Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

REJSEBLOG

Hoi An - én af Vietnams hyggeligste byer!

Hoi An er uden tvivl en af de hyggeligste byer i Vietnam. Der er rig mulighed for både at dase på stranden i løbet af dagen og for at gå på opdagelse i 'den gamle bydel' om aftenen. Her er der rig mulighed for at besøge lokale markeder, gå ud at spise og få skræddersyet tøj.

Hoi An er gået hen og blevet en større by og også en større turistby, men samtidig så er det et sted, der har rigtig mange muligheder. Udover de mange muligheder, der er for at gå ud at spise, så er der rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange lokale markeder og butikker. Derudover er Hoi An også kendt for at være skræddernes by, der er tonsvis af dem og du kan for få penge få skræddersyet tøj.

Derudover så er Hoi An et oplagt sted hvis du gerne vil have den her kombination af at tage på udflugter og afslapning. Der er alle mulige tænkelige ting at lave i Hoi An - om det så er cykelture, scooterture eller at være farmer for en dag, hvor du har mulighed for at komme ud i rismarkerne og arbejde.

Udover de mange aktivitetsmuligheder, så er der også, synes jeg, forbavsende gode strande. Man skal bare bo det rigtige sted. I det ene område af Hoi An, der er stranden ikke så god længere – den er ligesom skyllet lidt væk. Bevæger du dig lidt længere ned ad kysten, ved de hoteller vi bruger, der har du altså en rigtig rigtig god strand så man kan nemt bruge Hoi An til badeferie. Hoi An er sådan lidt modsat andre byer i Vietnam. Der er højsæson i vores sommerferie, hvor der er regnsæson i fx Phu Qouc. Hvis man tager afsted her i højsæsonen, det kunne være marts, april, maj, juni, juli, august og september så vil det nok være at foretrække, at ligge sin badeferie i Hoi An.

Selvom Hoi An er turistet, så synes jeg den har en charme over sig og specielt i det område, der hedder ’den gamle bydel’. Det er egentlig et ret stort område med mange små gader, men det særlige ved det er, at det er lukket fuldstændigt af så man kan hverken køre på cykel, scooter, bil eller noget som helst. De manglende biler, scootere og cykler gør, at der er sådan en mærkelig stilhed, som der ikke er andre steder i Asien, når man går ud og spiser om aftenen eller går i butikker. Derudover løber der en flod igennem 'den gamle bydel', lidt ligesom Nyhavn i København med restauranterne på hver side, det er det samme her. Her har du også en flod, der går igennem hvor de så sejler rundt om aftenen i sådan nogle små både med en masse kulørte lamper på - det ser rigtig hyggeligt ud. De små bygninger der ligger rundt om er også super hyggelige og mange af dem er også UNESCO bygninger, der er bygget på en meget speciel måde. Omgivelserne med floden, bådene med kulørte lamper og de charmerende, gyldne huse er et rigtig hyggeligt sted at gå rundt om aftenen og et oplagt sted at gå ud og spise.

Hoi An tilbyder den her Unikke kombination både at dase på stranden i løbet af dagen og så tage en taxa op til den gamle bydel om aftenen og nyde godt af havnemiljøet, hvor der som sagt både er mulighed for at spise, shoppe og få skræddersyet noget tøj. Jeg er en af dem der mener at Hoi An skal med på listen over seværdigheder, der skal opleves i Vietnam. Den vinder én på charmen, specielt om aftenen.

Udover at området har rigtig meget at byde på, så synes jeg vi har fundet nogle rigtig gode hoteller og skal jeg fremhæve noget, så er Aira Boutique Hotel, der ligger nede på den bedste strand, et super hyggeligt hotel. Bor man derimod på et af vores by hoteller så kan jeg varmt anbefale at tage et smut forbi The DeckHouse. The DeckHouse er en form for beach club så hvis man bor på et af vores byhoteller, som eksempelvis Garden Place, så kan man tage en taxa ned til The DeckHouse, hvor man kan sætte sig og få lidt god mand i løbet af dagen, få en drink eller en is. Derudover har de liggestole nede på stranden som man kan låne. Der kan man så være i løbet af dagen og tage ind til byen om aftenen.

Alt i alt er Hoi An et super fedt sted at være!