Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Luksuriøs Glamping i Koh Kongs frodige omgivelser

Glamping er betegnelsen for glamourøs camping – altså camping, hvor der er skruet lidt ekstra op for luksus, og hvor omgivelserne er HELT i top. Man får den fulde oplevelse af naturen, uden at gå ned på standarden af indlogeringen. Og det er LIGE PRÆCIS, sådan det er, på de tre resorts, som Ricko fortæller om, i dette blogoplæg.

4 Rivers Floating Lodge

4 Rivers Floating Lodge er et resort vi har brugt længere tid i Koh Kong området, og jeg har også boet her tidligere. Resortet har ændret sig en smule, siden jeg var her sidst – nu er der omkring 10 telte på pæle på vandet, og også telte inde på land i et sandbrud.

Hotellet er meget, meget gennemført – omgivelserne er virkelig flotte, hele hotellet og alle værelser er af meget høj standard, og man får virkelig en paradis-følelse, når man besøger 4 Rivers Floating Lodge. Når man sidder på terrassen ved ens telt, og nyder den smukke udsigt med en kold drink i hånden, og tage en dukkert i det rolige vand.

Telte kan hurtigt lyde som en meget alternativ indlogering, men 4 Rivers Floating Lodge har virkelig gjort ALT for, at luksussen bliver ført helt ud til finderspidserne – både i de telte man bor i, men også restauranten er af virkelig høj standard!

Man kan bo helt op til fem personer i 4 Rivers Floating Lodge’s familieværelser – her er de store telte delt ind i to soverum, med et fællesområde, og lækkert badeværelse.

4 Rivers Floating Lodge får min største anbefaling! Det er virkelig et lækkert sted at bo!

Udflugtsmulighederne er nogenlunde de samme på alle tre resorts, og dem kan I læse meget mere om, længere nede i blogoplægget.

Koh Andet Eco Resort

Koh Andet Eco Resort er godt og vel nabo til 4 Rivers Floating Lodge, og er et af de nye hoteller, vi er begyndt at bruge i Koh Kong-området.

Stedet åbnede for omkring 3 år siden, og er et virkelig lækkert og charmerende sted, der på mange måder minder om FloatHouse i Kanchanaburi i Thailand, som vi har brugt i mange år. På både Koh Andet Eco Lodge og FloatHouse bor man i de her ”flydende hytter” direkte ude på vandet, med en terrasse ved hver hytte, hvorfra man kan hoppe direkte i vandet – og dét i sig selv, er helt fantastisk!

Koh Andet Eco Resort er af en virkelig høj standard, når man tænker på, at værelserne er træbungalows, der er bygget direkte ude på vandet. Resortet har bygget et natur-svømmeområde, med vand direkte fra floden, som man sagtens kan bade i – det er ret klart og rent vand, så det er stadig rigtig lækkert.

På Koh Andet Eco Resort er der fire sunset- og seks sunrise-bungalows. Resortet er placeret på en spids af øen, og deres bungalows ligger på hver sin side af den her spids, og i midten ligger restauranten.

Det er virkelig et fedt sted, i utrolige omgivelser, så selvom der intet varmt vand er, og ingen aircondition, er det en virkelig fantastisk oplevelse at bo her.

Det hele spiller bare - der er en fan i loftet på værelserne til at køle én ned, og ellers er en kold skylder altid skønt.

I kan læse om udflugtsmulighederne længere nede i blogoplægget.

Rainbow Lodge

Rainbow Lodge ligger også i Koh Kong området, lige nede ved floden, og ikke langt fra de to andre resorts.

Forskellen mellem Rainbow Lodge, og de to andre resorts er den generelle standard. Standarden på Rainbow Lodge er lidt lavere end 4 Rivers Floating Lodge og Koh Andet Eco Resort. Det er lidt svært at kategorisere i stjerner, men på Rainbow Lodge er der ikke skruet helt så meget op for luksus på værelserne.

Her er rent og pænt, man har egen hytte, en fin seng, en fan i loftet og egen terrasse, og værelserne ligger midt inde i regnskoven. Der er hængekøjer omkring værelserne, så man kan nyde roen i junglen, og slappe helt af i de skønne omgivelser.

Rainbow Lodge ligger op ad en lille sti nede fra floden af, og dernede finder man både brusere, badebro, kanoer, liggeområder og hvad man ellers lige kunne have brug for.

Det tager omkring to minutter at gå fra floden, og op til lodget, hvor der også er et stort restaurantområde, hvor alle dagens tre måltider bliver serveret, og man kan få nogle drinks eller snacks, eller hvad man har lyst til. Det er virkelig hyggeligt lavet, og servicen er virkelig god på stedet også!

Så selvom standarden er lidt lavere på Rainbow Lodge, end de andre to steder, så får man stadig den her helt anderledes oplevelse af at campe i junglen, i en anden form for indlogering. Standarden bliver selvfølgelig også afspejlet i prisen på de tre resorts, men niveauerne af glamping er også meget forskellige – det er helt klart lækrere indlogering på Koh Andet Eco Resort og 4 Rivers Floating Lodge, end det er på Rainbow Lodge. Men en lige vild oplevelse, at bo midt i det naturskønne Koh Kong-område.

På Rainbow Lodge findes der desuden også familieværelser, så man kan bo op til fem personer i hytterne.

Man skrue helt ned for tempoet et par dage, og blot nyde omgivelserne, eller tage på nogle af de mange udflugter der tilbydes i området.

Hvad kan man lave i Koh Kong området

Koh Kong området er naturskønt, og der er masser af oplevelser at hente hjem, både til vands og til lands. Naturen i området gemmer nemlig på flere fantastiske aktiviteter.

Man kan eksempelvis tage på kanotur i floden, til de lokale vandfald, eller blot som en afslappende sejltur i nærområdet omkring resortet.

Der er selvfølgelig også flere guidede trekking ture man kan tage på inde i regnskoven og i mangroven – her er der både et rigt dyre- og planteliv, som man kan tage på opdagelse i. Man kan også tage på trekking i Kardemomme bjergene, hvis man gerne vil have lidt klipper med på turen.

Derudover er der både sejlture, motorcykelture og meget mere, og de fleste af aktiviteterne kan endda også kombineres!

Foruden den utrolige natur, der er i Koh Kong området, er der også en helt unik mulighed, for at lære mere om både lokalkultur og -liv. Der findes flere mindre strammelandsbyer og en fiskelandsby, ikke langt fra resortet, og det er helt sikkert et besøg værd!