Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

En fantastisk ferie på Borneo og Perhentian Island

Annette og Susan har sendt os en rigtig flot tilbagemelding med mange gode anbefalinger på deres rejse til Borneo og Perhentian Island - vi synes det var værd at dele med jer!

"Hej Ricko.

Så er vi hjemme igen efter en helt fantastisk ferie på Borneo og Perhentian Island! Vi er enige om, at det er den bedste ferie vi har været på længe!

Lige fra første kontakt til Jer med vores ønsker og ideer til hvad vi ville opleve har I været lydhør og formået at få sat en rejseplan sammen der kunne indfri dette. (har tidligere også rejst med jer på øhop i Thailand i 2016)

Vi havde en enkelt nat i Sandakan på "Four Points" som blot var overnatning inden vi skulle videre til Lankayan Island. Vi kom sent aften da vi var 2 timer forsinkede fra Kuala Lumpur pga lyn og torden. Hotellet var fint og tæt på den jetty vi skulle af sted fra næste morgen.

Vi havde inden afrejse haft lidt ekstra fokus og "betænkeligheder" på turen til Lankayan i forhold til Udenrigsministeriets rejsevejledning samt din info om at der var vagter med på båden pga områdets risiko for kidnapninger. Der var ganske rigtig en vagt med hver båd men vi har på intet tidspunkt følt os usikre eller udsatte og er glade for at vi besluttede at tage dertil. For sikke en oplevelse! Selve øen med den smukke hvide strand, det turkise vand, dyrelivet under vand samt hytterne og deres beliggenhed er fantastisk. Det at øen også er et sted med fokus på skildpadder var bestemt også med til at give oplevelsen et ekstra løft. Vi var så heldige at opleve 107 skildpadder blive udklækket og sat i vandet! Lankayan er et sted vi bestemt vil anbefale andre at tage til hvad vi også allerede har gjort ? Vi valgte at tage en ekstra overnatning i forhold til Jeres tur og det vil vi klart anbefale da man ellers ikke har meget tid på øen. 2 ekstra dage kan man også sagtens bruge hvis det er.....

Fra Lankayan videre til "Sukau Rainforrest Lodge". Også dette var en fantastisk oplevelse. Meget professionelle guider der var med hele tiden og kunne berette om dyreliv og fauna. Og sikke omgivelser! Både selve floden og regnskoven men også lodgen. Der er nybyggede villaer som vi vil anbefale hvis man vil have lidt mere luksus og en lille terrasse/altan. Vi har været så heldige at fuldføre "the big five" - dvs se pygmæ elefanter, orangutangs, krokodiller, næseaber samt flere arter af næsehornsfuglen. Der ud over flere andre arter af aber, reptiler og de smukkeste kulørte fugle. Har man brug for lidt massage mellem de mange rivercruices kan vi anbefale dette.

Næste stop var Kota Kinabalu på "Grandis hotel og resort". En rigtig fin beliggenhed i forhold til byen og Jesselton jetty hvor der er afgang til de omkringliggende øer. Vi tog en dag til at udforske byen og var bla. på det lokale fiskemarked, det Filippinske marked hvilket var en hyggelig oplevelse og et dejligt lokalt islæt. Vi valgte selv at tage en bådtur til øerne "Sapi", "Manukan" og "Mamutik". Sikke et cirkus! MANGE mennesker og store pavillioner til de mange gæster der kom på arrangerede ture. Var lidt skuffede over snorkelmulighederne men fandt et par steder væk fra alle de andre hvor det lykkedes at opleve koraller og fisk.

Sidste stop var "Tuna Bay" på Perhentian Island. Første indtryk var en smule skuffende da vi havde forventet at "Tuna Bay" lå mere for sig selv. Men skuffelsen blev hurtigt gjort til skamme og vi har nydt tiden på både hotel og ø. Anbefaler at gå langs stranden til begge sider fra hotellet da områderne byder på de smukkeste strande og gode snorkelsteder. Vi valgte at købe en snorkeltur via hotellet til  "Rawa island" hvor vi kom ud til nogle mindre øer. Her så vi revhajer, rokker, skildpadder og lidt andre koraller og fisk end ved stranden. Vi havde en boatman der dykkede med os og gav os lidt ekstra oplevelser. Ved siden af "Tuna Bay" ligger en massør der hedder Rozlan. Han er SUPER god og billig så kan bestemt kun give ham de største anbefalinger.

Betjening, service og personale har alle steder været helt i top. Søde, venlige, smilende og hjælpsomme.

Transfer mellem hoteller, havne og lufthavne har fungeret upåklageligt og også det har været fuldt ud tilfredsstillende. Vi kan derfor også kun rose jeres samarbejdspartnere for at få det hele til at hænge sammen og være der til tiden.

Vi har overvejet om turen evt skulle laves i omvendt rækkefølge så man slutter af på Lankayan Island pga wow-effekten og at du har det hele lige uden for døren.

Vi har på vores rejse ikke mødt mange andre danskere, men de få vi har mødt har også rejst med Jer og dem der ikke gjorde har vi anbefalet jer til. 

Vi vil helt sikkert rejse med Unique Travel igen hvis vores ønske om rejsemål er et I udbyder (...)

Med glade feriehilsner

Annette og Susan

 

Billeder vedhæftet:

  • skildpadder udklækkes på Lankayan
  • sjovt billede vi fik taget af fisk under snorkeling
  • sjov kontrast med kvinde i hvid kjole med parasol blandt alle badegæster
  • sjov detalje med tuborg/carlsberg billeder på toilettet ved "English tea house and restaurant" i Sandakan
  • stor konkylie på strand på Lankayan 
  • skildpadder bæres til strand til udsætning
  • bounty stemning på strand ved perhentian island resort nordpå
  • skrædder på marked i Kota Kinabalu"