Menu
Forside/Udflugter/Malaysia/Taman Negara Nationalpark - 3 dage / 2 nætter

Taman Negara Nationalpark - 3 dage / 2 nætter

Besøg nationalparken Taman Negara og bo midt i verdens ældste regnskov på Mutiara Resort. På turen skal i trekke i regnskovens fjerneste og mest uberørte områder, besøge lokale stammelandsbyer, og lære mere om livet i den tropiske jungle.

I Taman Negara får du storartet natur.

Du kommer til at opleve naturfolk, som de fleste nok ikke troede eksisterede længere, samt mulighed for at opleve eksotiske dyrearter.

Midt i Malaysia ligger den 130 millioner år gamle regnskov.

Der er afgang fra Kuala Lumpur fra morgenstunden til regnskoven, og herfra sejler man i longtailbåd på floden der snor sig gennem den tætte bevoksning. Inde midt i regnskoven, bliver man indkvarteret i sit værelse og om aftenen serveres der middag i den flydende restaurant (husbåd) midt på floden, hvor alle måltider i øvrigt indtages.

Om aftenen, efter mørkets frembrud, er der "Night Jungle Walk", og det er forbundet med en vis spænding at man følger efter guiden ud i junglen med sin lommelygte. Både træer og dyr virker mere betagende i lommelygtens skær...

I skal på en jungletrekkingtur gennem den tætte jungle op til et smukt udsigtspunkt - her får I virkelig en indsigt i hvor smuk regnskoven kan være! I skal også være forberedt på at blive afkølet af flodens kølige vand, når den står på en smule riverrafting frem til den landsby der ligger midt inde i regnskoven. De lokale i landsbyen minder en del om aboriginals. De flytter fra sted til sted, går på jagt og lever kun i og af junglen.
Om aftenen har man mulighed for at tilkøbe endnu en nat-safari for at spotte vilde dyr - denne gang fra ladet af en firhjulstrækker.

Efter morgenmaden på 3. dagen går turen enten tilbage til Kuala Lumpur, videre til Perhentian Islands eller mod Cameron Highlands. Beliggenheden af Taman Negara gør, at den er et oplagt stop på vejen, uanset hvor i Malaysia man rejser.

Dagsprogram:

Dag 1:

Du bliver hentet på dit hotel i Kuala Lumpur kl. 08.00, hvorefter turen går i bus til byen Tembeling, hvor der bliver serveret en lokal frokost. Efter frokost kan du læne dig tilbage og nyde en af turens højdepunkter. Du stiger ombord i en longtailboat og de næste par timer sejler du ned af floden, med regnskoven tæt på begge sider. Indimellem vil du måske se et par fisk springe, og hilse på lokale fiskere på arbejde, alt imens du kommer længere og længere væk fra civilisationen. En smukkere indgang til Kuala Tahan, hvor der er ankomst ved 16-17.00-tiden, får man næppe.

I skal bo på Mutiara resort, der er det eneste sted der ligger i selve junglen. Man bor i egne hyggelige bungalows i en junglehave lige ned til floden og får serveret en lækker buffet på resortet. Alle transfers til og fra resortet er inkluderet, og køreturen til regnskoven er ikke lang. 

Efter check in og lidt tid til afslapning, serveres der aftensmad på "floating restaurant", hvor der også bliver vist en lille film om Taman Negara.

Kl. 20.00 er det tid til "Night Jungle Walk" med en af de meget erfarne guider (husk lommelygte). Denne tur er ikke for de der er bange for kryb. Vi er jo i junglen så man kan forvente lidt af hvert, men frygt ej – næsten hele turen går på afmærkede anlagte stier konstueret af træ, så man er en anelse hævet over selve skovbunden. Der er vilde elefanter i området, men det er ikke sandsynligt at man ser dem. Der er endda tigre og pantere, men det er meget usandsynligt at de skulle være i nærheden, da de undgår områder med menneskelig aktivitet. Og så er det jo godt, at mindre også kan gøre det.

Der er god mulighed for at spotte slanger og der er garanti for at guiden indimellem lyser ned i en træstamme og frem dukker eksempelvis skorpioner på størrelse med menneskehænder. Du vil se edderkopper og måske en fredfyldt fugl der sidder og sover i et træ foran dig. Junglen er fyldt med spændende lyde, og er med til at sætte en original kulisse. Fra udsigtstårnet Tahan Hide er det muligt med en lommelygte, at skimte de vilde rådyr eller andre lignende flokke.

Måltider:
Frokost, aftensmad

 

Dag 2:

Ingen jungle uden en vandretur, så efter turen i luften er det tid til noget "light trekking". På vandreturen op til Bukit Teresek er det vigtigt at have vand med, for selvom junglen i sig selv har høj luftfugtighed, så giver turen også lidt sved på panden, så stiger snor sig opad igennem junglen. Belønningen kommer lige på det tidspunkt, hvor de fleste tænker at nu gider de egentlig ikke at gå længere - udsigten til Mount Tahan er storslået hvis vejret er klart, og det er det heldigvis tit. Nedturen er selvsagt lettere og humøret højt hos specielt de mindre børn, som sagtens kan klare det, men alligevel føler at de har sejret endnu engang.

Efter frokost og lidt afslapning, byder eftermiddagen på et mere roligt besøg i Orang Asli landsbyen. Man bliver gennemblødt på turen dertil, der varer ca. 20 minutter, da der er bølgegang på netop denne del af floden. Det er ikke farligt, og det kolde vand kan blot være forfriskende. Desuden giver det kun en ekstra dimension på det hele.

Orang Asli landsbyen består af et par hundrede mennesker og man bliver lidt forundret over at det faktisk er jægere der bor her. Jægerne jager stadig med bue og pil og bytter sig frem til de fornødenheder de har brug for. Ingen elektricitet, generatorer, træk og slip og derfor heller ingen TV antenner som stikker op, hvilket ellers er helt naturligt i selv de fattigste områder i Asian. De indfødte bor ganske enkelt i træ/siv hytter og det eneste der egentlig adskiller dem fra jægere og samlere i datiden er kontakten til omverdenen. Landsbyen er som et levende frilands museum blot med den forskel at stedet her ikke er et museum. I landsbyen kan du som eneste "aktivitet" lære at præcisionsskyde med landsbybeboernes fornemmeste våben som er pusterøret. De vil også vise dig hvordan de udvinder gift til pilene, så de kan nedlægge deres bytte.

Aftenen byder på afslapning og endnu en overnatning på Mutiara Resort.

Måltider:
Morgenmad, frokost, aftensmad

 

Dag 3:

Efter morgenmaden - mæt i maven og mæt af oplevelser - går turen enten tilbage til hovedstaden Kuala Lumpur, eller videre mod næste planlagte destination. Det kunne f.eks. være charmerende Cameron Highlands eller en skøn badeferie på Perhentian Island.

Måltider:
Morgenmad

 

 

Pris pr. pers. fra kun 1.960 DKK

Pris pr. pers. fra kun 1.960 DKK

Afgange

Turen afgår alle dage.

 

Prisen inkluderer:

  • Måltider som beskrevet i programmet
  • Alle transfers
  • Alle aktiviteter som beskrevet i programmet
  • Entréer
  • Engelsktalende guide
  • Overnatninger på Mutiara Resort

 

Turen inkluderer ikke:

  • Personlige udgifter til drikkevarer, drikkepenge m.m.

 

Bemærk

Højsæsonen er fra 1. juli til 31. august, og her vil priserne stige. 

 "The Canopy Walk" er lukket om torsdagen, og tager max 600 besøgende om dagen. Hængebroen er åben 09.00-15.00 (man, tirs, ons, lør & søn), og 09.00-12.00 om lørdagen.

Pris pr. pers. fra kun 1.960 DKK

Pris pr. pers. fra kun 1.960 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten