Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

Safari i verdensklasse og badeferie på Zanzibar

Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro Airport og privat transfer til Planet Lodge Arusha 

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha - en smuk grøn oase lidt udenfor Arusha.

De små hytter ligger spredt mellem bananpalmer, velplejede græsplæner og blomster. Hver hytte har sin egen skyggefulde terrasse. Poolen er omkranset af natursten og liggestole, hvor I kan slappe af med en kold øl, når I lander efter jeres lange flyrejse.

Dag 2: Arusha - Tanzanias safari-hovedstand

Vi starter rundrejsen i Tanzania med et besøg i safari-hovedstaden Arusha. Det er her de fleste safarier starter.

Det er spændende at opleve det pulserende liv i byens gader med livlige markeder, dufte, lyde, farvestrålende mennesker, forskellige religioner og hverdagslivet i en afrikansk by.

Vi går på oplevelse i byens hyggelige centrum med markeder fyldt med lokale produkter,  eksotiske frugter og velduftende krydderier. Vi besøger bazarer med alt, hvad hjertet kan begære og kommer forbi hyggelige restauranter, der byder på mad fra det lokale køkken. På den guidede tur besøger vi blandt andet Tanzanite Museum, der stolt viser Tanzanias ædelsten Tanzanite frem og fortæller om dens historie.

Vi overnatter på Planet Lodge Arusha.

Dag 3: Tarangire Nationalpark - elefanternes paradis

Turen går videre til den mindre turistet Tarangire Nationalpark. Parken er kendt for sine store flokke med op til 100 elefanter, der med stor værdighed spankulerer forbi på savannen. Det er et majestætisk oplevelse.

Området har også en stor koncentration af de store kattedyr. Løverne og leoparderne har nogle virkelig gode jagtmarker i området og der er mad nok til alle. Guiden kan hjælpe med at spotte den sjældne giraf gazelle, gerenuk og den vilde afrikanske hund, kudu.

Tarangire nationalpark skiller sig også ud med sine mange helt enorme baobabtræer, der står og vajer i den tropiske brise. De ligner næsten kæmpe elefantfødder. Ved siden af baobabtræet er vi mikrosmå. 

Vi overnatter på det luksuriøse Sangaiwe Tented Lodge. Teltene ligger midt i den smukke afrikanske natur. De hyggelige telte ligger spredt ud over en bjergskråning. Den høje beliggenhed gør, at I fra jeres private terrasse har en fantastisk udsigt over Rift Valley og Lake Burunge, der ofte er bliver farvet lyserød af flamingoer.

De 20 rummelige luksustelte er bygget på træplatforme og har eget toilet og privat terrasse med udsigt. Sengene er store og alle med myggenet. 

Rejser I som familie, er der mulighed for at booket et familiehus.

Dag 4: "Off the Beaten Track" i Lake Manyara National Park

Lake Manyara er en af de mest naturskønne parker i Afrika med et betagende landskab med savanne, mose og eviggrøn skov. Ernest Hemingway beskrev det utrolige landskab som det smukkeste, han havde set i Afrika.

Uden for regnsæsonen er det muligt at køre ”off the beaten track” mod gaten syd for parken. En spændende og autentisk rute gennem det rigtige Afrika. Det er meget få turister, der får muligheden for at opleve denne rute.  
(Hvis det ikke er muligt pga. regn, kører vi til den nordlige gate)

Der er chance for at se elefantfamilier, der bevæger sig gennem skoven eller Lake Manyara's berømte befolkning af træklatrende løver.

Mod øst i parken er den alkaliske sø Manyara, der i regntiden dækker en tredjedel af parken. I denne periode er søen vært for millioner af flamingoer og andet fugleliv.

Vi overnatter på Octagon Lodge. Små hytter ligger spredt i en frodig have. Hver hytte har sin egen lille veranda, hvor I kan sidde og slappe af i skyggen og fordøje dagen fantastiske oplevelser. Octagon Lodge ligger tæt på gaten til Ngorongoro krateret.

Dag 5: Serengeti nationalpark og den store migration

Vi kører gennem Ngorongoro Conservation Areaog videre ind i Serengeti Nationalpark. På vejen er det muligt at få en fantastisk udsigt ud over krateret, inden vi kører videre mod Serengeti - den mest ikoniske safari-destination i hele Afrika. 

Serengeti nationalpark er et af de mest kendte parker i Tanzania. Folk fra hele verden rejser til parken for at opleve den store migration fra november til juni.

Det er en imponerende dyrevandring, hvor 2.000.000 gnuer, 500.000 zebraer og 200.000 gazeller vandrer i enorme flokke hen over savannen i deres søgen efter frisk græs. I vandhullerne står de store dyr fredeligt skulder ved skulder. Under vandringen kælver gnuerne og zebraerne foler. Hvis i er heldige, kan i opleve, hvordan den lille nyfødte gnu kæmper sig op på benene og med det samme følger flokken på deres videre vandring.

Vi overnatter på Embalakai Autentic Camps - luksustelte med garanteret udsigt. Teltene ligger i hjertet af Serengeti og er indrettet til at give den ultimative komfort med varm bruser, toilet, strøm og store senge. Siderne i teltet kan åbnet helt op, så man føler, at man ligger ude midt på savannen. Der er myggenet for alle vinduer.  

Hvert telt har en terrasse med siddepladser og et bord. Læn jer tilbage med en kold øl og lyt til fuglene, der synger.

Her kan man virkelig forbinde med naturen.  

Dag 6: Hele dagen i den ikoniske nationalpark Serengeti

Vi fordyber os i Serengeti nationalpark og følger den store migration på tæt hold.

Hvis i ønsker det, så er det muligt - mod ekstrabetaling - at starte dagen med en ultimativ ballonsafari.

Efter en fuldstændig fantastisk dag kører vi tilbage til vores værelser på Embalakai Autentic Camps.

Dag 7: Ngorongoro krateret - med garanti for at se vildt  

Vi kører tilbage til Ngorongoro krateret og udforsker den smukke natur og de vilde dyr.

I Ngorongo krateret finder i verdens tætteste bestand af store dyr. Der lever omkring 20.000-30.000 gnuer, zebraer, gazeller, næsehorn, løver, flodheste, bøfler og elefanter i krateret. Kombinationen af frodig regnskov, en stor savanne og sletter dækket af hedelandsskab giver de ultimative vilkår.

Krateret kaldes for menneskenes vugge. Her er fundet 3,6 millioner år gamle fodspor. Området er så unikt, at det i 1979 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Den sidste nat på savannen foregår på Pembeni Rhotia Lodge - luksustelte, der ligger midt i den uberørte vildmark. Ved bålet deler vi dagens eventyr, mens den storslåede stjernehimmel rejser sig og de vilde dyrs kald blander sig med nattens lyde. 

Fra teltene er det muligt at nyde den naturlige skønhed i omgivelserne og den betagende udsigt over Ngorongoro nationalpark.

Den lækre mad bliver tilberedt af ingredienser fra lejrens økologiske haver. 

Dag 8: Transfer fra Tanzania til Zanzibar

Fra Arusha Airport flyver vi ud til Zanzibar, hvor I bliver hentet af jeres chauffør og kørt til Warere Beach Resort. Her får i en uge i paradiset.

Warere Beach Resort ligger i den nordlige del af Zanzibar – strandene i dette område er blandt de smukkeste på øen. Det familieejede resort ligger lidt udenfor Nungwi omgivet af natur og enkelte resorts. 

Dag 9 til 15: Badeferie ved den gudesmukke azurblå strand på Zanzibar

Vågn op i paradiset på det smukke Warere Beach Resort. Dette fantastiske sted ligger helt ned til det klare azurblå vand og den hvide sandstrand.

Resortets have er omdannet til en frodig park med træer, buske og små stier, der fører ned til den private strand. På den ene side af stranden danner en række klipper scenen for et helt unikt paradis. Selvom resortet ligger tæt på Nungwi, er stranden stadig påvirket af høj- og lavvande. Ved lavvande kan I blive kølet af i poolen, som ligger helt nede ved vandkanten.

Husene er bygget, så de alle vender ud mod haven og havet kan skimtes mellem havens mange træer. 3 af husene ligger på en række klipper helt ned til vandkanten.

Værelserne udnytter vindenergien i nogle specialbyggede airconditions. Alle døre og vinduer har myggenet, så I kan sove med åbne vinduer og få havets lyde helt ind på værelset. Værelserne er store og lyse med himmelsenge. 

Restauranten serverer lækker swahili-inspireret mad lavet af lokale produkter.

Ejerne går meget op i miljø og at støtte de lokale. De er begge aktive indenfor politik og miljøorganisationer. De er kendt for at støtte øens håndværksmæssige talenter.

Det tager kun 10 minutter at køre ind til den kendte strand i Nungwi og blive en del af det pulserende liv med små butikker og markeder. Det er nemt at tage en taxa eller blive kørt ind til byen. Tag på stranden en dag eller nyd en solnedgang på en af de mange restauranter, der serverer aftensmaden på terrasser, der er bygget på pæle ude i vandet.

 

 

Hos Unique Travel skræddersyr vi hver eneste rejse ud fra kundens ønsker, og dette rejseforslag skal derfor blot tjene til inspiration.

Få et personligt rejsetilbud Se flere bestseller

 

Få et skræddersyet rejsetilbud med udgangspunkt i dette rejseforslag

Udfyld formularen, eller kontakt os på [email protected] eller tlf. 59 49 86 30 hvis du ønsker at få udarbejdet et gratis rejsetilbud baseret på dette rejseforslag.