningen i Amed er super hyggeligt og meget afslappet. Her findes masser af caféer og en del backpackere, som blot bakker op om den gode atmosfære. På grund af tidligere tiders aske fra vulkanen Mount Agung er strandene mørke men betagende.

Amed har klart vand, flotte koralrev og et mylder af farvestrålende fisk. Én af de største attraktioner er et såkaldt "wall-dive", hvor havbunden falder lodret ned mod bunden, og skaber optimale vilkår for et klippevægsdyk med flaske – eller et sug i maven, når man snorkler ud "over kanten". Smukt og fascinerende. Det er muligt at sejle direkte fra Amed til Gili øerne.

For dykkere er der ikke langt til vraget af USS Liberty som sank i 1942. Et vragdyk som uden tvivl vil sætte varige spor i ærindringen.


Candidasa:

Der hviler en mat feriestemning over Candidasa, som for de flestes vedkommende er udgangspunktet for vandre- eller dykkerture. Candidasa ligger ikke så langt fra Balis højeste punkt, Mount Agung – eller Gunung Agung. Vulkankeglen er årsagen til spektakulære naturscenarier, som man ikke kan få nok af. Derfor finder mange vandrere også op til de smukt anlagte stier, hvor de tilbringer kilometer efter kilometer med formidable udsigter.

Befolkningen ernærer sig primært af fiskeri eller dyrkning af ris, og man kan nyde synet af de farverige fiskerbåde, når de stævner ud ved solnedgang – eller når de vender retur ved solopgang. Priserne i Candidasa er generelt lavere end på det øvrige Bali, og af samme årsag tiltrækker det også en del backpackere som bidrager til den tilbagelænede atmosfære.


Padangbai:

Ønsker man at bade og slappe af, så er Padangbai et optimalt valg. Beliggenheden lidt sydligere for Candidasa – på den anden side af bugten, giver optimale vilkår, hvis man ønsker at sejle en tur til Lombok eller i højsæsonen til Gili Trawangan. Sidstnævnte kan være lidt en prøvelse for maveregionen, hvis der er for meget vind.

Padangbai er endnu ikke overrendt af turister i samme grad som andre steder på Bali. Af samme årsag er prisniveauet heller ikke fulgt med turistboomet, ligesom der er masser af plads på den finkornede strand, hvor de farverige fiskerbåde er trukket op. Bliver man alligevel træt af at ligge på stranden, kan man besøge et par templer og en moske, hvis ikke man vælger at tage med på havet på en af de arrangerede snorkelture.

Nordkysten

Lovina:

Delfinerne får en stor del af æren for Lovinas turistmæssige succes. Det populære strandområde med det mørke og glinsende vulkansand kan tilbyde delfinudflugter hver morgen, hvor både kappes om at få turisterne med ud.

Men Lovina formår også at få den rejsende helt ned i gear, når først delfinbådene er stævnet ud. Turismen er endnu ikke så overvældende, så der er ro til eftertænksomhed. Men ønsker man at se andet og mere, så kan det anbefales at besøge Singsing-vandfaldet, hvor man kan bade i det kølige vand. Man kan også tage til de varme kilder i Banjar eller besøge Balis eneste buddhistiske kloster, beliggende på en smuk bjergside og med en betagende udsigt over sprødgrønne rismarker.

Pemuteran:

Området her, i det nordvestlige Bali, er meget frodigt og frugtbart - rismaker, vinmarker, regnskov og bjerge i massevis. Det er også her Balis eneste nationalpark ligger. 

Pemuteran er endnu ikke blevet opdaget af de mange turister, og her er derfor aldrig overrendt. Det er det perfekte sted at nyde smukke omgivelser i larmende ro, med msuk natur og lækker strand!

De smukke omgivelser inkluderer også UNIQUE snorkle oplevelser - her er lavvande og koralrevene er meget store. Samtidig er bølgerne små og strømmen er derfor heller ikke særlig stærk, det er altså de perfekte omgivelser for rigtig gode snorkle oplevelser.

Lige i nærheden ligger også Menjangan Island, hvor der udbydes spændende dykker- og snokleture. Dette bliver betegnet som Balis bedste dykke- og snokle område!

 

Lombok

Et 35 kilometer bredt stræde adskiller Bali og Lombok, der både i størrelse og udseende minder om hinanden. Mens Bali gennem få år har udviklet sig til en sand turistmagnet, føler Lombok sig mere eller mindre overset – og med god grund. Både kulturelt, naturmæssigt og religiøst er der stor forskel på de to "søster-øer". Mens Bali er støjende med daglige ceremonier, musik, dans og en udadvendt befolkning, er lombokkerne mere stille og indadvendte. Hovedparten af dem er muslimer, mens den mest udbredte religion på Bali er hinduisme. Mens Bali er støjende og turistet, lever Lombok et stilfærdigt liv med dygtige pottemagere og vævere.

Lombok kan dog bryste sig af at have helt fantastiske strande med fantastiske snorkel- og dykkermuligheder. Sandet er faktisk mere hvidt, vandet klarere og scenariet mere eksotisk end på Bali. Grundet den begrænsede turisme kan man tilmed få strandene næsten for sig selv. Strandene er klart bedst på den sydlige del af øen, hvor den mest uberørte del af øen også findes. 

Naturen domineres af vulkanbjerget Gunung Rinjani, Indonesiens tredjestørste bjerg på 3.726 meter. Gunung Rinjani er kendt for sin smukke smaragdgrønne sø, Segara Anak, som pryder vulkankrateret. Det tager ca. 3 dage/2 nætter at bestige vulkanbjerget, men det er en KÆMPE oplevelse.

Mod nord er højland og bjerge, mens der i den sydlige del er tørt og ufrugtbart. Mellem disse to kontraster findes et 25 kilometer bredt og frugtbart bælte, hvor størstedelen af befolkningen har bosat sig. Lombok er absolut et besøg værd. Turen mellem Bali og Lombok kan gøres med båd eller fly.

 

Gili-øerne

Søger man vaskeægte Bounty-strande, afslapning, snorkling og pulserende aftenfester, så er Gili-øerne en oplevelse værd. Gili-øerne består af de tre øer, Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan. Ens for dem alle er, at de er små og næsten flade tropeøer med kridhvidt sand og svajende palmetræer. De er desuden ikke blevet invaderet af hverken biltrafik eller knallerter, så der hviler en behagelig afslappet stemning på alle tre øer. Gili-øerne kan nås med båd fra enten Bali eller Lombok.

Gili Air er den næstmindste af øerne og den tættest befolkede. Omkring 1.000 indbyggere har valgt at slå sig ned på den cirkelformede ø. Gili Air er dén af de tre øer, som ligger tættest på Lombok, men selvom Gili Air på flere fronter har nogle af de bedste strande, føles øen ikke overrendt. Der er formidable snorklemuligheder, lækre restauranter og gode vandrestier, hvis ikke man lejer en cykel eller en hestevogn. Det er ikke længe siden at der ikke fandtes hæveautomater på øen, men det er dog blevet muligt nu at hæve penge på både Gili Air og Gili Meno.  

I den lune midte mellem de to andre øer, finder man Gili Meno, én gange to kilometers ren idyl. Her er næsten ingen turister og dermed stort set intet natteliv. Gili Meno er dermed optimal, hvis man ønsker ren afslapning uden alt for store armbevægelser. Snorkelforholdene er unikke, og Gili Meno er især kendt for de smukke koralrev med de opsigtsvækkende blå koraller. På den vestlige del af øen ligger der en saltsø, hvorfra indbyggerne udvinder salt. Der findes desuden en "havskildpadde-børnehave", hvor nyudklæggede havskildpadder vokser sig store og stærke under trygge forhold, inden de sættes ud i havet. 

Den største og mest larmende af de tre øer er Gili Trawangan. På trods af et heftigt natteliv er Gili Trawangan så meget mere end fest og farver. Der er lækre restauranter, gode snorkelmuligheder og lækre strandhoteller. Øen måler to gange tre kilometer og er beliggende længst væk fra Lombok. Øen huser omkring 700 indbyggere, men det er kun 25 år siden at man for alvor begyndte at bebo øen, og man må sige, at der er sket meget siden da. Pubber og barer frister med kolde øl og drinks, mens de dunkende rytmer fylder luften fra morgen til aften. Stemningen er kosmopolitisk, for her er folk fra hele verden. De velhavende unge fra Jakarta bruger også Gili Trawangan til en sjov og hyggelig weekendudflugt. Hvis man trænger til et kulturelt islæt, så kan man besøge ruinerne fra 2. verdenskrig, eller også kan man sætte sig på øens 100 meter høje højdedrag og nyde en smuk og betagende solnedgang. 

 

* Der tages forbehold for prisændringer. Til prisen skal servicegebyr tillægges.