Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 Læs mere

SCHLADMING

FAKTA OM SCHLADMING

mountains-black.svg mountains-red.svg mountains-blue.svg
BLÅ 50 KM
RØDE 85 KM
SORTE 15 KM
150 KM PISTER

PISTER

Højeste Skiløb2700

Længste nedkørsel8 km.

Antal Lifter79

Langrend40 km.

Off-PisteJa

Fun-Parkja

SKILØBET

Børn snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake

Begyndere snowflake snowflake snowflake snowflake

Øvede snowflake snowflake snowflake snowflake

Eksperter snowflake snowflake snowflake

Showboards snowflake snowflake snowflake snowflake

Off-Piste snowflake snowflake snowflake

BYEN850 m.

Østrigsk charme snowflake snowflake snowflake snowflake

Afterski snowflake snowflake snowflake snowflake

Shopping snowflake snowflake snowflake

Restauranter / Caféer snowflake snowflake snowflake snowflake

Wellness snowflake snowflake snowflake snowflake

Andre aktiviteter snowflake snowflake snowflake snowflake

SKILØBET

Schladming tilbyder et formidabelt skiområde, hvor alle - uanset niveauer indenfor skiløb - kan finde passende udfordringer alle skiferiens dage. Så uanset om I rejser med helt små børn der skal afprøve skiene for første gang, eller I er en flok venner der inkluderer både nybegyndere og eksperter med mange års erfaring, så er Schladming i top! 

Schladming har alt hvad du skal bruge til den perfekte skiferie! Området gemmer på hele fire hovedbjerge; Hauser Kaibling, Planai, Hochenwurzen og Reiteralm. Alle bjergene er godt forbundet, og du får dermed hele 150 km pister at boltre dig på. Både i selve byen og på pisterne, fornemmer man den autentiske og hyggelige østrigske stemning, med massevis af små hyggelige hytter, der byder på både koldt og varmt at drikke, eller et godt måltid midt på dagen.

Ski anlægget er topmoderne, og så har de mulighed for at skyde snekanoner ud i stort set hele området, så der er altid tip-top-køreklare pister til dig fra morgenstunden - hver dag.
Alt i alt så får du så meget skiløb for pengene her, at det er svært at gå uden om dette område på din næste skiferie. Her er intet mindre end fantastisk!


Lifte, pister og liftkort
Liftekortet Ski Amadé giver dig adgang til endnu flere skiområder som Badgastein og Wagrain, så du samlet set får adgang til ca. 760 km pister. Hvis dét ikke er en garanti for, at I aldrig løber tør for pister, så ved vi snart ikke....

Planai er områdets største bjerg og det er her du kan prøve kræfter med en ægte FIS World Cup pist, brede lange pister og forskellige sværhedsgrader. Her findes også begynder området som er helt perfekt til familier med børn eller nybegyndere.

Mod øst finder du Hauser Kaibling. Her findes primært superskarpe røde og blå pister samt et par enkelt sorte. Her kan være lidt færre mennesker på pisten end de andre bjerge på travle dage.

Hochwurzen er bjerget som er oplyst helt fra toppen. Giv dig selv den helt specielle oplevelse at køre Night-ski. Her finder du røde og blå pister for hele familen.

Reiteralm er stedet for dig der vil udfordres lidt mere end på blå pister. Her findes et par gode sorte pister der kan give ømme lår muskler. Reiteralm er desuden god på dage hvor der er lidt vind, da det ligger lidt i læ.

Den nyrenoveret hovedlift, Planet Planai, som er placeret på samme sted som den gamle hovedlift, flytter 3800 skiløbere i timen fra dalens 750m, og helt til toppen af Planai i 1825m højde. Turen tager blot 10 minutter. 

Snowpark, kælkebane, Freestyle og Off-piste
Ved Planai finder du den store Snowpark, som er lige til at slå sig løs i. Udvid dine kundskaber, eller prøv kræfter med nogle nye tricks. Og er man til lidt fart, bakker, race og udfordringer, så er der også fornyligt lavet en crosspark. 

Er der energi til mere sjov, efter en dag på pisterne, så er der kild-i-maven på den 7 km lange kælkebane i Hochwurzen. Det er østrigs længste af slagsen, og der er også åbent om aftenen hvor banen er oplyst.

Selvom Schladming ikke er desideret kendt for deres off-piste, så findes der rigtig gode muligheder for at køre lidt udenfor de præparerede pister. Der findes flere gode lokationer, og især området omkring Kauser Kaibling er værd at besøge. Alle liftsystemerne ligger på den nordvendte side af bjerget, og dalen holder derfor godt på sneen. Der er både ture gennem skoven på en hældning mod vest, og også ”skirouten” mød øst. På Planai findes der i øvrigt også noget godt off-piste terræn.

For de meget erfarne, der søger mere ekstremt off-piste, er der guidede ture fra Dachstein. Man må ikke tage på denne tur, uden guide – for det kræver en stort kendskab til lokalområdet, og det helt rigtige udstyr.
 

Langrend
Hvis du tager på skiferie for langrend, så er det Schladming du skal tage til! Schladming gemmer på nogle af Østrigs bedste langrendsløjper, og der er hele 220 km af dem!

Der er ruter på bjergene for alle niveauer, så om du er nybegynder eller eliteløber, så finder du i Schladming de bedste faciliteter for lige præcis dine evner.

Foruden de meget velpræparerede løjper, gemmer Schladming også på fantastiske udsigter og omgivelser, der end ikke kan overgås af hverken Norge eller Sveriges smukke landskaber. På Ramsau-plateauet, der er placeret mellem Schladming by og Dachstein, går løjperne igennem de mest fantastiske omgivelser – på den ene side står Dachstein nærmest helt lodret fra løjpen, med sine næsten 3000 meter. På den anden side er der en fantastisk udsigt over Schladming by og Dachsteiner Tauern-bjergkæden.

 

HOTELLER | SCHLADMING

Se alle hoteller i Schladming
Almwelt Austria

Perfekt beliggenhed, fantastisk flot udsigt, virkelig lækker indkvartering på enten hotel eller i hytte.

 • Ski in / Ski Out (lige på pisten)
 • Hotelværelser eller hytter op til 12 pers.
 • Spabad i alle hytter
 • Fra 6940 kr./voksen (rabat på børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet
Alpenrock

Moderne lejligheder i lækker kvalitet og med fantastisk god beliggenhed. 

 • Ski-in / Ski-out, blot 100 m. fra pisten
 • Lejligheder op til 8 personer
 • Børnevenligt og i roligt område
 • Fra: 5525 kr./voksen (rabat på børn u. 18 år)  
Læs mere om hotellet
Landhaus Hubertus Schladming

Landhaus Hubertus har nærmest det hele. Lækre værelser og lejligheder, SKI IN / SKI OUT, tæt på byens centrum og masser af østrigsk charme. 

 • Tæt på byen, lige ved pisten
 • Dbl. værelser m. morgenmad og lejligheder op til 8 pers. 
 • Østrigsk charme og gæstfrihed
 • Fra 5395 kr/voksen (rabat for børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet
Tui Blue

Tui Blue ligger perfekt i forhold til pisten og gondolen. Byens bedste placering i forhold til skiløb. 

 • INKL. HALVPENSION
 • 30 meter til gondolen
 • Moderne hotel med panorama udsigt fra skysauna
 • Fra 8790 kr./voksen (rabat for børn u. 18 år)
Læs mere om hotellet

SÆrligt for Schladming

Du finder (næsten) ikke en mere autentisk skidestinationer i Østrig - efter vores mening - end Schladming. Byen i sig selv har ca. 6000 indbyggere, så her er altid liv og ikke kun tale om en bjergby der vækkes til live i bestemte sæsoner.

Her findes et stort udvalg af barer, restauranter samt gode indkøbsmuligheder. Og så er der mulighed for at vælge mellem en del forskellige typer af indkvartering. Der er noget for enhver smag. 
Desuden er her et fantastisk afterski liv, og du vil mærke den Østrigske afterski kultur på bedste vis.

Østrigs længste kælkebane på hele 7 km. ligger i Hochwurzen ikke langt herfra, og er også oplyst om aftenene, så det er en fin forlystelse at prøve af, efter en dag på ski. 

Er du så heldig at være i byen når FIS World Cup karavanen kommer forbi og verdens bedste skiløbere folder sig ud, så får du en oplevelse du sent vil glemme. Om du er hardcore ski fan eller ej, så er det en oplevelse at se byen forvandle sig til en stor fest med flere tusinde tilskuere og opleve verdens klasse skiløb helt tæt på. Schladming by har tidligere været VM vært i alpinski tilbage i 2013, og byen fik dengang et stort løft, som den fortsat nyder godt af den dag i dag.

Skal dagen afsluttes med en afslappende tur i sauna eller med mere fart i vandrutsjebaner, så ligger den store svømmehal Erlebnisbad lige i udkanten af Schladming. Her er der plads til at både børn og voksne kan koble af fra dagens skiløb.

 

Pistekort

Andre Skiområder