Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Storbyferie og racerløb i verdensklasse!

På sin seneste tur til Singapore, fik Singapore sneget sig ind under huden på Ricko. Han opdagede nye områder af byen, der emmede af autenticitet og charme. Og så var han selvfølgelig til formel 1 – et arrangement i verdensklasse, som bare spiller!

Jeg må indrømme at Singapore ikke helt er kommet ind under huden på mig selvom jeg har været her nogle gange efterhånden. Men denne gang har jeg været en del rundt og jeg har fundet et område, der ligger meget tæt på Hotel Boss, som vi bruger. Det er et rigtig fint hotel, som ligger meget centralt og metroen ligger ikke mere end en spytklat derfra.

Man går 100 meter fra hotellet til man kommer til en stor moské og så starter en oase af libanesiske og pakistanske restauranter - det er et helt område med live musik, god stemning og smukt pyntede restauranter, hvor maden smagte fantastisk! At sidde midt i en storby med den hygge og charme det var helt fantastisk. Restauranterne var meget gennemførte - på den libanesiske restaurant var maden for det første fantastisk, der var pyntet op på traditionelvis og så blev stemningen lige toppet af med libanesisk musik i ørene. Det var en meget autentisk oplevelse. Det her område og oplevelsen af at gå rundt i den oase er uden tvivl en af de ting, der har gjort at byen har sneget sig ind på mig og givet den nyt liv for mig. Førhen har jeg ikke oplevet så meget andet end byens store lækre shoppingcentre.

Kigger man sig lidt omkring og kommer mere rundt i byen, så har den så meget mere at byde på. Det er bare med at købe sig et rejsekort, som ingenting koster, og så tage rundt omkring i byen. Denne gang har jeg været mange forskellige steder henne og kom blandt andet forbi Chinatown, gik rundt på en masse forskellige lokalmarkeder: frugtmarkeder, kødmarkeder, fiskemarkeder osv. Derudover så kom jeg forbi et lokalt foodcourt, hvor man sætter sig og kan vælge imellem al mulig mad, der ser super lækkert ud og smager godt. Jeg var også nede i Little India og selvfølgelig nede på Orchard Road, hvor alle shopping centrene, butikkerne og det for damerne ligger.

Udover alle de ting jeg bare har nævnt nu, så er der alle de klassiske ting som Singapore har at byde på. Der er Legoland, Universal Studios, adventure parker, treetop rappelling, sejlture… og jeg skal komme efter dig. Det er bare for at nævne nogle af alle de ting som Singapore også har at byde på.

Vi var besøgte også Gardens by the Bay. Her er der lavet to store glaskupler - vi var inde i den der hedder cloudforest, hvor der er et kæmpe vandfald. Du går rundt på små stier og gangbroer indtil du kommer op i toppen af regnskoven. Det er helt vildt flot lavet, og var også en stor oplevelse, selvom jeg ikke er den store botaniker.

Dagen efter tog vi op på Marina Bay Stands, det er et kæmpestort hotel med et skib på toppen. Der kan man gå op og nyde den mest fantastiske udsigt ud over byen. Det er et ’must-see’ når man er i Singapore, fordi man kommer så højt, og der er den vildeste udsigt ud over byen og Formel 1 banen.

Og så til det, det hele handler om! Formel 1 i Singapore!

… det første jeg bare må siger er WOW!! Singapore har styr på deres shit. Der er ikke noget, der kommer bag på nogen. Der er ansat et hav af folk til at hjælpe, politi over det hele og så er afspærringen lavet til perfektion.

Det tog heller ikke mere end en halv times penge fra jeg satte mig i metroen, til jeg stod inde på Formel 1-banen. Der er ingen kø, det har de sørget for, så du går bare lige igennem og ind på banen. Området omkring banen er delt ind i 4 zoner, hvor zone 1 og 2 hører sammen og 3 og 4 hører sammen. Vi hørte til i zone 3 og 4.

Til Formel 1 hører der sig tit et hav af andre arrangementer til, og på sådan en weekend er der over 100 koncerter. Bare den tid vi var der, blev der spillet 4 koncerter, så der er hele tiden nogen der overlapper hinanden. Det er også nogle store navne der bliver booket, vi var fx forbi Red Hot Chili Peppers. Derudover spillede både Muse og Gwen Stefani.

Koncerterne er med til at skabe en rigtig god stemning, fordi folk sidder rundt omkring i solen og drikker øl - og det er jo varmt, så der skal altså noget væske indenbords. Der er masser af fine madboder og det er egentlig ikke et særlig stort område, så det tager ikke mere end et kvarters tid at gå fra området med koncerter til tribunerne på banen.

Jeg sad et rigtig godt sted på banen - lige foran mig var der to storskærme, der var så store at jeg nemt kunne følge med i løbet. Det er virkelig en af de ting der er fede når man er i Singapore, så fungerer det bare. Der er andre steder hvor jeg har set Formel 1, hvor der nogle gange været lidt knas med lyden, eller skærmene har været så små, at man skulle bruge lup for at følge med i hvad der egentlig foregik - men der har man absolut intet at frygte i Singapore.

Her er tænkt på ALT og det spiller bare ned til mindste detalje. Det var på alle måder en fuldendt oplevelse, hvor alt virkelig fungerer, det er gode priser, og så er der et hav af underholdning som man kan deltage i undervejs. Massevis af shows, opvisninger og koncerter, og så er der selvfølgelig selve løbet.

Selve Formel 1-løbet varer to timer, hvor man kan se hvordan løbet udvikler sig, bilerne kommer kørende lige forbi dig og det bumler og brager. Formel 1-løbet i Singapore er et løb hvor der altid sker ret mange ting, og en af de fascinerende ting ved Singapore-løbet er, at der er ca. 33-34 graders varme om aftenen hvor løbet finder sted og luftfugtigheden ligger på 80 måske 90%. Så ja, man sveder!

Forestil dig så, at du først ifører dig brandtøj, så en køredragt, så lyner du lige til og tager handsker på. Så tager du en brandhue på og til sidst tager du din tykt forede hjelm på, lukker visiret og sætter dig ind i bilen hvor der er ca. 60 grader varmt. Der skal du så sidde i 2 timer, 21 sving på en 5 km lang bane.

Det er den mest krævende bane, der er på Formel 1-kalenderen, fordi du kan ikke nå at slappe af på noget tidspunkt - der er sving hele tiden, ikke ret mange langsider og mister du koncentrationen i et splitsekund, så står der altså en betonmur og så er det slut. Det ser man nogle gange og så er der bare kontant afregning. De taber sig ca. 3-4 kg på det to timer lange løb, så meget sveder de i deres biler med alt deres udstyr på. Det kræver virkelig sin mand at komme igennem det løb, men det er også det der gør det så spændende.

Derudover så vil jeg bare sige: Tag konerne med! Det er en fed by at bruge nogle dage i. Løbet er først om aftenen så der er rig mulighed for at tage rundt og se byen, ligge ved poolen, tage ud og spise, og så ind til Formel 1-banen om aftenen. Det er en super fed oplevelse!