Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Tilde inspicerer Malaysia og Borneo – Penang

Tilde er rejst videre sydpå til Penang der både byder på luksuriøse hoteller, små autentiske resorts, gamle britiske og kinesiske bygninger og spændende markeder! Penang er en ø i udvikling, og det kan tydeligt både ses og mærkes. De historiske bygninger ligger side om side med moderne shoppingcentre og hoteller – en helt speciel oplevelse! Læs om Tildes oplevelser og se alle billederne her!

Sejlturen fra Langkawi til Penang tog omkring 3 timer, og vi var i forvejen blevet advaret om at turen godt kunne være lidt hård… Vi havde dog heldigvis vejret med os, med sol og helt roligt vand, så vi nød vores tre timers tur, på en ikke-vippende båd.

Penang ligger syd for Langkawi og er forbundet til fastlandet med to broer. Penang er en mindre ø en Langkawi, og her blev vi mødt at dét jeg egentlig havde forventet mig af Penang – høje bygninger, store hoteller og industri-områder.

Penang er en ø i stor udvikling, og der kommer flere og flere mennesker hertil, både lokale og turister. Her er masser af trading, business-centre, fabrikker og højhuse, hvilket også betyder en masse arbejde til de lokale. Derfor ser man ikke tiggere og fattige mennesker på gaden.

Da vi ankommer med færgen, vi går igennem den store færgeterminal og bliver mødt af vores chauffør lige ude foran.

Herfra var der en halv times kørsel inden vi ankom til vores hotel på den nordlige del af øen. Vores hotel lå lige ud til vandet – en lækker, bred sandstrand, der var et meget stort og flot pool-område med både splash-zone til børnene, boblebad og overdækket børnepool. Der er ingen tvivl om at børnefamilier sagtens ville kunne bruge et par dage her!

 

Natmarked og Food Court

Aftenen vælger vi at bruge på at udforske det by der omkredser vores hotel – og til vores glædelige overraskelse finder vi et natmarked lige nede foran vores hotel! Vi slentrede gennem de små boder der havde overtaget det meste af gaden og fortovet, gennem boder der solgte alt fra mobilcovers og legetøj, til kjoler og sko. Markedet lukker først kl. 23, så vi havde god tid til at gå på opdagelse og få købt et par ting – det er næsten svært at undgå…

Efter at have slentret et godt stykke tid mellem natmarkedets boder, kommer vi til det der hedder Long Beach Café. Det er i virkeligheden et kæmpe asiatisk Food Court – forestil dig 300 røde plastik stole omringet af bittesmå madsteder der byder på mad fra hele Asien, og enkelte kendte vestlige retter. Her er der virkelig god mulighed for at gå på kulinarisk opdagelse!

Når man bestiller maden, fortæller man hvilket bordnummer man sidder ved – og så bliver retterne serveret, og man afregner ved bordet. De rydder endda også af bordet for jer! Et meget serviceminded Food Court med en helt fantastisk og speciel stemning!

Man sidder midt i et virvar af mennesker og lyde – der er hele tiden nogen der står og banker i en wokgryde. Jeg blev endda inviteret ind i en af de små madboder for at lave vores mad selv! Jeg ville tage et billede af boden, og den søde medarbejder syntes det var sjovere hvis jeg hoppede om bag disken i stedet, og hjalp til med at lave vores mad – I kan se et billede under oplægget!

Det var en super fed oplevelse at besøge stedet, så hvis I kommer til området, skal I helt klart unde jer selv et besøg! Her er mad for enhver, og så koster det ingenting – vi betalte omkring 50 kr. for både mad og øl til 2 personer.

 

Georgetown

Vi var ude og se på hoteller på den nordlige del af Penang, hvilket primært var kæmpestore, lækre hoteller med mellem 150-350 værelser, af meget høj standard og helt ned til stranden. Alle hoteller havde store, lækre pool-områder og flotte store værelser.

Det var lidt noget andet der mødte os da vi kørte lidt længere syd på til Georgetown. Her var både hoteller og huse en hel del mindre! Jeg var inde og besøge fire forskellige hoteller, det ene havde kun fem værelser, det andet syv, det tredje 12 og det fjerde havde omkring 40 værelser – hvilket jo er lidt af en forskel fra de hoteller vi lige havde set!

Georgetown har både været en britisk koloni og har været overtaget af kineserne, og det kan man tydeligt se på byen der er lidt af et stilmix mellem det britiske, kinesiske og malaysiske. Der er rigtig mange gamle bygninger der ligger side om side i tæt kontrast.

Vi så for eksempel en bygning fra 30’erne der stod i let forfald med et gammelt hotelskilt og skodder for vinduerne. Denne bygning var placeret side om side med et nyt moderne shoppingcenter med store vinduespartier og reklamer.

Georgetown byder på mange gamle bygninger, musseer, bittesmå caféer, hyggelige butikker og templer fra forskellige religioner – så der er masser at gå på opdagelse i, og man kan nemt bruge en dag eller to her.

 

Fra Penang går vores tur videre til det lækre Pangkor Laut Resort – det kan I læse om i næste blogoplæg!