Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Siem Reap & utrolige oplevelser i lokale landsbyer

Ricko har brugt et par dage i Siem Reap, og foruden et besøg ved Angkor Wat, som I kan læse om i et andet blogoplæg, så har han også udforsket både livet inde i Downtown Siem Reap, og lokalområderne udenfor. ISÆR lokalområderne har gjort et stort indtryk, og er en oplevelse han vil anbefale ALLE, der besøger Siem Reap! Læs om hans oplevelser lige her…

Jeg besøgte Siem Reap, som ligger i den nordlige del af Cambodia. Siem Reap er mest af alt kendt for området Angkor Wat – I kan læse om mine oplevelser i Angkor Wat lige her

Normalvis vil man tage 3 dage og 2 nætter i Siem Reap, hvilket jeg synes er meget passende. Jeg har besøgt Siem Reap nogle gange efterhånden, men sidste gang var nogle år siden – og jeg kan tydeligt se, at der har været en ret stor udvikling i området siden da.

Området har været igennem en voldsom udvikling rent turistmæssigt, især pga. områder som Angkor Wat, der kun bliver mere og mere populært.

Jeg oplevede også en tydelig ændring i Downtown Siem Reap, hvor der, siden jeg sidst besøgte området, er kommet et nyt område de kalder Pop Street. Pop Street er et ret stort område med lokale markeder, boder, butikker, restauranter og barer med livemusik. Så der er masser af se på, og der er godt gang i den! Jeg synes dog stadig at det var hyggeligt at gå en tur dernede, og der findes flere rigtig gode restauranter.

Der er selvfølgelig også andre områder af Siem Reap, hvor der er lidt mere ro på, og her kan man virkelig være heldig at finde små gemte perler – restauranter med de hyggeligste baggårde, og lækker lokal mad! Jeg bruger normalt TripAdvisor rigtig meget når jeg rejser, og søger på eksempelvis restauranter i nærområdet. I Siem Reap har jeg fundet flere virkelig hyggelige lokale restauranter og restaurantområder, med en helt anden stemning end Pop Street. Det er nemt at finde, og flere af de mere lokale restauranter, lidt væk fra Pop Street, lå faktisk også helt i toppen på TripAdvisor.


Aktiviteter i og omkring Siem Reap

Massage:
Der er rigtig mange gode massagesteder i Siem Reap, og priserne er meget lave – det er de generelt på alting i Cambodia. På Pop Street kan du f.eks. få en fodmassage for 2 dollars og en fadøl for 1 dollar.

Vil man gerne prøve en lidt mere luksuriøs spa, så er der også flere større og mere luksuriøse massage- & spa steder i Siem Reap. Jeg havde igen søgt på TripAdvisor og valgte et sted der lå nr. 6 på listen – det var et virkelig fint og lækkert sted! Her fik jeg en times massage og en halv times hovedbundsmassage for 35 dollars.

Lokalområder udenfor Siem Reap:
Det som jeg personligt synes er noget af det bedste ved Siem Reap, er lokalområderne der ligger lidt udenfor. Siem Reap er i sig selv mere turistet, men lige så snart man kører bare en smule væk fra Downtown og centrum til forstæderne og lokalområderne derude, så bliver det en helt anden, og en meget autentisk oplevelse!

Cambodia er et af de fattigste lande, der er i Asien – hvilket landet også tydeligt bærer præg af, især når man kommer lidt væk fra turismen. Her bliver man dog stadig bliver mødt af så mange positive og smilende mennesker, der alle er meget imødekommende. Man føler sig virkelig velkommen, og der er ikke noget med tiggeri eller noget som helst - de er bare glade for, at man er der, og sætter pris på at man tager derud for at kigge sig omkring, og kigge på deres boder og markeder.

Et sted jeg ISÆR vil anbefale, er den landsby der hedder Kompong Lake Village on Stilts – landsbyen ligger en god times kørsel fra Siem Reap, og er især kendt for den specielle oplevelse man får, hvis man besøger byen i regnsæsonen. Her er hele landsbyen dækket af vand, pga. flodens hævede vandstand, og alt transport foregår i både. Alle husene i landsbyen er bygget på stylter – pga. den store forskel der er fra højsæson til regnsæson. I højsæsonen, som det er nu, så falder vandstanden, og de almindelige veje viser sig nede på jorden. Så i hele højsæsonen kan man altså køre i bil og på cykel rundt i landsbyen, hvor man i regnsæsonen kun kan komme frem og tilbage med båd. Det er et helt utroligt sted!

Da jeg besøgte byen, var jeg ude at flyve med min drone, og omkring 25 lokale børn kom løbende hen, og rendte rundt om mig, og efter dronen. Jeg fik også dronen til at flyve lidt efter dem, og så gemte de sig. Jeg synes sådanne lokale oplevelser er HELT fantastiske, og de indtryk og oplevelser man får med sig fra sådanne steder, er helt unikke! Og hele befolkningen var SÅ imødekommende, og ville rigtig gerne lære mig en masse om deres hverdag og kultur. De viste mig blandt andet hvordan de tørrer fisk, og viste mig den lokale skole – det er en helt autentisk oplevelse man får, så snart man tager lidt væk fra de turistede områder. Og en KLAR anbefaling! Jeg er så imponeret over den her landsby, og de oplevelser og indtryk jeg har fået med mig herfra!

Man kan tage på en tur, hvor man besøger et par lokale landsbyer, som Kompong Lake Village on Stilts, det sted der hedder Floating Village – som ligger ude i den store sø. Her kan man sejle til når det er højvandet, altså i regnsæsonen, så frem til januar måned. På turen kunne man også se at det er høst-tid for ris i denne del, og man kunne se langs vejene at de var ved at ordne og tørre risene, som var lagt i kæmpe bunker på vejene. Her stod de og skovlede risene sammen, og pakkede dem i store poser.

Min anbefaling for en tur til Siem Reap er, at man sætter en hel dag af, til at udforske Angkor Wat, f.eks. på en Sunrise udflugt, som jeg var på med jeep, eller vores cykeltur. Derudover kan man bruge en halv eller en hel dag på at udforske lokalområderne uden for Siem Reap, og få en helt anden, og meget ægte og autentisk oplevelse af Cambodia – resten af tiden kan man så bruge i Siem Reap områder inde i byen, hvilket også er en fantastisk og speciel oplevelse i sig selv.

Hvis man kombinerer disse tre ting, som er meget forskellige oplevelser, så får man et rigtig godt indblik i Cambodias kultur.