Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021

SYDAFRIKA

Hvordan er vejret i Sydafrika?

Herunder har vi samlet gennemsnitstemperaturer og nedbørsmængder for vores mest populære destination i Sydafrika, Kruger Nationalpark. Har du spørgsmål til rejsevejret, eller ønsker vejledning til, hvornår på året du bør lægge din rejse til Sydafrika, så sidder vi altid klar til at hjælpe dig på både mail og telefon. 

Rejs til Sydafrika året rundt

Hver årstid byder på specielle fordele i Sydafrika - der er ikke en årstid, der er forkert at besøge landet i. Sydafrika ligger syd for ækvator, hvilket betyder, at årstiderne ligger omvendt end de danske. Men man kan faktisk rejse til Sydafrika hele året.

Tørperiode i Sydafrika

Tørperioden ligger mellem fra maj til oktober. Tørperioden i Sydafrika betyder at der sjældent kommer regnskyld, og at luftfugtigheden er lav. I tørperioden er det oftest lettere at se de vilde dyr, der søger mod vandhullerne, men slutningen af tørperioden betyder også mindre frodige områder. Sydkysten i Sydafrika har tørperiode i den sydafrikanske vinter - her kan der godt være vådt og køligt. 

I september og oktober kan man godt risikere at opleve et par tordenbyger om aftenen, i takt med at temperaturen og luftfugtigheden stiger. Men de er hurtigt overståede igen, og rammer meget sjældent i løbet af dagen.

Regnsæsonen

Regnsæsonen i Sydafrika ligger mellem november og april. Det er dog sjældent at man vil opleve hele dage med regn, man vil derimod opleve store regnskyl, der hurtigt er overståede igen. I regnperioden er omgivelserne mere frodige, og de vilde dyr, har derfor også flere steder at gemme sig. Man skal derfor have de skarpe øjne med sig, når man er på udkig. 

Der falder oftest mest regn midt i regnsæsonen, fra december til februar, og temperaturen vil i disse måneder ligge mellem 30 og 40 grader. Marts og april er ikke helt så prægede af regnskyl, og luftfugtigheden vil oftest også være faldet lidt igen på dette tidspunkt. Det betyder masser af sol, få regnbyger, og lune nætter.

Sydafrikas vinter

Fra juni til august mærker man tydeligt at nattetemperaturen er faldet. Her kan det godt være rigtig koldt om natten, og man skal derfor huske varmt tøj, hvis man skal ud og se med, når dyrene står op. Om dagen er det stadig dejlig lunt, med omkring 25 grader.

 

Vejret i Cape Town

Hvornår er vejret bedst i Cape Town?

I Cape Town er vejret normalt tørt og varmt. Sommeren falder i perioden oktober til marts.

Fra April til september er det regntid - og særligt i august kan bygerne være voldsomme.

Fra maj til september kan nattetemperaturen falde ned til 7 grader, så det er vigtigt at tage en tyk trøje med til de kølige aftener og morgener.

 
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
24 25 24 21 19 17 17 17 18 20 22 23
17 17 16 13 11 9 9 9 11 12 14 16
12 10 15 34 52 73 70 55 37 23 19 11

Vejret i Kruger Nationalpark

Hvornår er vejret bedst i Kruger Natnionalpark?

November til februar
Sommer i Sydafrika, regntid og frodige landskaber

Sommeren i Sydafrika svinger svinger mellem sol og kraftige regnskyld. Vejret byder dog på overvejende solskin og varme temperaturer med en høj luftfugtighed. Landskabet og naturen er lækkert frodigt og tæt. 

Det er nu, at dyrene yngler. Der er gode muligheder for at opleve dyreunger i safariparkerne fra slutningen af november. Fuglene trækker mod syd, når det er koldt her i norden. Det er derfor muligt, at opleve masser af interessante fuglearter i nationalparkerne.

Marts til maj
Efterår i Sydafrika, behagelige temperaturer, frodigt landskab, masser af dyr og færre besøgende

Sol, behagelige temperaturerne og en begrænset mængde regn kendetegner denne årstid. Nætterne er lidt køligere.

Det frodige landskab og rigeligt med vand i floderne og vandhullerne tiltrækker de vilde dyr. Der er færre besøgende i nationalparkerne, og der er gode chancer for unikke dyreoplevelser og 'The big five'.

Juni til august
Vinter i Sydafrika med behagelige temperaturer og bedre mulighed for at se dyrene mellem træerne

Lune og solrige dage med behagelige temperaturer og forholdsvis kolde nætter gør besøget behageligt. Der falder næsten ingen regn i den nordlige del og meget lidt i den sydlige del, hvor man kan opleve gråvejrsdage.

Landskabet er mindre frodigt og der er færre blade på træerne. Det er derfor nemmere at se dyrene, der forsøger at gemme sig i de åbne buskadser og vandhuller på savannen. Der er virkelig gode chancer for at opleve ”Big Five”. 

September til oktober
Forår i Sydafrika med varme dage og vilde dyr, der samler sig omkring vandhullerne

Nedbøren er begrænset og dagene er dagene er solrige og dejligt varme. Vi er på vej mod Sydafrikansk sommer og temperaturerne stiger - især i slutningen af perioden kan det føles meget varmt i dagtimerne.

Vegetationen er stadig blottet og det er nemt at se de vilde dyr mellem buskadset. Dyrene samler sig omkring de få vandhuller, hvor der stadig er vand tilbage. 

Det er et perfekt tidspunkt at besøge Cape Town. Det regner næsten ikke og samtidig springer de vilde blomster ud og skaber et farverigt landskab langs kysten. Hvalerne er søgt ind til kysten for at yngle, og der er derfor store chancer for at spotte dem på en hvalsafari.

 
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29 29 28 27 25 23 23 25 27 27 27 28
19 19 18 14 10 6 6 9 12 14 17 18
127 108 90 51 15 9 10 10 26 75 115 131