Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Maldiverne – badeferie med børn

Maldiverne er perfekt til bryllupsrejser og fantastisk badeferie med børn. Atollerne er kendt for luksushoteller på en lille koralø omgivet af krystalklart turkisfarvet vand, hvide sandstrande og tropisk vegetation og palmer så langt øjet rækker. Atollerne ligger spredt over et stort areal i Det Indiske Ocean.

 

Jeg har rejst rigtig mange steder i verden og oplevet mange fantastiske strande. Jeg har været på Maldiverne 3 gange og jeg må sige, at det er et af de allersmukkeste steder, jeg har rejst. Det er vanvittigt smukt. Billederne af de krystalklare turkise farver, hvide sandstrande og palmer, der hænger ud over vandet har ikke været igennem Photoshop – de billeder i ser her er taget med min mobil og uden redigering i farverne. Det er virkelig en unik oplevelse at bo på en koralø.

Sejl eller flyv ud til atollen

Mange af hotellerne kan man sejle til med en speedbåd fra lufthaven i Male og nogen skal man flyve ud til. Det koster ca. 100-150 dollars retur pr person at blive sejlet og op til 500-600 dollars retur at blive fløjet. Vi fokuserer mest på de atoller, som man kan sejle ud til.

Der er ikke stor forskel på de atoller, som man sejler ud til kontra de atoller, som man flyver ud til. Hvis i gerne vil have oplevelsen af at flyve med vandflyver, så kan i leje et fly, mens i er derude, men jeg synes, at man får en del af oplevelsen, når man lander i den internationale lufthavn i Male. Lufthavnen ligger på en ø, der kun består af en landingsbane og omgivet af turkisfarvet vand.

All Inclusive eller kvartpension – hvad passer bedst til jer?

Maden er virkelig lækker og standarden er høj i hotellernes All Inclusive buffeter – det kan ikke sammenlignes med niveauet på en almindelig charterferie. Hvis i gerne vil ud at opleve maden i lokalområdet eller hvis i som os spiser morgenmad lidt senere, fordi børnene sover længere og derfor ikke er så sultne til frokost, så kan i vælge kvart- (morgenmad) eller halvpension (morgen- og aftensmad).

I kan regne lidt på, hvad der kan betale sig. Hvor meget spiser og drikker i. All Inclusive indeholder fri bar, så hvis i kun drikker en enkelt øl eller sodavand til frokost og et glas vin til aften, så kan det måske ikke betale sig, at vælge den helt store pakke.

Hvad kan i lave på Maldiverne

Fælles for alle ophold og atoller er, at det er meget kendt for dykning og snorkling. Alt efter sæson kan i komme ud at snorkle med manta rays (djævlerokker), hvalhajer, kæmpeskildpadder, farvestrålende fisk og på smukke koralrev med farvestrålende fisk. Børnene kan forsøge at finde Nemo.

Der er et stort udbud af vandsport blandt andet jetski, vandski, bananer og sejllads.

Mange hoteller tilbyder en dagsudflugt ind til Male. Hovedstanden består af 3 øer, der hænger sammen med en kort bådtur. Male er kompakt med mange mennesker. Her kan i opleve lokallivet og shoppe lidt, hvis i har lyst til det. Vi valgte at besøge Male på tilbagevejen inden vi skulle flyve hjem. Der er mulighed for at opmagasinere sin bagage i lufthavnen og tage en båd ind til Male.

Dykning eller badeferie – hvad er i mest til?

Der er stor forskel på atollerne. Nogen atoller har en bølgebryder bygget foran øen. Det giver en rolig laguneagtige stemning med krystalklart vand i turkise nuancer og hvid sandstrand - helt postkortagtigt og en fantastisk oplevelse. De atoller, hvor der er en bølgebryder, der skal i ud på den anden side for at komme ud til husrevet

Andre atoller har husrev lige ude for stranden. Her kan i finde farverige fisk, havskildpadder, mantra rays (djævlerokker), hvalhajer og smukke koralrev.

I skal finde ud af, om i er mest til en afslappende badeferie eller om i vil kunne dykke og snorkle direkte fra stranden. 

Paradise Island Resort & Spa – en fuldstændig postkortagtig stemning

Her har de bygget bølgebrydere, hvilket giver en vanvittig flot lagune med hvid sandstrand og krystalklart vand, der står helt stille. Midt på atollen vokser tropisk vegetation og palmer.

Paradise Island har beach run bungalows helt ude på stranden i første række til vandet. Her har i jeres egen terrasse og liggestole.

På den anden side af øen er der water-villas, der er bygget på stolper ude i vandet.

Hotellet byder på tennisbane, basketball bane, spaområde, pool og børnepool.

Der er fantastiske muligheder for dykning og snorkling på den anden side af bølgebryderne. Her havde jeg en vild oplevelse med at dykke med manta rays (djævlerokker) – der var 3 der cirklede rundt om mig.

Atollen ligger tæt på Male – ca. 20-25 min. 

Bandos – dykning og snorkling direkte fra stranden

En hyggelig atol, som er kendt for dykning og snorkling på husrevet rundt om øen.

Her bor i inde på øen mellem den tropiske vegetation og palmerne. Stier mellem den frodige vegetation fører direkte ned til små hvide sandstrande med liggestole og krystalklart vand. Øen er naturligt delt op i mindre hyggelige områder.

Man kan bo 2 voksne og 2 børn i flere af deres hytter og der er forskellige slags hytter.
Der er pool og børnepool.

Bandos ligger ca. 20-25 minutters sejllads fra Male lufthavn.

Rejseforslag

4 dage på hotel eller bungalows lige ud til stranden
4 dage i watervilla - bygget på stolper ude i det krystalklare vand

4 dage på en ø med smukke laguner med krystalklart turkisfarvet vand, hvide sandstrande og skyggefulde palmer, der hænger ud over havet
4 dage på en ø med husrev og dykning og snorkling direkte fra stranden

Kombiner Maldiverne med en tur til Sri Lanka eller Dubai.
Man mellemlander ofte i Dubai, for at komme videre til Maldiverne. Så et stop i storbyen er også en mulighed når man rejser til Maldiverne.