Menu
Forside/Udflugter/Malaysia/Heldagstur i Cameron Highlands

Heldagstur i Cameron Highlands

En endagstur, hvor I kommer godt omkring det frodige landskab i Cameron Highlands. Turen går blandt de kæmpestore jordbærplantager, te-plantager, den 200.000 år gamle skov ”The Mossy Forrest” og det farverige ”Rose Valley”. I får et indblik i hverdagen og historien i det smukke område – Cameron Highlands har meget at fortælle… det er en helt speciel oplevelse!

Cameron Highlands ligger som det lyder af navnet i det smukke højland, nærmere betegnet i 1542 meters højde!

 - Her er jorden ekstra frugtbar, og det udnyttes i høj grad til te-plantager, friskdyrkede jordbær, roser, orkideer og en masse andet.

Cameron Highlands blev først rigtigt opdaget omkring år 1895 af englænderen Cameron, som rejste rundt i landet som landmåler. Området udviklede sig til at blive base for britterne. En oase de yndede at tage til når det blev for varmt i Kuala Lumpur. Man kan godt forstå dem, for klimaet er særdeles behageligt. Nærmest som en god dansk sommer det meste af året. Heraf også den meget store frodighed der er i Cameron Highlands.

Vi går en tur langs ”The Mossy Forest”, som er en skov der er 200.000 år gammel og hvor alt er dækket af mos. Højden, temperaturen, fordampningen og tætningen af denne gør at der gror mos over det meste. På træerne, på træstammerne og i jordbunden der virker porøs og skrøbelig. Luften er fantastisk og mossets tilstedeværelse, giver det hele en mystisk eventyragtig stemning. Kødædende planter står rundt omkring. Men barre rolig, de er heldigvis ikke så store!

Vi besøger Rose Valley, der er en af de mest kendte turistattraktioner i Cameron Highlands – her nyder vi det imponerende og farverige syn af over 100 forskellige slags duftende roser. Det er en helt speciel oplevelse, og synet af de mange roser er intet mindre end fantastisk!

Briternes indflydelse er meget synlig. På turen til og fra te-plantagerne ses den ene smukke kolonistils bygning efter den anden. En del er omdannet til hoteller nu, som for eksempel Strawberry Park Resort, der naturligvis er opkaldt efter de enorme jordbær plantager der findes i området.

Vi besøger en af jordbær-farmene, som er en af hovedattraktionerne i Cameron Highlands – et klart must-see!

Her ser vi hvordan hverdagen er på plantagen og hvordan de planter jordbær efter hydrokulturelle metoder, hvor bærerne bliver plantet i enten sand, grus eller vand. Flere af planterne hænger også oppe under taget – ikke et syn vi er vant til at se, når man tænker på jordbær-plantagerne i Danmark!

Fra jordbærfarmen går vi en tur ned til sommerfugleparken, der ligger tæt på plantagen. Et imponerende og næsten magisk syn af de mange farverige insekter der flyver omkring én! Udover mange forskellige insekter og planter, byder parken også på et par andre dyr som skildpadde, slanger, skorpioner og andet, et rigtig spændende sted!

På en af skråningerne har man bygget et levende museum, hvor en del af te-produktionen foregår. Her kan man se hele processen fra teen bliver bragt ind og til det færdige produkt som man kan købe i cafeen, hvor den kan nydes, med udsigt udover en bakke så der er frit udsyn til alle sider. Udsigten er formidabel. Intet mindre!

Vi skal også ud og se nærmere på nogle af de lokale specialiteter. Turen går til en lokal honning-farm og det lokale frugt- og grøntsagsmarked - hvor mange af høstens varer fra det frodige områder ender og bliver fordelt ud i landet. Brug tiden til at udforske de mange boder, og forkæl jer selv, med at få smagt på de friske lokale varer.

Turen slutter af med et par kulturelle tiltag, først besøger vi det største buddhistiske tempel i Cameron Highlands, der ligger på en bakketop og herefter det lokale museum, som giver et indblik i områdets fortid. Museet er startet af See Kok Shan, en samler der tror på at alt gammelt er guld. Et virkelig interessant besøg, hvor mange spændende fund er samlet!

 

 

Pris pr. pers. fra kun 290 DKK

Pris pr. pers. fra kun 290 DKK

Prisen inkluderer:

  • Engelsktalende guide
  • Transfer undervejs på dagsudflugten

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Entrébillet til Rose Valley, jordbærfarm, sommerfuglepark, honningbi farm og det lokale museum (pris omkring 25 kr. pr. person)
  • Frokost (der vil være mulighed for at købe frokost på turen)
  • Personlige udgifter til drikkevarer, drikkepenge m.m.

 

Bemærk:

  • Te-fabrikken har lukket på mandage og helligdage
  • Cameron Highlands er oplagt at kombinere med Taman Negara

 

 

Pris pr. pers. fra kun 290 DKK

Pris pr. pers. fra kun 290 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten