Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

WAGRAIN

FAKTA OM WAGRAIN

mountains-black.svg mountains-red.svg mountains-blue.svg
BLÅ 119 KM
RØDE 189 KM
SORTE 42 KM
350 KM PISTER

PISTER

Højeste Skiløb1980

Længste nedkørsel10 km

Antal Lifter100

Langrend220 km

Off-PisteJa

Fun-ParkJa

SKILØBET

Børn snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake

Begyndere snowflake snowflake snowflake

Øvede snowflake snowflake snowflake snowflake

Eksperter snowflake snowflake snowflake

Showboards snowflake snowflake snowflake snowflake

Off-Piste snowflake snowflake

BYEN850 m.

Østrigsk charme snowflake snowflake snowflake snowflake

Afterski snowflake snowflake snowflake

Shopping snowflake snowflake snowflake snowflake

Restauranter / Caféer snowflake snowflake snowflake snowflake

Wellness snowflake snowflake snowflake

Andre aktiviteter snowflake snowflake snowflake snowflake

SKILØBET

Wagrain er et ski-paradis både for familier, par og grupper – her er alt hvad I har brug for, til en skiferie som I kan mindes længe, og tale om i mange år. 

Området i Wagrain har i mange år være en populær skidestination for danskerne, og det er ikke uden grund. Wagrains skiområder byder for noget for alle - om man står på ski for første gang, eller man er en garvet skiløber, så garanterer vi både udfordringer og fantastiske udsigter på de i alt 760 km pister, der venter jer med jeres Ski Amadé liftkort. 

Hele skiterrænet er fyldt med små hytter, der serverer lækre lokale frokoster og noget at drikke (både koldt og varmt). Tag en pause, og nyd det smukke naturområde, hvor de mange snebeklædte bjergtoppe pryder udsigten – enten med lidt at spise, en kop kaffe eller varm kakao, eller en kold øl i liggestolen.

Skiparadis - også for børn
Wagrain er populær blandt børnefamilier. Der er et stort antal blå og røde pister, der er gode til de små. Der er garanti for danske skilærer på skiskolen. Hele området er meget børnevenligt. I Wagrain er der stor fokus på børnene - bløde bakker, skiskole, ”Wagrainis Winterwelt” og massevis af varm kakao.

I Wagrainis Winterwelt finder I blandt andet en begynder-snowpark, tunneller der går rundt i terrænet, hurtige tubing-baner og dæk-karrusel. Det er et fantastisk sted for børn og barnlige sjæle, hvor skiløb bliver til en leg!
Adgang til Wagrainis Winterwelt er inkluderet i alle gyldige liftkort – så vi kan anbefale, at I sætter tid af til at besøge ski-legelandet!

Uanset hvor I bor i Wagrain, så vil I altid være lige i nærheden af en skilift eller en skibus, hvilket gør det nemmere, når I rejser med børn.

Lifte, pister og liftkort
Liftekortet Ski Amadé giver jer adgang til 350 km pister i Wagrain, og derudover også adgang til områder som Badgastein - samlet set, får I adgang til i alt 760 km pister. Så vi tør godt garantere at I ikke løber tør for nye pister og udfordringer på jeres ferie.

De endeløse og brede pister står knivskarpt hver morgen, klar til dagens skiløbere – det arbejde der bliver gjort på pisterne i Wagrain, både i løbet af dagen, om aftenen og om morgenen er helt utroligt, og noget området også er kendt for.
Med dit Ski Amadé liftkort kan I frit benytte jer af hele 89 lifte i Wagrain, og endnu flere i Sportswelt Amadé. Husk, at liftkort altid er inkluderet i vores samlede priser for skirejsen. 

I 2013 åbnede der en ny lift der gjorde en stor forskel for Wagrain-området – G-LINK, hedder den nye kabine lift, der forbinder de to bjergsider Griessenkarreck og Grafenberg. G-LINK har åbnet op for et endnu større sammenhængende skiområde, hvor man slipper for at tage skibusser, eller trave i skistøvler for at kommer over på den anden side af området. 

En anden ny lift, Panorama Link, kører mellem toppen af Flying Mozart til Kelinarl, med 10 personers gondoler. Liften kan transportere 2400 skiløbere i timen, turen tager kun 8 minutter og forbinder over 200 km sammenhængende pister. Fik vi nævnt at det er et skiparadis?! 

Funpark, Funslope, Freestyle og Off-piste
Absolut Park, toppen af Flachauwinkl, her findes også en skiskole, Absolut School, der specialiserer sig i at undervise i funpark-kørsel. Funparken er 1,5 km lang, og en af de længste i Alperne. Chill House, indendørs skatebane, med ramper, skate pool og store klatrevægge. Absolut Park gemmer desuden på en Jib Park, en Rail line, 2 kicker lines, 2 half-pipes (en på 160m med 6 meter høje vægge, og en på 100m), 1 superpipe med egen lift.

SOKO Funslope, en kombination af hop/kickers og rails, og en boardercross-bane (som i OL). På funslopen er der 30 forskellige forhindringer (bl.a. ”high five dukker” og hop”. Banen er 600m lang, og byder på underholdning for både små og store, nybegyndere og rutinerede.

Wagrain og de omkringliggende bjerge har ikke de bedste off-piste muligheder – men der er dog mulighed for skiløb udenfor de klargjorte pister. Når der er nysne er der selvfølgelig altid mulighed for off-piste løb mellem pisterne – alternativt kan man tage på tur til FlachauWinkl og Zauchensee eller St. Johann, hvor der er masser af gode muligheder og hemmelige off-piste lokationer.

Langrend
Wagrain er som sagt en populær destination, også blandt langrendsløbere. Dalen mellem Wagrain og Kleinarl er snedækket langt det meste af vinteren, og alle løjperne i dalen og syd derfra har både en klassisk langrends-sport og et skøjtespor. Langs løjperne ligger desuden flere små hytter, hvor man kan tage en pause med lidt at spise eller drikke.
Løjpen der går ind forbi Jägersee, og loopet mellem Wagrain, Kleinarl og Taunernloipe er særligt populær i området, og der er desuden mulighed for at tage bussen frem eller tilbage på løjperne, hvis man kun ønsker at løbe den ene vej.
Hvis I drømmer om at starte på langrend, så er der selvfølgelig også skiskoler, der tilbyder undervisning til begyndere.

HOTELLER | WAGRAIN

Se alle hoteller i Wagrain
Apartment Dorf Alpenleben

Lejligheder med helt unik beliggenhed i Wagrain, lige ved foden af Grafenberg bjerget.

 • Ski in / Ski out
 • Lækre lejligheder i meget høj standard
 • 4 - 6 personer i én lejlighed
 • Fra 4085 kr./voksen (rabat på børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet
Apartment Schattauer

Lejligheder med stil og varme midt i wagrain. Kort afstand til restauranter, barer og indkøb. 

 • Lækker nye (store) lejligheder
 • Central beliggenhed mit i Wagrain
 • Børnevenligt sted
 • Fra 4450 kr./voksen (rabat på børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet
Chalet Dorf Alpenleben

2-etagers huse med perfekt beliggenhed. Nyere og lækre huse, tæt på liften, tæt på centrum og du kan (næsten) stå på ski til døren. 

 • Ski in / Ski out
 • Chalets med plads til 8 personer
 • Fantastisk udsigt 
 • Fra 4350 kr./voksen (rabat på børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet
Hotel Schattauer

Flot familiedrevet hotel, der har en central beliggenhed i Wagrain. Hotellet er i øvrigt meget velegnet til børnefamiler.  

 • INKL. HALVPENSION
 • Gratis adgang til Wagrain Wasserworld
 • Skibus direkte fra hotellet hver 10. minut
 • Fra 7650 kr./voksen (rabat på børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet

SÆrligt for Wagrain

Wagrain er en ægte alpeby, med alt hvad der hører til. De klassiske østrigske træhuse med snedyngede gavle pryder bybilledet og skaber de perfekte omgivelser for hygge og en stemning i top.  

Aktiviteter for børnefamilier
Hvis I vil have en pause fra pisterne, eller børnene ikke vil stå på ski mere, findes der ”Wasserwelt”. Wasserwelt er en svømmehal med flere forskellige aktiviteter, både for vandhunde fyldt med energi, og wellness til dem der vil slappe af.
I vandlandet er der både dampbade, wellnessafdeling, afslapningslagune, forskellige pools og rutsjebaner. Der er også en opvarmet udendørspool, som I kan tage en svømmetur i, omgivet af sneen, der ligger som en dyne omkring det lune vand.

Afterski
Grundet Covid-19 er der lukket for afterski i Wagrain – læs mere her **LINK TIL COVID-19 SIDE**Afterski-livet er for mange en stor del af det at være på skiferie - og her skuffer Wagrain by heller ikke. Her rig mulighed for at få løsnet op i benene med en god gang ski-støvle-dans, med de klassiske schlager-hits.

Vi kan anbefale at I lægger vejen forbi Kuhberg Alm, under Grafenberg liften, hvor der er live musik flere dage om ugen - både ude og inde.
Kuhstall som ligger ved Flying Mozart.liften, er også et besøg værd. Her bliver der normalt skruet godt op for de klassiske alpetoner allerede fra omkring kl. 16.00. Da pisterne har lukket når I indtager jeres sidste Flugel eller Eeisbeer, kan skibussen, der holder lige udenfor døren, køre jer sikkert tilbage til hotellet.

Spisesteder og shopping
Både i byen og på bjergene finder I flere hyggelige spisesteder, der primært serverer lokale østrigske retter.

I Wagrain er der også god mulighed for shopping og dagligvareindkøb (kæmpe stor sparbutik), man behøver ikke medbringe noget, der er alle muligheder for at købe alt, hvad man skulle have brug for.

Pistekort

Andre Skiområder