Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Tilde inspicerer Malaysia og Borneo – Kota Kinabalu

Ifølge Tilde er en rejse til Malaysia og Borneo alle pengene værd – for det er HELT unikke oplevelser der følger med sådan en rejse! Sidste stop på Tildes inspektionsrejse til Malaysia og Borneo var Kota Kinabalu. Læs med, når Tilde fortæller om deres cykeltur ud i lokalområdet, riverrafting gennem den smukke natur, et lokalt madmarked og meget mere!

”Fra Kinabatan Wetlands, blev vi sejlet tilbage til fastlandet, og kørt til lufthavnen i Sandakan. Herfra fløj vi til Kota Kinabalu hvor vi mødtes med Peter, der er vores agent på Borneo. Med ham var vi ude og se nogle hoteller rundt omkring i Kota Kinabalu.

Vi checkede ind på vores eget hotel lidt senere og havde booket en lækker, lækker massage til senere på aftenen, som vi kunne se frem til.

Inden da gik vi ned mod havnen, ned mod vandet, hvor der om aftenen er madmarkedet. Kæmpe stort område med mange forskellige små boder, plastik stole og masser, masser af seafood. Det er krebs, rejer, kæmpe tigerrejer, fisk i alle mulige farver og størrelser, blæksprutter - Altså, hvad som helst!

Det er flot opstillet, men boderne ved godt hvad de skal tage for maden hernede på havnen. Når det så er sagt, så er stemningen, underholdningen og maden virkelig god, og man må ikke snyde sig selv for at tage herned en aften. Det var en virkelig hyggelig og sjov oplevelse, og et rigtig hyggeligt sted!

Aftenen sluttede vi af med 2 timers dejlig massage på måske det sted, i hele verden, hvor jeg har fået den bedste massage jeg kan huske. Det var fantastisk, og vi var fuldstændig møre da vi gik i seng om aftenen.

Næste morgen blev vi hentet af en guide på hotellet, der tog os med på cykeltur. Vi blev kørt i en times tid ud i Kota Kinabalu’s natur – flot, flot, grøn natur med rismarker, små landsbyer og guiden var så god til at fortælle os undervejs, hvad vi kørte forbi, om befolkningen og alting om den Malaysiske del af Borneo.

Da vi nåede til vores bestemmelsessted, pakkede han 3 cykler ud af bagagerummet, som han testede, og vi testede, for at sikre os at de passede helt perfekt til os! Herfra kørte vi ud igennem rismarkerne, de små landsbyer, uden mange bakker og bump - en lille hyggelig tur rundt.

Vi stoppede ved et hus, hvor man også kan bo på Homestay, hos en meget, meget gæstfri mand og kone. De inviterede os indenfor til at smage på risvin og frugt, og de viste os rundt på deres farm og i deres hus.

Der er ikke noget luksuriøst over det overhovedet, men personligt kunne jeg godt tænke mig at overnatte her, for jeg er sikker på at det kan give nogle rigtig gode og spændende oplevelser – fordi du igen, bare er ude i naturen, hvor du er omgivet af lokalbefolkningen, i et område du ellers aldrig ville komme i nærheden af. Jeg er helt sikker på at man ville komme hjem med en oplevelse der ville blive husket for livet!

Vi cyklede videre gennem nogle plantager, og over nogen meget smalle broer – de kan virke en smule vakkelvorne, men de holder. Det var en vild oplevelse at cykle henover dem! Cykelturen varede nok i alt et par timer, men vi holdte også pause i omkring en time, så reel cykeltid har der ikke været så meget af. Men det var rigtig fint, og alle kan være med!

Vi parkerede cyklerne og fik serveret lidt frokost, inden vi skulle gøre klar til at riverrafte. Vi havde fået at vide inden vores udflugt, at vi skulle huske at tage noget ekstra tøj med, for man kan godt blive lidt våd af riverrafting. Ikke fordi det er meget voldsomt, eller man ikke kan have børn med, men der går bare hurtigt lidt vandkamp i det.

Lige som vi skulle til at hoppe i bådene, åbnede himlen sig fuldstændig! Så inden vi overhovedet kom op i bådene var vi plaskvåde! Vi kiggede på hinanden og tænkte puha.. Men på den anden side, så var vi våde alligevel, så det med vandkamp, det tog bare endnu mere overhånd med de andre både vi sejlede med. Det var en rigtig god tur! Det tog cirka en times tid, på et niveau hvor næsten alle kan være med.

Vi sejlede igennem smuk, smuk natur og det var en rigtig god, og rigtig sjov oplevelse, med guider der helt sikkert gjorde deres for at vi skulle nyde turen!

Da vi kom frem til endestationen, var der nogle primitive omklædningsrum, med en lille bruser hvor man lige kunne skylle sig, og skifte til noget tørt og rent tøj, inden køreturen tilbage til Kota Kinabalu, hvor vi var tilbage sidst på eftermiddagen.

Resten af eftermiddagen brugte vi på lidt shopping. Der er nogle rigtig gode shoppingcentre i Kota Kinabalu, og der findes masser og masser af andre ting man kan foretage sig, for eksempel kan man bestige Mount Kinabalu, og nyde UNESCO nationalparken - så 2-3 dage kan man sagtens bruge her!

Udenfor Kota Kinabalu ligger også Gaya Island, hvor der ligger nogle lækre strand resorts. Man skal ikke forvente decideret bounty-strande, og priserne er også lidt høje, men man kan kombinere Kota Kinabalu med noget dejlig badeferie her, efter massevis af oplevelser med jungle, bjerge og natur. Alternativt kan man, hvis sæsonen er til det, flyve fra Kota Kinabalu til Kota Bharu, og derefter tage ud til Perhentian Islands, og holde badeferie her – det er 100% bounty!

Vi tog fra Kota Kinabalu, og vendte snuden hjemad. Vi fløj fra Kota Kinabalu til Kuala Lumpur, og fra Kuala Lumpur og hjem.

Vi var ret enige om, at det ikke bare var en ganske almindelig tur vi havde været på… Når man snakker en Borneo-rejse, snakker man også om lidt højere priser end hvis man rejser til for eksempel Thailand, men man skal virkelig heller ikke undervurdere de oplevelser man får med sig!

Det er helt unikke oplevelser ude i naturen, og hvis man gerne vil prøve og opleve dette, så synes jeg det er alle pengene værd!”

Læs også om Tildes inspektion på Penang - HERLangkawi - HER, Pangkor Laut Resort - HER og Sukau Rainforest lodge og Kinabatan Wetlands Resort – HER.