Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Safari i Kruger National Park, Sydafrika

I Sydafrika findes en gigantisk stor nationalpark med smukt landskab og et spektakulært dyreliv. Her kan du være heldige og opleve ’The big five’ helt tæt på. Lej en SUV og tag på eventyr på egen hånd eller tag på en guidet tur med en professionel guide.

Kruger National Park tilbyder, at man kan få lov til at køre rundt på egen hånd. Man får et kort over området, og så kan man køre rundt på de mange små veje. Det er en kæmpe oplevelse at køre rundt alene og lede efter dyrene og lytte til Afrikas natur og dyrenes kalden.

Et lille tip: Hvis man møder en guide på en rasteplads, så er det en god ide at spørge ham, hvor det vil være godt at køre hen i dag – de kan fortælle, hvor der er størst mulighed for at se virkelig interessante vilde dyr.

Man skal have en SUV for at kunne komme frem overalt. Den behøver ikke at være stor, men høj frigang under bilen er vigtigt. Der er asfalterede veje i parken, men hvis man vil ud blandt dyrene, så skal man ud at køre på de små grusveje. Man må ikke køre mere end 40-50 km/t inde i parken.

Hvis man skal have det fulde ud af Kruger National Park, så skal man sætte 2 dage af. Der er overnatning inde i parken i områder med små hytter. Her er du på ægte safari helt tæt på naturen og de vilde lyde.

I Kruger National Park er der masser af elefanter, zebraer og impalaer, kuduer, giraffer og alle de klassiske dyr i Afrika.

Men det er ’The big five’ – elefanter, næsehorn, bøfler, løver og leoparder - der er svære at finde, men man kan virkelig være heldig.

Jeg var så heldig at se løver. Derefter var jeg virkelig ekstrem heldig at opleve en geopard-mor med 2 unger. Hun lå 12 m fra vejen under et træ. Geparden havde lige fanget en impala – en antilope-art med lange snoede horn og et af Afrikas symboler.
Det var virkelig en stor oplevelse – det sker ikke så tit.

Kruger National Park tilbyder også, at man kan tage på safaritur med guide: Guiden ved oftest, hvor de vilde dyr holder til lige nu. Samtidig får i en med, der kan forklare, hvad man oplever og fortælle små historier og legender tilknyttet parken.

Rejseforslag

Hvis i kombinerer de private vildt-reservater med at køre rundt på egen hånd i Kruger National Park, så får i maksimalt ud af jeres safari. Hvis i derudover kører en tur langs Blyde River Canyon, så får i set noget af det smukkeste natur, som Sydafrika kan byde på.

2-3 nætter – Bo på de private vildt-reservater, som ligger rundt om Kruger. De er meget luksuriøse og en speciel oplevelse, fordi det er med det hele – alle måltider, lækre omgivelser, man bor midt i nationalparken og så har man morgen og aften safarier. Man kan observere, hvordan de lokale leder efter dyrene og lære hvordan de gør. Når man har været med på flere guidede ture, så får man mod på at prøve selv.

1 nat – kør rundt på egen hånd i 2 dage i Kruger National Park og overnat i en af hytterne.

1 nat – Blyde River Canyon og panorama-ruten. En virkelig smuk køretur gennem verdens tredjestørste kløft.