Menu
Forside/Udflugter/Vietnam/Cu Chi Tunnels

Cu Chi Tunnels

Et ufatteligt tunnelsystem som de lokale vietnamesere byggede i deres frihedskamp for overlevelse.
Endnu mere ufatteligt er det at forstå, hvordan de kunne bo og leve i de smalle gange, som man - hvis man har mod på det - kan få lov at kravle i...

Få et skrækindjagende indblik i nogle af de rædsler der udformede sig under Vietnam-krigen ved at tage en tur til de berømte Cu Chi tunneller - et tunnelsystem som de lokale vietnamesere byggede i deres frihedskamp for overlevelse.


Efter afhentning på hotellet bliver kursen sat ud af byen. En spændende køretur hvor man virkelig får fornemmelsen af Ho Chi Minh Citys enorme omfang. Efter en lille time er vi nu omgivet af marker og driftige landbrug. Vi passerer små hyggelige vietnamesiske landsbyer med køer og høns i palmefyldte baghaver, de karakteristiske lokale gravsteder samt til slut, en større gummitræs-plantage før vi ankommer til Cu Chi.

Først bliver vi mødt af et mindre museum af skydevåben som blev brugt af de lokale frihedskæmpere såvel som de amerikanske soldater under den famøse krig. Symbolsk for hele området er selve indgangen - en større tunnel, dog ikke så klaustrofobisk som det der venter forude.

Hele området er charmerende, jungleagtigt og autentisk med meterhøje bambusplanter der behageligt skygger for solen. Flere gange må man undvige nogle af de meget store røde tusindben der fredeligt krydser gangstierne. Man glemmer nemt den gru dette område var skueplads for mange år tilbage.

Det bliver du dog hurtigt mindet om igen når du som introduktion ser en dokumentarfilm om Vietnam-krigen (eller "The American War" som vietnameserne betegner den) og dens rædsler. En krig der aldrig burde have været, men som vi nu kan prøve at tage ved lære af. Ydermere kan vi få et indblik i menneskets imponerende natur i desperat kamp for overlevelse mod overmagten. Efter filmvisningen i en bambushytte under jordhøjde tager en guide dig videre ud på slagmarken.

Her ser du efterladenskaber fra krigen. Bl.a. en udbombet amerikansk tank, et dybt bombekrater fra et af de ufatteligt mange B52-bombefly der angreb Vietnam og andre dele af det gamle Indokina blev udsat for i perioden, opstillinger som viser hvordan vietnameserne boede og arbejdede under krigen. Du føler dig hensat til et torturmuseum når du får indblik i alle de forskellige og kreative fældetyper lavet i en kombination af bambus- og metalpigge og diverse faldgrube-anordninger i bedste Rambo-stil!

Hovedattraktion er naturligvis tunnelgangene. Nogle indgange er simpelthen for små til at vi besøgende skal nyde noget. Heldigvis findes nogle større tunnelgange man ikke skal ned på alle fire for at passere. Man får en klar fornemmelse for hvor klaustrofobisk og umenneskeligt det må have været. Men hvad gør man ikke som menneske for at overleve?

Skyde med en AK47?

Hvis du vælger at nærme dig områdets skydebane og får du lyst til at fyre en AK47 riffel af mod ekstra-betaling, så husk ørepropper. Der er en øredøvende larm som blot sætter i relief hvor forfærdeligt livet som soldat under fortidens primitive krigsførelse må have været!

Hjemturen gennem Ho Chi Minh Citys forstæder og knallertinferno er i sandhed en stor kontrast til dagens tankevækkende oplevelser og strabadser. Men her er trods alt et konstruktivt formål med galskaben.


Turen er en privat halv-dagstur.

Pris pr. pers. fra kun 340 DKK

Pris pr. pers. fra kun 340 DKK

Pris pr. pers. fra kun 340 DKK

BOOK NU

Bestil udflugten