Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Blyde River Canyon - panoramatur i Sydafrika

En vanvittig smuk panoramatur. På ruten findes spektakulære udsigtspunkter og natur som den sjældent er set før. Her får du ufattelig smukke naturoplevelser med floder, vandfald, frodige kløfter og klipper. Waow, siger vi bare!

Ruten kan køres både fra nord og syd, eller omvendt. Jeg startede panoramaturen nordfra, efter nogle spændende dage med safari i Kruger National Park.

Blyde River Canyon er virkelig en smuk tur, som jeg gerne vil fremhæve.

Her er nogen af de steder, som jeg selv har valgt at stoppe ved

Tree wonder whales er et udsigtspunkt, hvor man efter et par minutters gang fra bilen har den mest spektakulære udsigt over til 3 bjergeklipper, der ligger ude i horisonten. Klipperne er omkranset af det smukke frodige landskab. Man kan gå en lille runde og nyde naturen og Afrikas lyde.

Bourke’s Luck Potholes er en kløft med en flod i bunden. Vandet har gennem årene dannet nogle meget specielle bløde runde klippeformationer nede i bunden af kløften. Følg naturstien, der løber langs kløften. 3 gange undervejs krydser man kløften via store hængebroer, så man virkelig kan se de interessante potholes.

Derfra kørte jeg et stykke videre til et område med mange vandfald.

Det første stop var ved et af største vandfald i området, Berlin falls, her kan man træde ud på en platform lige foran vandfaldet og blive imponeret over det 80 m høje brusende frie fald ned i et stort rundt bassin omkranset af høje røde klippevægge.

Derefter kørte jeg videre til Lisbon Falls. Det er endnu større med flere vandfald over et bredt stykke. Vandet vælter ud over de rå klipper og bliver spredt lidt og så har det frit fald flere steder fra. Helt klart det flotteste vandfald.

Gods Window – var mit sidste stop på turen. Igen et udsigtspunkt tæt på bilen, hvor man har panorama ud over den frodige vilde næsten jungleagtige natur og klipper. Her kommer i helt tæt på duften og lydende fra den frodige skov.

Lidt længere oppe kan man gå ’The Rainforest rute’, hvor man kan komme igennem endnu flere udsigtspunkter, klipper og smuk regnskov.

Her sydpå er området er meget anderledes end den nordlige del. Men der er også en lang strækning. Man skal afsætte hele dagen. Jeg har taget ca. 5 timer om at køre turen og opleve de ovenstående ting. Derudover skal der lægges tid til at køre hen til panoramaruten. 

Rejseforslag

Blyde River Canyon er en heldagstur og kan med fordel opleves sammen med Kruger National Park.

Oppe nordpå kan ruten kombineres med overnatning i de private luksuriøse vildt-reservater med guidede ture i nationalparken.
Nede sydfra kan man køre ind i parken på egen hånd og selv lede efter de vilde dyr og bo i de små hytter i parken.