Menu
Forside/Udflugter/Borneo/Orangutang Search – 4 dage / 3 nætter

Orangutang Search – 4 dage / 3 nætter

Dette er absolut én af de største naturoplevelser man kan få, med aber, fugle, elefanter og mange andre dyr omkring sig midt i Borneos jungle! I skal også besøge det fantastiske Orangutang Rehability Center, hvor frivillige gør et kæmpe arbejde for at bevare ”Skovmennesket”. Vi kommer med ud ved fodringstid og oplever hvordan at aberne kommer helt tæt på os!

På denne jagt efter at opleve ”Skovmennesket” – Orangutangen, får du en masse oplevelser, hvor mange andre dyr også vil underholde! 

Vi skal sejle på floden og opleve at junglen vågner, som er en vild oplevelse – vi sejler med elmotor, så vi ikke forstyrre opvågningen!

Vi skal bo midt i junglen og lade os betage at den utrolige flora, der vokser her alt imens at vi kan nyde lodgets luksus og slappe af i de bedste rammer. 
Vi vil komme til at opleve elefanter, isfugle, krokodiller og meget, meget mere…

Det er en fantastisk oplevelsestur, som byder på vilde naturoplevelser, som var man statist i en film fra Animal planet.

 

 

Dagsprogram

Dag 1:

Du bliver afhentet på hotellet i Sandakan om morgenen af Fernando eller en af de andre suveræne guider, og en køretur senere er der ankomst ved Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre, hvor du får lov til at falde på plads, inden turen for alvor går i gang. Her vil du lære om orangutangernes tilstand og situation og med egne øjne se, hvad der bliver gjort for at bevare de truede dyr. 


De seneste årtier har skovfældninger og øget menneskelig aktivitet indskrænket orangutangernes levesteder. Den intelligente menneskeabe er i dag stærkt udryddelsestruet og derfor totalfredet overalt. Forældreløse orangutanger, der enten er blevet konfiskeret af myndighederne eller opsamlet af skovarbejdere, bliver nu afleveret på steder som Sepilok, hvor uddannet personale overtager abemoderens rolle med at oplære unge orangutanger til at klare sig i regnskoven.

Fra hævede udsigtsplatforme kan du se, hvordan centrets personale fodrer de dyr, der endnu ikke har lært at skaffe sig føde ved egen hjælp, og hvis I er heldige, kommer nogle af aberne helt tæt på jer. Indimellem lidt for tæt! Faktisk har en af orangutangerne mindst 14 stjålne kameraer på sin samvittighed…*


Efter frokost går turen til Sandakan Jetty, hvor du vil begynde en vandrejse i speedbåd. På turen igennem mangroveskov, der varer et par timer, troner junglen sig mere og mere majestætisk op. I regntiden er floden farvet af jordens farver, så det føles som at sejle i en flod af kakaomælk. Turen foregår i et stille og roligt tempo, så der vil være masser af tid til at nyde dyrelivet og naturen undervejs. Er man rigtig heldig, får man måske et glimt af Borneos pygmæelefanter.

“Som tidligere på dagen standses båden pludselig, og alle er klar over, at der er noget i gærde. Guiden peger mod bredden. Vi kommer tæt på en relativ stor krokodille, der ligger helt uforstyrret og sover i mudderet. Tanker om at bade i kakaomælken er pludselig helt forduftet”


Når turen er ved at være slut, ankommer du til Sukau Rainforest Lodge eller Kibatan Wetland – alt afhængigt af hvilket lodge du ønsker at bo på. Begge Lodges er de mest suveræne steder at bo i dette jungleområde. Her er der mulighed for at fordøje dagens storslåede naturoplevelser, slappe af og komme helt ned i gear med et varmt bad inden middag i levende lys og med udsigt til den majestætiske flod. 

“Da vi ser en stor frisk elefantlort, går det først rigtigt op for os, at den er god nok. Det er vild jungle, vi går i. Der lyder nogle bump lidt længere fremme, som om noget bliver kastet ned mod jorden. Vi standser op og venter lidt med at gå videre. Vi finder aldrig ud af, hvad det var, men guiden fortæller, at det sikkert er aber, der sidder i træerne og spiser frugter”

Måltider:
Frokost og middag

 

Dag 2:

Vi starter ved daggry, når junglen vækkes til live, og der er blevet serveret en let morgenmad. Vi begynder med at sejle i motorbåd til Kelenanap Oxbow-søen, som ligger i forlængelse af floden. Her er der rig mulighed for at se en del forskellige fuglearter - og hvis man er rigtig heldig, kan man måske spotte nogle af de mest sjældne dyr på jorden!

“Vi spotter både farverige isfugle, men også de meget karakteristiske næsehornsfugle samt storke og andre arter, som man efterfølgende desværre hurtigt har glemt navnene på. Pygmæelefanterne, som guiden pludselig spotter ved en mark halvtreds meter inde i landet, glemmer man dog aldrig. Det, der ligner tre små elefantunger, der står og roder i jorden, er i virkeligheden pygmæelefanter. En art, som de fleste mennesker vel aldrig har hørt om, står lige der!”


Efter bådturen er slut, vil der være en brunch, hvor man kan få stillet sulten - med udsigt til flod og jungle. Herefter starter en guidet tur ind i junglen, som foregår på gåben, så man i et passende tempo kan nå at tage alle de forskellige indtryk til sig.

“Her spottes pludselig de aber, vi ikke så dagen før. Elefantlorten var der stadig, og pludselig kunne vi med guidens hjælp se fugle og firben, der ellers falder i et med naturen. En guide i junglen er lidt som et par læsebriller. Man er lidt på den uden”


Efterfølgende vil der være tid til afslapning ovenpå de mange oplevelser. Hvis man ikke kan holde sig i ro, er der også mulighed for at forkæle sig selv med en fod-spa-behandling, en tur i poolen eller en af de mange andre aktiviteter som lodget udbyder.

Efter lidt tid til afslapning og eftermiddagste er det blevet tid til at stævne ud igen på en eftermiddagstur. Her vil der endnu engang være mulighed for at komme helt tæt på det sjældne dyreliv, der lever her i junglen.

Bådturen langs floden er en fantastisk måde at komme tæt på dyrelivet - uden at komme for tæt på.


“Om eftermiddagen, da vi igen stævner ud, behøves dog ingen guide for at spotte det dyr, som området måske er bedst kendt for, nemlig næseaben. Ikke langt fra os sidder en voksen hun-abe med en ret imponerende gynter, som ville kunne gøre selv Pinocchio misundelig”


Ved solnedgang går turen tilbage, hvor der vil være middag i stearinlysets skær…

“Den sene eftermiddag er det perfekte tidspunkt at observere aberne, mens de spiser, hviler eller trues af nabogrupperne. Indimellem svinger en abe sig fra gren til gren. En unge kommer hen til moderen, og vi har dem på ret tæt hold i cirka tyve minutter, hvor de sidder og piller lopper ud af hinanden pels og i øvrigt virker helt ligeglade med vores tilstedeværelse”

 

Måltider:
Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 3:

Der er tidlig morgentur på Menanggol-floden hvor vi skal opleve at junglen vågner. Der bruges el til motoren på båden, så der er helt stille! Det er junglen til gengæld ikke! En kaskade af underfundige lyde følger dig… indtil du igen er tilbage til et veldækket morgenbord.

Der er tid på egen hånd om formiddagen, som kan bruges på afslapning eller en af de valgfri aktiviteter som resortet udbyder.

Efter frokost er der en 27 kilometer lang tur i minivan til Gomantong-grotterne. Grotterne er omringet af ældgammel regnskov, som er rig på vilde figner. Det gør, at det er et ideelt sted at spotte vilde orangutanger. Der er masser af tid-  både til at udforske hulerne og forhåbentlig også opleve skovmennesket i dets rette miljø.

Helt sikkert er det, at du ved solnedgang vil opleve flere millioner flagermus flyve ud i natten - en oplevelse, som både er overvældende, majestætisk og lidt uhyggelig!
Samtidig vil du se ørne svæve tæt over grotterne klar til at guffe et par flagermus! Om aftenen er der igen ”candle-light-dinner”.

Måltider:
Morgenmad, frokost og middag

Dag 4:

Efter morgenmaden er det tid til afgang til Sandakan med båd. Efter frokost i Sandakan er det, for de, der har aftenfly, tid til at besøge Rainforest Discovery Centre som er et imponerende informationscenter. Fra gangbroerne, der er bygget i træhøjde, har du det perfekte fugleperspektiv ud over jungle og som statist i en film – er du tilskuer til imponerede og betagende synergier af fauna og dyreliv i al verdens udformninger og camouflager…

Du fortsætter til de botaniske haver, hvor du vil se yderst sjældne flora!

For de, der er interesserede, kan man fortsætte til Sandakan Memorial Park, som er en park til minde om de krigsfanger, der døde under 2. verdenskrig.

Måltider:
Morgenmad, frokost

 

 

Pris pr. pers. fra kun 5085 DKK

Pris pr. pers. fra kun 5085 DKK

Afgange

 • Turen afgår alle dage.

 

Prisen inkluderer

 • Alle måltider som beskrevet
 • Alle Transfers

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer

 

Husk at medbringe

 • solcreme
 • badetøj
 • toiletsager
 • lommelygte
 • insektspray
 • vandflaske
 • gode og praktiske gå-sko
 • kikkert
 • kamera
 • hat
 • regnslag/-jakke

 

Bemærk: 

*Der er ikke garanti for at komme helt tæt på dyrene.

- Der er god mulighed for at komme tæt på dyrene, men da vi har med vilde dyr at gøre, kan vi ikke stille garantier for hvor tæt I kommer på dem.

Pris pr. pers. fra kun 5085 DKK

Pris pr. pers. v/ min. 2 pers.

Pris pr. pers. fra kun 5085 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten