Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

Bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro - Lemosho

Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro Airport og afhentning i lufthavnen

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha - en smuk grøn oase lidt udenfor Arusha.

De små hytter ligger spredt mellem bananpalmer, velplejede græsplæner og blomster. Hver hytte har sin egen skyggefulde terrasse. Poolen er omkranset af natursten og liggestole, hvor I kan slappe af med en kold øl.

Dag 2: Arusha - Tanzanias safari-hovedstand

Vi starter rundrejsen i Tanzania med et besøg i safari-hovedstaden Arusha. Det er her de fleste safarier starter.

Det er spændende at opleve det pulserende liv i byens gader med livlige markeder, dufte, lyde, farvestrålende mennesker, forskellige religioner og hverdagslivet i en afrikansk by.

Vi går på oplevelse i byens hyggelige centrum med markeder fyldt med lokale produkter,  eksotiske frugter og velduftende krydderier. Vi besøger markeder med alt, hvad hjertet kan begære og kommer forbi hyggelige restauranter, der byder på mad fra det lokale køkken. På den guidede tur besøger vi blandt andet Tanzanite Museum, der stolt viser Tanzanias ædelsten Tanzanite frem og fortæller om dens historie.

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha.

Dag 3: Overnat i den frodige regnskov

Camp 1 / estimeret 4,5 timer

Det tager omkring 4 timer, at komme frem til Lemosho-rutens start. Der er et kort hold ved Londorossi Gate, hvor I bliver registreret og betaler afgifterne.

Efter en nærende frokost kaster vi os ud i dagens vandring. Efter 4,5 time kommer vi frem til det første campsite midt i den frodige regnskov. Vi er omgivet af regnskovens lyde.

Dag 4: Fra regnskov til fantastisk udsigt over Kilimanjaro

Camp 2 - Shira / estimeret 6 timer

Dagens rute fortsætter gennem regnskoven med enkelte stejle passager. Efter halvanden time rammer vi trægrænsen og landskabet ændrer sig til en typisk alfro-alpine bevoksning - en savanne med høje græsser, lyng og vulkanske sten, der er draperet med lavskæg. Ruten tager dig forbi et blomstrende område som lyser op i lilla og gule farver. Overalt vokser der store hedelyng og engbrandbæger, som er med til at bryde det stenede landskab.

Vi fortsætter turen gennem frodige bakker og rislende vandløb, før vi bestiger Shira højderyggen. Den sidste del af turen foregår i samme højde før vi når til Shira campen.

Nyd det store, åbne område og hvis vejret tillader kan, kan I opleve en fantastisk udsigt over Mount Kilimanjaro. 

Dag 5: Shira Plateauet, Cathedral Peak og en fantastisk udsigt til Arrow gletsjeren

Camp 3 - Arrow gletsjeren / estimeret 2 timer

I dag fortsætter turen gennem Shira Plateauet til Cathedral Peak på 3805 meter.

Det er en behagelig og rolig tur, hvor der er god mulighed for at nyde den flotte udsigt.

Det er samtidig en perfekt dag for os at akklimatisere. Ved Cathedral Peak kan I se næsten hele morgendagens rute samt Arrow gletsjeren.

Her bliver campen sat op og efter frokost er der mulighed for at udforske området. 

Dag 6: Har I overskud, kan I bestige Lava Tower

Camp 4 - Barranco Camp / estimeret 7 timer

Efter morgenmaden drager vi østpå gennem en stejl passage og sparsom vegetation for at nå Lava Tower. Hvis der er tid til det får I muligheden for at bestige dette prominente landmærke på 4650 meter.

Et stykke fra Lava Tower, er det tid til frokost.

Efterfølgende begynder vi en nedstigning på 2 timer, hvor vi kommer under de nedre klipper af Western Breach og Breach Wall, før vi ankommer i Barranco Camp.

I dag har vi klatret højt og sover lavt er dette en god dag for din akklimatisering.

Dag 7: Bestig Great Barranco Wall

Camp 5 - Barafu Camp / estimeret 4 timer

Spis en nærende morgenmad og gør jer klar til dagens tur, hvor I skal bestige Great Barranco Wall. Lad jer ikke snyde af dens imponerende fremtoning, turen op er lettere end den ser ud.

Stop op ved Heim gletsjeren, tag jer tid til at kigge rundt og bliv mindet om Kilimanjaros skønhed og hvorfor I valgte at bestige det.

Med Kibos gletsjer nærmest svævende over jer fortsætter I til Barafu Camp. Få slappet af, spist et godt måltid mad.

Gå tidligt i seng for vi står op før midnat og vandrer til toppen. 

Dag 8: Den mest fantastiske solopgang og sne på toppen

Camp 6 - Mweka Camp /estimeret 11-14 timer

Vi står op omkring kl. 23.30, hvorefter vi får serveret en kop varm te og kiks inden vi begynder vores vej mod toppen.

Dette bliver den mest udfordrende del af vores bestigning, men de lokale guider sørger for at få os frem i et stille og roligt tempo.

Vi begiver os i nordvestlig retning mod Stella Point på kraterranden. Denne del tager 6 timer. Ved Stella Point (5685m) holder vi en kort pause. Hvis vejret tillader det, bliver I belønnet med den mest pragtfulde solopgang, I nogensinde vil opleve.

Fra Stella Point går turen videre i sne hele vejen op til til Uhuru Peak 1-2 timer senere, alt efter jeres hastighed. Opholdet på toppen afhænger af vejret, da det vil være yderst vanskeligt at starte igen på grund af kulde og udmattelse.

Nyd jeres bedrift. Denne dag vil I huske resten af jeres liv!

Nu går turen tilbage til Barafu, hvor I pakker jeres grej og spiser frokost, inden turen ned af bjerget og ankomst til Mweka Camp (3100m), hvor natten tilbringes. 

Dag 9: Turen går videre til...

Overnatning hotel Planet Lodge Arusha / estimeret 3 timer

Efter en velfortjent søvn og tidlig morgenmad, starter den sidste tur på små 3 timers naturskøn vandring tilbage til Mweka Gate, hvor I opfører jeres navn og oplysninger i et register.

Det er her succesfulde bjergbestigere modtager diplomer. De bjergbestigere, der når Stella Punkt (5685m), får grønne certifikater og dem, der når Uhuru Peak (5895m) guld-certifikater.

I bliver kørt tilbage til Arusha, hvor I kan nyde et langt og tiltrængt varmt brusebad.

Dagens vandring er 3 timer og køreturen tager 3-3,5 timer.

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha. Slap af ved poolen og nyd en velfortjent øl mens I fordøjer ugens oplevelser.

Dag 10: Hvad skal I nu?

Tilbage til Danmark, spændende safari eller en forlænget ferie ved Zanzibars gudesmukke strande

I bliver kørt tilbage til Kilimanjaro lufthavn. Men hvad skal I? Tag en snak med Ricko. Han kan hjælpe jer med at planlægge den videre rejse, hvis I ønsker det.

Kombiner Kilimanjaro med en af vores spændende safariture, hvor I med privat chauffør kører ud i de store parker og oplever de vilde dyr på tæt hold. 

Eller hvad med en afslappende ferie ved de helt fantastiske azurblå strande på paradisøen Zanzibar? 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere bestseller

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på info@uniquetravel.dk eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.