Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

REJSEBLOG

Bo midt i Cambodias jungle

Kom helt tæt på det vilde dyreliv i Cambodias gigantiske nationalpark i Cardamom Mountains. I får et indblik i, hvordan dedikerede mennesker arbejder med at redde skoven og dyrene.

Nationalparken har i mange år haft problemer med krybskytteri, udryddelse af dyr og fældning af store skovområder. I samarbejde med Wildlife Alliance og organisationer indenfor Environment Protection, er Cardamom Tented Camp blevet oprettet sammen med 2 Ranger-stationer. Når man bor på Cardamom Tented Camp, så støtter man det arbejde, som rangerne udfører. Det første år de opererede i skoven fandt ragerne 3000 fælder – og nu et par år senere er der ikke flere fælder og der bliver heller ikke fældet flere træer. Det har været en succes.

Cardamom Tented Camp ligger 45 minutters sejllads fra det pulserende liv. Det er en lille oase midt i skoven. Her kommer du til at bo i store afrikansk-inspirerede telte med bløde senge, lækkert sengetøj og eget badeværelse. Teltene ligger med lidt afstand til hinanden, hvilket betyder, at du falder i søvn med de eksotiske lyde fra skovens vilde dyr. Der er inkluderet 3 måltider – morgen, middag og aften. Man står selv for drikkevarerne – der er selvfølgelig adgang gratis vand på værelserne og i restauranten.

Selve campen består af 9 luksus telte, en restaurant, reception og et afslapningsområde nede ved floden, som man nemt kan bade i. Campen er ecofriendly. De producerer selv deres grøntsager, strømmen bliver produceret på eget solanlæg, de har egen vandboring, hvor de filtrer vandet og de har lavet deres eget anlæg til at rense afløbet fra toiletterne. Der bliver tænkt over selv de mindste detaljer. Der er for eksempel ingen plastikposer og man handler kun med stofnet. De støtter lokalområdet ved udelukkende at ansætte folk fra de nærliggende landsbyer.

Mens man bor i campen er der forskellige gratis aktiviteter man kan deltage i. Dagen efter at man ankommer, starter man typisk med at sejle en time i en kano op til en af rangerstationerne. Her får i kendskab til, hvordan arbejdet i skoven foregår. Du får indsigt i dagligdagen og historien omkring projektet. Derefter tracker man 2 til 2,5 time gennem skoven tilbage til campen. Resten af dagen er afsat til egne aktiviteter: I kan for eksempel hygge i liggestole nede ved floden, bade, ro i kano eller gå på eventyr. Man kan også trække sig tilbage på sin terrasse og slappe af med en bog eller en kold øl.

Du kommer helt tæt på naturen, det vilde dyreliv og floden – der er plads til kanoture, trekkingture, eventyr, fordybelse og at nyde paradiset og stilheden. En fantastisk oplevelse inden du skal videre ud og nyde din badeferie.